Jasna sprawa!po pierwszych treningach dam znacmałymiś pisze:Napisz pls czy da się z tym biegać i jakie wrażenia dziecka.

Jasna sprawa!po pierwszych treningach dam znacmałymiś pisze:Napisz pls czy da się z tym biegać i jakie wrażenia dziecka.
aniol1979 dzięki za podzielenie się praktycznymi uwagami. Sam jestem od kilku miesięcy na etapie rozglądania się, czytania szukania - chcę kupić przyczepkę 3w1 z głównym przeznaczeniem jako przyczepka rowerowa i wózek dla 2 dzieci a dodatkowo jako jogger. Myślę o przyczepce (waham się między Croozer Kid2 a Qeridoo Sportex 2) - zajmowanie się dziećmi nie musi oznaczać rezygnowania z czasu na trening i odwrotnie.aniol1979 pisze:witam.jak na razie jestem po pierwszych trzech treningach-5-7 km.ogólnie rewelacja.na razie jeżdżę z jedną córką(w planach treningi podwójne),która waży ok. 15 kg. pcha się leciutko.jest oczywiście ciężej niż samemu,ale myślę że duże znaczenie ma też technika biegu,bo z treningu na trening coraz lepiejjedyny problem u mnie to kółko joggerowe,bo po jego założeniu ściąga mi wózek na jedną stronę i jest to dość uciążliwe.trzeba co chwilę korygować.a gdyby wózek jeździł prosto można by nawet popychać co kilka metrów,bo popchnięty ładnie sobie jedzie.jeśli nie uda mi się rozwiązać tego problemu to chyba będę zmuszony je reklamować bo taki stan rzeczy dyskwalifikuje je do użytku
poza tym wózek używany był także jako normalny spacerowy i powiem że tutaj też rewelacja. gabaryty nie są nawet tak wielkie jak można by przypuszczać.śmiało np. robiłem zakupy w lidlu,a przednie obrotowe kółko sprawia że jest mega zwrotny.na razie to tyle.jak już będę miał więcej danych to na pewno jeszcze się odezwę.podrawiam
1.u mnie spoko.córka 1,5 roczna i 5 letnia(z tym że jak na swój wiek bardzo mała) spokojnie daje radę.nie mają co prawda nie wiadomo ile miejsca,ale nie narzekająrafael_rm pisze:aniol1979 dzięki za podzielenie się praktycznymi uwagami. Sam jestem od kilku miesięcy na etapie rozglądania się, czytania szukania - chcę kupić przyczepkę 3w1 z głównym przeznaczeniem jako przyczepka rowerowa i wózek dla 2 dzieci a dodatkowo jako jogger. Myślę o przyczepce (waham się między Croozer Kid2 a Qeridoo Sportex 2) - zajmowanie się dziećmi nie musi oznaczać rezygnowania z czasu na trening i odwrotnie.aniol1979 pisze:witam.jak na razie jestem po pierwszych trzech treningach-5-7 km.ogólnie rewelacja.na razie jeżdżę z jedną córką(w planach treningi podwójne),która waży ok. 15 kg. pcha się leciutko.jest oczywiście ciężej niż samemu,ale myślę że duże znaczenie ma też technika biegu,bo z treningu na trening coraz lepiejjedyny problem u mnie to kółko joggerowe,bo po jego założeniu ściąga mi wózek na jedną stronę i jest to dość uciążliwe.trzeba co chwilę korygować.a gdyby wózek jeździł prosto można by nawet popychać co kilka metrów,bo popchnięty ładnie sobie jedzie.jeśli nie uda mi się rozwiązać tego problemu to chyba będę zmuszony je reklamować bo taki stan rzeczy dyskwalifikuje je do użytku
poza tym wózek używany był także jako normalny spacerowy i powiem że tutaj też rewelacja. gabaryty nie są nawet tak wielkie jak można by przypuszczać.śmiało np. robiłem zakupy w lidlu,a przednie obrotowe kółko sprawia że jest mega zwrotny.na razie to tyle.jak już będę miał więcej danych to na pewno jeszcze się odezwę.podrawiam
Minęło już trochę czasu od Twojego wpisu, napisz proszę czy masz jakieś nowe spostrzeżenia związane z użytkowaniem sprzętu.
Interesuje mnie szczególnie:
1) jak sprawdza się jako przyczepka dla dwójki dzieci - nie brakuje dzieciom miejsca? (w jakim są wieku?)
2) jak sprawdza się w terenie (leśne w miarę utwardzone ścieżki)
3) jak wygląda możliwość przewożenia w aucie - jak się składa?
4) używasz jej jeżdżąc po chodnikach, na zakupy itd? Szerokość nie jest uciążliwa wtedy?
Dzięki za podpowiedzi - pozdrawiam!
ja bez problemu z córką/córkami(rzadziej) biegałem po terenie. z tym że te doświadczenia nie były zbyt częste i nie byly to jakieś specjalnie szybkie treningi. piszę oczywiście o starszej wersji przyczepki.pozdrautochton pisze:@kaczastek
Czy kupiliście model z 2017 roku, czy też wcześniejszy? Z tego co wiem aktualnie w serii Sportex nie można już dokupić większego kółka do biegania, a do dyspozycji jest jedynie kompromisowe 8,5 calowe pompowane, ze standardowego zestawu. Zastanawia mnie właśnie jak takie kółeczko będzie się sprawdzało w bieganiu po nieco mniej utwardzonej nawierzchni niż asfalt.
witam.post z ponad przed roku więc nie wiem czy odp. jeszcze się przyda(może dla kogoś innegobardakon pisze:aniol1979
Jak się sprawuje przyczepka? To koło przednie daje radę? Bo Queridoo jako jedyna firma nie daje możliwości kupna większego koła do biegania, a to wygląda dość licho. Można biegać po jakieś ubitej ścieżce w lesie? Nie ma problemu na dziurawym asfalcie?
A drugie pytanie mam o temperaturę w środku, jest możliwość odpowiedniej wentylacji środka przyczepki?