L-karnityna i Młody Jęczmień??
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć, jestem tu nowy. Biegam od miesiąca po 5 km dziennie, do raz w tygodniu uprawiam piłkę nożną oraz siatkówkę. Mam takie pytanko : Czy w suplementacji mogę łączyć L-karnitynę oraz Młody Jęczmień??
-
- Rozgrzewający Się
Twoje pytanie trafiło do znawców tej materii:

Młodego jęczmienia nie znałam wcześniej, i chyba warto się jemu bliżej przyjrzeć
Natomiast L-karnityna bardziej wspomaga aktywność fizyczną, działa na podniesienie wytrzymałości, co wiąże się z opóźnieniem uczucia zmęczenia, organizm szybciej się również regeneruje. W dodatku, u sportowców, którzy stosują L-karnityną zaobserwowano mniejszą ilość wolnych rodników, zmniejszenie uszkodzeń tkanek, mniejsze zakwaszenie mięśni po treningu. L-karnityna ma również wpływ na przyśpieszenie spalania tłuszczy, zmniejsza rozpad aminokwasów, pobudza również syntezę białka, co sprzyja tworzeniu beztłuszczowej masy ciała. Można powiedzieć, że L-karnityna zapewnia organizmowi swoisty trening. Wzmaga zadowolenie podczas aktywności fizycznej, szybciej można wtedy również przejść do wyższej intensywności treningu.
dobre, dobre, czasem stosuję, a właściwie testuję
tak, możnaApteka Internetowa i-Apteka.pl info@i-apteka.pl pisze: Witaj ,
Tak jak obiecaliśmy, przesyłamy odpowiedź na Twoje pytanie:
"Proszę o informację, czy preparat z Młodego Jęczmienia można stosować równolegle z L-karnityną? Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam, Joanna"
które dotyczyło produktu o nazwie "ALINESS Naturalny Młody Jęczmień 1800 x 120 tabletek".
Odpowiedź:
Tak, można stosować.

Młodego jęczmienia nie znałam wcześniej, i chyba warto się jemu bliżej przyjrzeć

Natomiast L-karnityna bardziej wspomaga aktywność fizyczną, działa na podniesienie wytrzymałości, co wiąże się z opóźnieniem uczucia zmęczenia, organizm szybciej się również regeneruje. W dodatku, u sportowców, którzy stosują L-karnityną zaobserwowano mniejszą ilość wolnych rodników, zmniejszenie uszkodzeń tkanek, mniejsze zakwaszenie mięśni po treningu. L-karnityna ma również wpływ na przyśpieszenie spalania tłuszczy, zmniejsza rozpad aminokwasów, pobudza również syntezę białka, co sprzyja tworzeniu beztłuszczowej masy ciała. Można powiedzieć, że L-karnityna zapewnia organizmowi swoisty trening. Wzmaga zadowolenie podczas aktywności fizycznej, szybciej można wtedy również przejść do wyższej intensywności treningu.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Mozesz podac jakies badania naukowe... tylko proszę nie od jakiegoś księdza czy innego guru.Joanka Biega :) pisze:Twoje pytanie trafiło do znawców tej materii:
tak, możnaApteka Internetowa i-Apteka.pl info@i-apteka.pl pisze: Witaj ,
Tak jak obiecaliśmy, przesyłamy odpowiedź na Twoje pytanie:
"Proszę o informację, czy preparat z Młodego Jęczmienia można stosować równolegle z L-karnityną? Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam, Joanna"
które dotyczyło produktu o nazwie "ALINESS Naturalny Młody Jęczmień 1800 x 120 tabletek".
Odpowiedź:
Tak, można stosować.
Młodego jęczmienia nie znałam wcześniej, i chyba warto się jemu bliżej przyjrzeć![]()
Bo ja, jako wielki zanawca prof. dr. hab. Instytutu w Timbuktu... mowie, ze nie pomaga.
-
- Rozgrzewający Się
nie pomaga???Rolli pisze:... mowie, ze nie pomaga.
to zależy na co chciałbyś, żeby pomagało

i mówisz o młodym jęczmieniu, czy o L-karnitynie?
-
- Zaprawiony W Bojach
NicJoanka Biega :) pisze:nie pomaga???Rolli pisze:... mowie, ze nie pomaga.
to zależy na co chciałbyś, żeby pomagało
i mówisz o młodym jęczmieniu, czy o L-karnitynie?

-
- Zaprawiony W Bojach
Rolli nie wydając się w dyskusję że spamerami, ale coś z karnityna musi być na rzeczy skoro jest zakazana, a podobno Salazar ja podawał.
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
unikam kłótni."Oscar Wilde
-
- Zaprawiony W Bojach
A od kiedy jest karnityna zakazana?michal_c pisze:Rolli nie wydając się w dyskusję że spamerami, ale coś z karnityna musi być na rzeczy skoro jest zakazana, a podobno Salazar ja podawał.
-
- Zaprawiony W Bojach
http://bieganie.pl/?cat=11&id=7646&show=1
Rozumiem że jest dozwolona w niewielkich ilościach.
Rozumiem że jest dozwolona w niewielkich ilościach.
-
- Zaprawiony W Bojach
Faktycznie karnityna nie jest zakazana, przejrzałem listę wada, w sprawie Salazara chodziło o sposób podawania.
-
- Rozgrzewający Się
Hej, bardzo cenię sobie Wasze porady. Biegam od jakiegoś czasu i widzę, jakie pozytywne zmiany sprawiło to w moim organizmie. Nie tylko zrzuciłem 18kg, ale też czuję się o wiele lepiej i korzystniej. Mam ostatnio jednak pewne problemy, a mianowicie coraz częściej w trakcie treningu, lub porankami pojawiają się u mnie skurcze w łydkach. Nie stosuję żadnej suplementacji. Myślę o tym, by zacząć brać neomag skurcz. W https://www.apteka-melissa.pl/produkt/n ... ,1099.html wyczytałem, że może to wspomóc organizm i uzupełnić braki minerałów, dzięki czemu skurcze znikną. Co sądzicie na ten temat?
-
- Wyga
Przyczyną tych skurczów może być brak magnezu. Podczas biegania się pocisz a wraz z potem tracisz dużo witamin i minerałów, które trzeba uzupełniać. Możesz spróbować ten suplement i zobaczyć czy jest poprawa. Powiedz jeszcze jak dużo biegacz, robisz sobie przerwy na regenerację ?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Spróbujcie magnezu zjonizowanego bądź L-treonian magnezu.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
I co wyczuwasz jakies magiczne i piekielne moce? Dziala czy nie dziala.rirek pisze:Stosowałam młody jęczmień, ale nie widziałam efektów. Przerzuciłam się na spirulinę.
I ile gram bierzesz TEJ SpIRulINY?
A chlorelle juz sprawdzales? Rozsadza od srodka, wątroba zolta sie robi (nie pytajcie skad to wiem, w szpitalu wam powiedza).
Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
-
- Rozgrzewający Się
Kupiłem chlorellę, po twoim wpisie to nie wiem czy brać? Warto czy nie??