Program do interwalów wspolpracujacy z pulsometrem bluetooth

Kowal8805
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

Biegam interwaly minute na minute.Pierwszy interwal musze biec na 80 % Hr , drugi na 60 % Hr i tak w kołko.

Szuakm programu na androida ktory by mi w tym pomogl.Mianowicie powiadamial mnie o kolejnym interwale i nakazal zwiekszyc lub zmneijszyc czestotliwosc aby zblizyc sie do wymaganego poziomu HR.

Jest taki program ?
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

może i jest, ale ten plan interwałowy mierzący minutowe odcinki tętnem jest bez sensu.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wyjaśnię dlaczego - zaczynając bieg masz, np. 70% HR max - przyspieszasz, dopiero po kilkunastu sekundach Twoje tętno dobija do 80%. Zwalniasz - tętno i tak rośnie do 85% bo biegłeś dużo za szybko, zwalniasz mocniej - a tu koniec odcinka.
Inny scenariusz - biegniesz na 80%, kończysz interwał - a przez 20 sekund nadal masz 80%.

Musisz, zwyczajnie musisz robić to na czuja. Mocno - lekko - mocno - lekko.
Jan123

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:może i jest, ale ten plan interwałowy mierzący minutowe odcinki tętnem jest bez sensu.
Qba możesz więcej podaj info czemu i co Ty polecasz i dlaczego?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sterowanie treningiem za pomoca pomiaru tętna u początkującego jest wątpliwe, bo jego forma bardzo szybko się zmienia w związku z czym i parametry tętna. dodatkowo w ciągu minuty serce ledwie zdąży zareagować na bodziec. to jest zwyczajnie źle dobrana metoda monitorowania wysiłku do jego charakteru, poza tym trzeba ciągle słuchać pulsometru zmiast własnego organizmu.

co ja polecam? to zależy komu, na jakim etapie biegowej przygody i w jakim celu :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ