Re:treningi- wózek przyczepka qeridoo sportrex 2

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
aniol1979
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49,30
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

małymiś pisze:Napisz pls czy da się z tym biegać i jakie wrażenia dziecka.
Jasna sprawa!po pierwszych treningach dam znac :-) Dodam tylko,że pierwotnie w planach był zakup croozer kid for 2 .Zdecydowałem się jednak na qeridoo bo jako jedyny w tej cenie ma amortyzacje i co ważne można także ustawić pasy na środku gdy podróżuje tylko jedno dziecko,a zakładam że jednak czasem tak będzie(choć mam dwójkę). A tak w ogóle to polecam strone http://wozimysie.pl/ jeśli chodzi o zakup przyczepki/wózka. Są to ludzie którzy sami biegają i sprawdzają te wózki. Ja umówiłem się z Panią Hanią (w Kaliszu bo tam mieszkają) ,wzięła wózek do domu i poświęciła mi kawałek popołudnia żebym mógł sobie obejrzeć i wypróbować. Generalnie sklep jest jednak internetowy.pozdrawiam
Obrazek
PKO
aniol1979
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

witam.jak na razie jestem po pierwszych trzech treningach-5-7 km.ogólnie rewelacja.na razie jeżdżę z jedną córką(w planach treningi podwójne),która waży ok. 15 kg. pcha się leciutko.jest oczywiście ciężej niż samemu,ale myślę że duże znaczenie ma też technika biegu,bo z treningu na trening coraz lepiej :-) jedyny problem u mnie to kółko joggerowe,bo po jego założeniu ściąga mi wózek na jedną stronę i jest to dość uciążliwe.trzeba co chwilę korygować.a gdyby wózek jeździł prosto można by nawet popychać co kilka metrów,bo popchnięty ładnie sobie jedzie.jeśli nie uda mi się rozwiązać tego problemu to chyba będę zmuszony je reklamować bo taki stan rzeczy dyskwalifikuje je do użytku :-( poza tym wózek używany był także jako normalny spacerowy i powiem że tutaj też rewelacja. gabaryty nie są nawet tak wielkie jak można by przypuszczać.śmiało np. robiłem zakupy w lidlu,a przednie obrotowe kółko sprawia że jest mega zwrotny.na razie to tyle.jak już będę miał więcej danych to na pewno jeszcze się odezwę.podrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

Dzięki za update.
rafael_rm
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

aniol1979 pisze:witam.jak na razie jestem po pierwszych trzech treningach-5-7 km.ogólnie rewelacja.na razie jeżdżę z jedną córką(w planach treningi podwójne),która waży ok. 15 kg. pcha się leciutko.jest oczywiście ciężej niż samemu,ale myślę że duże znaczenie ma też technika biegu,bo z treningu na trening coraz lepiej :-) jedyny problem u mnie to kółko joggerowe,bo po jego założeniu ściąga mi wózek na jedną stronę i jest to dość uciążliwe.trzeba co chwilę korygować.a gdyby wózek jeździł prosto można by nawet popychać co kilka metrów,bo popchnięty ładnie sobie jedzie.jeśli nie uda mi się rozwiązać tego problemu to chyba będę zmuszony je reklamować bo taki stan rzeczy dyskwalifikuje je do użytku :-( poza tym wózek używany był także jako normalny spacerowy i powiem że tutaj też rewelacja. gabaryty nie są nawet tak wielkie jak można by przypuszczać.śmiało np. robiłem zakupy w lidlu,a przednie obrotowe kółko sprawia że jest mega zwrotny.na razie to tyle.jak już będę miał więcej danych to na pewno jeszcze się odezwę.podrawiam
aniol1979 dzięki za podzielenie się praktycznymi uwagami. Sam jestem od kilku miesięcy na etapie rozglądania się, czytania szukania - chcę kupić przyczepkę 3w1 z głównym przeznaczeniem jako przyczepka rowerowa i wózek dla 2 dzieci a dodatkowo jako jogger. Myślę o przyczepce (waham się między Croozer Kid2 a Qeridoo Sportex 2) - zajmowanie się dziećmi nie musi oznaczać rezygnowania z czasu na trening i odwrotnie.
Minęło już trochę czasu od Twojego wpisu, napisz proszę czy masz jakieś nowe spostrzeżenia związane z użytkowaniem sprzętu.
Interesuje mnie szczególnie:
1) jak sprawdza się jako przyczepka dla dwójki dzieci - nie brakuje dzieciom miejsca? (w jakim są wieku?)
2) jak sprawdza się w terenie (leśne w miarę utwardzone ścieżki)
3) jak wygląda możliwość przewożenia w aucie - jak się składa?
4) używasz jej jeżdżąc po chodnikach, na zakupy itd? Szerokość nie jest uciążliwa wtedy?

Dzięki za podpowiedzi - pozdrawiam!
aniol1979
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

rafael_rm pisze:
aniol1979 pisze:witam.jak na razie jestem po pierwszych trzech treningach-5-7 km.ogólnie rewelacja.na razie jeżdżę z jedną córką(w planach treningi podwójne),która waży ok. 15 kg. pcha się leciutko.jest oczywiście ciężej niż samemu,ale myślę że duże znaczenie ma też technika biegu,bo z treningu na trening coraz lepiej :-) jedyny problem u mnie to kółko joggerowe,bo po jego założeniu ściąga mi wózek na jedną stronę i jest to dość uciążliwe.trzeba co chwilę korygować.a gdyby wózek jeździł prosto można by nawet popychać co kilka metrów,bo popchnięty ładnie sobie jedzie.jeśli nie uda mi się rozwiązać tego problemu to chyba będę zmuszony je reklamować bo taki stan rzeczy dyskwalifikuje je do użytku :-( poza tym wózek używany był także jako normalny spacerowy i powiem że tutaj też rewelacja. gabaryty nie są nawet tak wielkie jak można by przypuszczać.śmiało np. robiłem zakupy w lidlu,a przednie obrotowe kółko sprawia że jest mega zwrotny.na razie to tyle.jak już będę miał więcej danych to na pewno jeszcze się odezwę.podrawiam
aniol1979 dzięki za podzielenie się praktycznymi uwagami. Sam jestem od kilku miesięcy na etapie rozglądania się, czytania szukania - chcę kupić przyczepkę 3w1 z głównym przeznaczeniem jako przyczepka rowerowa i wózek dla 2 dzieci a dodatkowo jako jogger. Myślę o przyczepce (waham się między Croozer Kid2 a Qeridoo Sportex 2) - zajmowanie się dziećmi nie musi oznaczać rezygnowania z czasu na trening i odwrotnie.
Minęło już trochę czasu od Twojego wpisu, napisz proszę czy masz jakieś nowe spostrzeżenia związane z użytkowaniem sprzętu.
Interesuje mnie szczególnie:
1) jak sprawdza się jako przyczepka dla dwójki dzieci - nie brakuje dzieciom miejsca? (w jakim są wieku?)
2) jak sprawdza się w terenie (leśne w miarę utwardzone ścieżki)
3) jak wygląda możliwość przewożenia w aucie - jak się składa?
4) używasz jej jeżdżąc po chodnikach, na zakupy itd? Szerokość nie jest uciążliwa wtedy?

Dzięki za podpowiedzi - pozdrawiam!
1.u mnie spoko.córka 1,5 roczna i 5 letnia(z tym że jak na swój wiek bardzo mała) spokojnie daje radę.nie mają co prawda nie wiadomo ile miejsca,ale nie narzekają
2.w terenie spoko.z założonym joggerem i dobrze napompowany sprawdza się.no i są oczywiście amortyzatory
3.skłąda się bardzo łatwo,jednym ruchem do w miarę płaskiej postaci.oddzielnie trzeba odpiąć koła(system na "klik") i kółko przednie.ja mieszkam w blokach,więc prawie cały czas wożę go w aucie-passat kombi(wchodzi bez problemu.aczkolwiek w sedanie pewnie byłby problem
4.jak najbardziej,kupilismy właśnie taki aby przewozić nim dwójkę dzieci.bazproblemowo.wiadomo trochę szeroki jest ale jak pisałem np. w lidlu prechodzi w kasach bezproblemowo.pozdrawiam
Obrazek
bardakon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

aniol1979
Jak się sprawuje przyczepka? To koło przednie daje radę? Bo Queridoo jako jedyna firma nie daje możliwości kupna większego koła do biegania, a to wygląda dość licho. Można biegać po jakieś ubitej ścieżce w lesie? Nie ma problemu na dziurawym asfalcie?
A drugie pytanie mam o temperaturę w środku, jest możliwość odpowiedniej wentylacji środka przyczepki?
kaczastek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć!

Niedawno nabyliśmy qeridoo sportrex 1 z kółkiem do biegania. Kółko faktycznie znosi na jedną stronę. Pomimo mocno dokręconej szybkozłączki, samo koło trzyma się dość słabo. Podczas biegu raczej nie powinno wypaść, ale bardzo łatwo je wyciągnąć. Wydaje mi się że to wszystko to kwestia doregulowania. Tak jak wspomniałem - przyczepka dopiero co kupiona. Nasz młodzian ma 10 m-cy i podczas biegu trochę marudził. Z wygodą do spania dla takiego malucha to też raczej kiepsko. Dokupiliśmy tylko wkładkę dla dzieci w wieku 10-18 mcy. Nie wiem czy hamak by pomógł w takim wypadku.

Jako funkcja przyczepki rowerowej jeszcze nie mieliśmy okazji sprawdzać. Znajomi mają wersję sportrex 2 i jako przyczepkę bardzo chwalą. Zjeździli już trochę terenów niemieckich i austriackich i są zadowoleni.

Wózek niestety swoje waży, więc do spacerów na razie korzystamy ze zwykłej spacerówki. Niemniej jednak, queridoo prowadzi się dużo lepiej.

Jeżeli chodzi o wymiary po złożeniu - z małym trudem, ale do golfa 4 zmieściłem. I to nie jest kombi ;)

Pozdrawiam,
Paweł
autochton
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

@kaczastek

Czy kupiliście model z 2017 roku, czy też wcześniejszy? Z tego co wiem aktualnie w serii Sportex nie można już dokupić większego kółka do biegania, a do dyspozycji jest jedynie kompromisowe 8,5 calowe pompowane, ze standardowego zestawu. Zastanawia mnie właśnie jak takie kółeczko będzie się sprawdzało w bieganiu po nieco mniej utwardzonej nawierzchni niż asfalt.
aniol1979
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

autochton pisze:@kaczastek

Czy kupiliście model z 2017 roku, czy też wcześniejszy? Z tego co wiem aktualnie w serii Sportex nie można już dokupić większego kółka do biegania, a do dyspozycji jest jedynie kompromisowe 8,5 calowe pompowane, ze standardowego zestawu. Zastanawia mnie właśnie jak takie kółeczko będzie się sprawdzało w bieganiu po nieco mniej utwardzonej nawierzchni niż asfalt.
ja bez problemu z córką/córkami(rzadziej) biegałem po terenie. z tym że te doświadczenia nie były zbyt częste i nie byly to jakieś specjalnie szybkie treningi. piszę oczywiście o starszej wersji przyczepki.pozdr
Obrazek
aniol1979
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

bardakon pisze:aniol1979
Jak się sprawuje przyczepka? To koło przednie daje radę? Bo Queridoo jako jedyna firma nie daje możliwości kupna większego koła do biegania, a to wygląda dość licho. Można biegać po jakieś ubitej ścieżce w lesie? Nie ma problemu na dziurawym asfalcie?
A drugie pytanie mam o temperaturę w środku, jest możliwość odpowiedniej wentylacji środka przyczepki?
witam.post z ponad przed roku więc nie wiem czy odp. jeszcze się przyda(może dla kogoś innego :-) koło spokojnie daje radę i wbrew pozorom jest naprawdę solidne ,nawet problem ze znoszeniem rozwiązany. pozdr
Obrazek
alka87
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam tę przyczepkę i jestem bardzo zadowolona. Można dokupić do niech różne akcesoria takie jak np. tu https://wozimysie.pl/kategoria/sportrex-1
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ