SUUNTO SPARTAN TRAINER WRIST HR

Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 4:27:31

Nieprzeczytany post

Nowy multisportowy zegarek od Suunto.
Obrazek

Fajne możliwości w dobrej cenie. Pomiar tętna z nadgarstka firmy Valencell.
Dobry GPS.
KOMPAKTOWY I WYTRZYMAŁY

Czas pracy baterii: 10 godzin z najwyższą dokładnością odczytu GPS (do 30 godzin w trybach oszczędzających energię).
Żywotność baterii: 14 dni w trybie czasomierza (time)
Wygodny nadgarstkowy pomiar tętna
Kompaktowy rozmiar i optymalne dopasowanie podczas aktywności sportowych i codziennego noszenia
Wodoszczelny do 50 m

DO WSZECHSTRONNYCH TRENINGÓW OUTDOOROWYCH I HALOWYCH

Gotowy do działania: pływanie, bieganie, jazda na rowerze, siłownia, piesze wycieczki i wiele innych
Szybkość, tempo i dystans na podstawie pomiarów GPS
Spersonalizowane tryby sportowe z wykresami i automatycznymi okrążeniami
Twórz interwały na zegarku i postępuj zgodnie ze wskazówkami na ekranie
Bezpiecznie wróć do domu obserwując zarejestrowany ślad przebytej trasy

MONITOROWANIE AKTYWNOŚCI & POWIADOMIENIA MOBILNE

Nieprzerwane monitorowanie codziennych kroków, spalonych kalorii i snu
Monitoruj codzienną wartość tętna spoczynkowego, jeśli jesteś zestresowany lub przemęczony treningiem
Spersonalizuj swój zegarek dzięki niestandardowym tarczom zegara
Otrzymuj powiadomienia o przychodzących połączeniach, wiadomościach sms i wydarzeniach z kalendarza w swoim zegarku.
PKO
Tauzen
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

czy jesli ten zegarek ma pomiar z nadgarstka, to czy za jakis czas będę mógł dokupic pas?
Kurilp
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:47:04

Nieprzeczytany post

szkoda, że nie ma barometru do pomiaru wysokości, jak do biegania w górskim terenie to krok w tył, ale akurat chyba terget na ten model jest inny.
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tauzen pisze:czy jesli ten zegarek ma pomiar z nadgarstka, to czy za jakis czas będę mógł dokupic pas?
Pas możesz dokupić nawet dzisiaj :). Po prostu parujesz pas z zegarkiem i już. Ale tak szczerze to pomiar przy bieganiu daje taki sam jak z pasa. Wiem bo biegałem z dwoma zegarkami żeby sobie porównać. I są takie same. Tyle że musisz go nosić wyżej i trochę mocniej zapinać na nadgarstku a już napewno zegarek nie może "latać luźno".
Kurilp pisze:szkoda, że nie ma barometru do pomiaru wysokości, jak do biegania w górskim terenie to krok w tył, ale akurat chyba terget na ten model jest inny.
Target tego zegarka jest inny pewnie masz racje, ale też gdyby był barometr to cena byłaby inna. No i inna rzecz kto by kupował droższe modele jeśli w najtańszym miałbyś to samo co w najdroższym ;). Dlatego do gór masz Spartana Ultra.
Tauzen
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No i jednak kupiłem dzisiaj Peak'a. Różnica w cenie raptem 80 zł ale jednak w górach będzie chyba lepszy. Tylko ten gabaryt. Muszę się przyzwyczaić.
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Peak jest świetny też go mam. W góry najlepszy
MRM87
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W tym kontekście co myślicie o suunto spartan sport wrist hr niebieski da się dostać niewiele drożej niż "trainer'a", czarny czasem też pojawia się za około 1600zł
synjutrzenki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

MRM87 pisze:W tym kontekście co myślicie o suunto spartan sport wrist hr niebieski da się dostać niewiele drożej niż "trainer'a", czarny czasem też pojawia się za około 1600zł
Ma Wirst, kupiłem go jakieś tydzień temu, poprzednio miałem ambitna 3 peak. Miałem ten sam dylemat, wrist jest ładniejszy ma dotykowy ekran i tyle, to kwestia wyboru.

Wysłane z mojego Nexus 5X .
synjutrzenki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

synjutrzenki pisze:
MRM87 pisze:W tym kontekście co myślicie o suunto spartan sport wrist hr niebieski da się dostać niewiele drożej niż "trainer'a", czarny czasem też pojawia się za około 1600zł
Ma Wirst, kupiłem go jakieś tydzień temu, poprzednio miałem ambitna 3 peak. Miałem ten sam dylemat, wrist jest ładniejszy ma dotykowy ekran i tyle, to kwestia wyboru.

Posiada jeszcze kompas czego nie ma trainer.

Wysłane z mojego SHIELD Tablet .
MRM87
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A jak wygląda dokładność pomiarów? W internetach mówią że GPS jest bardzo dokładny i tentno praktycznie jak na pasku... Ale wiadomo że najlepiej zapytać użytkownika.
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

GPS jest bardzo dobry. Jeśli chodzi o pomiar tętna to jeśli masz prawidłowo zapięty zegarek czyli dość mocno (zegarek nie porusza się na ramieniu) i trochę wyżej na ręku to pomiar jest dokładnie taki jak z paska.
synjutrzenki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Żona testowała przy bieganiu i różnica jest dość widoczna, szczególnie kiedy mamy trening interwałowy kiedy tętno szybko skacze góra dół to zegarek tak szybko nie reaguje. Ja kiedyś zapomniałem opaski i korzystałem z pomiaru w zegarku jeżdżąc w górach na rowerze, takie tam enduro dużo podjeżdżania i sporo ostrych zjazdów. Z obserwacji wywnioskowałem że pomiar jest mniej zadziorny taki bardziej ugłaskany co potwierdza że zegarek nie potrafi tak szybko reagować na zmiany tętna jak opaska. Jako alternatywa do opaski jak najbardziej ale jako jedyny pomiar dla mnie raczej nie. Po za tym przy pomiarze z nadgarstka baterie będzie szybciej się zużywać a dla mnie to istotne tylko 8 godzin działania to nie jest dużo. Czekam na aktualizację softu w którym ma być pomiar snu, pomiar z nadgarstka na pewno będzie plusem spanie z opaska nie jest fajne. Ogólnie zegarek spoko tylko na tle Fenixa 5 jest słabo no ale 1tys w kieszeni to jest to jakiś plus.

Kurilp
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:47:04

Nieprzeczytany post

Vein1975 pisze: Target tego zegarka jest inny pewnie masz racje, ale też gdyby był barometr to cena byłaby inna. No i inna rzecz kto by kupował droższe modele jeśli w najtańszym miałbyś to samo co w najdroższym . Dlatego do gór masz Spartana Ultra.
No i marketingowo się wyjaśniło czemu nie ma barometru: http://www.suunto.com/pl-PL/Aktualnosci ... t-hr-baro/

Ten nowy Spartan Sport Wrist HR Baro to taki trochę mix wszystkiego, nowoczesny dotykowy mulisportowy treningowy przy jednoczesnym zachowaniu wszystkich funkcji tych serii dedykowanym góralom i ultra.
Awatar użytkownika
Cologero
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A jak Suunto Spartan Trainer Wrist HR współpracuje z aplikacja Movescount na telefonach z Androidem? W wielu przypadkach użytkownicy Suunto narzekają.

Ten model zegarka zbiera pozytywne recenzje, w porównaniu z innymi z serii Spartan
https://www.dcrainmaker.com/2017/08/spa ... eview.html
Obrazek
majka11
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

suunto spartan sport wrist hr niebieski
Mam do sprzedania taki zegarek. Ja nie biegam a dostałem go w prezencie
Chcę go sprzedać Zegarek jest nowy na gwarancji 24 miesiące.
Posiadam wszystkie dokumenty i kable do podłączenia.
Proszę o propozycje cenowe.
Zegarek nigdy nie używany
Możliwy odbiór osobisty w Krakowie lub ewentualnie wysyłka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ