Stryd 2.0 (footpod)
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Tak, Paweł jest na foto drugi od lewej w czarnej koszulce i dłuższych skarpetach.
Zawsze mam w Szczecinie na połówce jakieś przeboje. Dwa lata temu zatrzymano nas na ok 20stym km, bo musiała karetka przejechać
Zawsze mam w Szczecinie na połówce jakieś przeboje. Dwa lata temu zatrzymano nas na ok 20stym km, bo musiała karetka przejechać
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
A stoper swoj zatrzymujesz na tych "przebojach"?keiw pisze:Tak, Paweł jest na foto drugi od lewej w czarnej koszulce i dłuższych skarpetach.
Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Niby dlaczego mam zatrzymywać? W końcu to zawody, organizatorzy też nie zatrzymują. Zegar niestety tyka
Ja widziałem pociąg już z pewnej odległości i po prostu truchtałem powoli, zatrzymałem się na chwilkę, wyciągnąłem komórkę, zrobiłem foto i pobiegłem jak ostatni wagon przejechał. Ci bardziej z przodu jak Paweł musieli ostro wyhamować i czekali w miejscu.
Jak karetka jechała, to akurat ja musiałem ostro hamować i poczekać. Wtedy wstrzymali całą grupę z balonikiem na 01:40. Nikt z tej grupy nie złamał 01:40. Było to już pomiędzy 20 a 21 km i mało kto miałby siły, by ostatni kilometr zrobić poniżej 03:30. Czasami tak bywa w amatorskiej rywalizacji.
Ja widziałem pociąg już z pewnej odległości i po prostu truchtałem powoli, zatrzymałem się na chwilkę, wyciągnąłem komórkę, zrobiłem foto i pobiegłem jak ostatni wagon przejechał. Ci bardziej z przodu jak Paweł musieli ostro wyhamować i czekali w miejscu.
Jak karetka jechała, to akurat ja musiałem ostro hamować i poczekać. Wtedy wstrzymali całą grupę z balonikiem na 01:40. Nikt z tej grupy nie złamał 01:40. Było to już pomiędzy 20 a 21 km i mało kto miałby siły, by ostatni kilometr zrobić poniżej 03:30. Czasami tak bywa w amatorskiej rywalizacji.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: brak
"Po skarpetach go poznacie" :P Później zerknąłem jeszcze raz na fb i też już widziałem - białe skarpety :Dkeiw pisze:Tak, Paweł jest na foto drugi od lewej w czarnej koszulce i dłuższych skarpetach.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Nie mam fb, ale wiem jak wyglądał na biegu. Koszulkę mam taką samą, czarna NB z "Choszczeńskiej Dziesiątki", którą Paweł współorganizował w 2016 r. Za dwa tyg. jadę na kolejną edycję.
Skarpety charakterystyczne, więc łatwo nakierować
OK, ale to wątek o Stryd
Skarpety charakterystyczne, więc łatwo nakierować
OK, ale to wątek o Stryd
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 41:56
Ze strydem biegam już trzy tygodnie. Generalnie byłbym bardzo zadowolony gdyby nie dziwna sytuacja, która zdarzyła mi się po kilku biegach. Podczas spokojnego rozbiegania zamiast ~12km zegarek podał mi jedynie 7km. Spadła moc i tempo ale to wynik złego obliczania dystansu. Napisałem coś na forum stryda ale nikt nie potrafił mi specjalnie pomóc. Wymieniłem pas HR bo miałem problemy z odczytywaniem pulsu, przeinstalowałem wszystkie aplikacje od stryda na zegarku, zrobiłem soft reset i od tamtej pory wszystko jest niby ok. Jednak gdzieś tam w głowie dalej siedziało, że coś może się źle liczyć.
Stając w sobotę na starcie Półmaratonu Praskiego zastanawiałem się nawet przez krótką chwilę czy nie przestawić zegarka aby dystans obliczał na podstawie GPS. W końcu jednak zostawiłem wszystko tak jak miałem wcześniej (dystans i tempo ze stryda, kalibracja wyłączona). Znaczniki na trasie (szczególnie bramka na 5km) powodowały, że moje obawy o jakość obliczeń trochę wracały ale na mecie zegarek pokazał mi 21.1km. Wygląda, że jest dobrze, a przynajmniej ja jestem zadowolony.
Stając w sobotę na starcie Półmaratonu Praskiego zastanawiałem się nawet przez krótką chwilę czy nie przestawić zegarka aby dystans obliczał na podstawie GPS. W końcu jednak zostawiłem wszystko tak jak miałem wcześniej (dystans i tempo ze stryda, kalibracja wyłączona). Znaczniki na trasie (szczególnie bramka na 5km) powodowały, że moje obawy o jakość obliczeń trochę wracały ale na mecie zegarek pokazał mi 21.1km. Wygląda, że jest dobrze, a przynajmniej ja jestem zadowolony.
Mi na BMW półmaraton Warszawski f5+micoach footpod pokazał mniej o 300m
Sprawdź moją aktywność biegi w serwisie Garmin Connect. #beatyesterday
https://connect.garmin.com/modern/activ ... nique_id=6
Ile km , Ile treningów , czasu trzeba aby footpod się skalibrował zrobiłem koło 100 km to powinno być ok
Sprawdź moją aktywność biegi w serwisie Garmin Connect. #beatyesterday
https://connect.garmin.com/modern/activ ... nique_id=6
Ile km , Ile treningów , czasu trzeba aby footpod się skalibrował zrobiłem koło 100 km to powinno być ok
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie porównujemy innych fasolek ze strydem, bo to bez sensu. Przy strydzie to zabawki. Druga sprawa to nie kalibrujemy automatycznie, bo wskazania gpsa są dużo gorsze od wskazań stryda. Najlepiej skalibrować zgodnie z trasą, stadionem itd. A po trzecie przy włączonym GPS nie możemy być pewni, że wszystko jest brane ze stryda nawet jak zaznaczona jest taka opcja. Dyskusje o tym prowadzone są na forum stryda.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Może coś zaszwankowało na linii współpracy Fenix 3 a Stryd?C3PO pisze:... Podczas spokojnego rozbiegania zamiast ~12km zegarek podał mi jedynie 7km. Spadła moc i tempo ale to wynik złego obliczania dystansu. Napisałem coś na forum stryda ale nikt nie potrafił mi specjalnie pomóc...
Ty masz u siebie połączenie IQ?
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 41:56
Dokładnie coś musiało zaszwankować tylko najgorsze, że nie wiem co to mogło być. Ostatnie biegi na tych samych trasach są jednak bardzo powtarzalne. Dodatkowo wzorowo obliczony dystans na BMW pozawala mi dość optymistycznie patrzeć w przyszłość.
Zastanawia mnie tylko jedno. Po zakupie, gdy połączyłem stryda z zegarkiem na podsumowaniu biegów w GC oprócz standardowych danych pojawiły się u mnie również wykresy parametrów rejestrowanych przez stryda.
Po problemach z obliczaniem dystansu, wymieniłem pasek pulsometru, przeinstalowałem wszystko na zegarku, sparowałem ponownie czujnik z zegarkiem i od tamtej pory GC przestał mi pokazywać cokolwiek ze stryda. Wszystko zapisuje się jednak w pliku .FIT bo po imporcie aktywności do Runalyze dane o mocy czy też czasie kontaktu z podłożem są tam widoczne. Póki wszystko działa dobrze to nie mam zbyt dużej ochoty aby ponownie się z tym bawić ale może ktoś miał już podobny problem i znalazł rozwiązanie.
Zastanawia mnie tylko jedno. Po zakupie, gdy połączyłem stryda z zegarkiem na podsumowaniu biegów w GC oprócz standardowych danych pojawiły się u mnie również wykresy parametrów rejestrowanych przez stryda.
Po problemach z obliczaniem dystansu, wymieniłem pasek pulsometru, przeinstalowałem wszystko na zegarku, sparowałem ponownie czujnik z zegarkiem i od tamtej pory GC przestał mi pokazywać cokolwiek ze stryda. Wszystko zapisuje się jednak w pliku .FIT bo po imporcie aktywności do Runalyze dane o mocy czy też czasie kontaktu z podłożem są tam widoczne. Póki wszystko działa dobrze to nie mam zbyt dużej ochoty aby ponownie się z tym bawić ale może ktoś miał już podobny problem i znalazł rozwiązanie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:14
- Życiówka w maratonie: 2:46:06
- Kontakt:
Zastanawiam się nad zakupem, tylko trochę ta cena zabija.
Mam pytanie do posiadaczy, jak jest rozwiązane ładowania stryda? Zamierzam kupić w stanach, tylko zastanawiam się czy w komplecie jest uniwersalny zasilacz 110-240V czy są dedykowane zasilacze na różne napięcia do różnych stref, jakby był ktoś tak miły i sprawdził czy ma uniwersalny zasilacz było by fajnie.
Mam pytanie do posiadaczy, jak jest rozwiązane ładowania stryda? Zamierzam kupić w stanach, tylko zastanawiam się czy w komplecie jest uniwersalny zasilacz 110-240V czy są dedykowane zasilacze na różne napięcia do różnych stref, jakby był ktoś tak miły i sprawdził czy ma uniwersalny zasilacz było by fajnie.
PB: 17:17, 36:14, 1:22:28, 2:46:06
Fotoblog+ https://bieganie.org/
Fotoblog+ https://bieganie.org/
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Nie masz tu zasilacza wpinanego do sieci, jest płytka indukcyjna z krótkim, wymiennym kablem USB.
Możesz podpiąć pod sporą ilość ładowarek lub prawie do większości komputerów, laptopów, powerbanków, itp.
Zobacz sobie wideo (unboxing):
https://www.youtube.com/watch?v=hy6OQsEQFOQ
Poglądowe foto zapożyczone z the5krunner:
& http://fellrnr.com/wiki/Stryd
Możesz podpiąć pod sporą ilość ładowarek lub prawie do większości komputerów, laptopów, powerbanków, itp.
Zobacz sobie wideo (unboxing):
https://www.youtube.com/watch?v=hy6OQsEQFOQ
Poglądowe foto zapożyczone z the5krunner:
& http://fellrnr.com/wiki/Stryd
Mój Blog "Luźne wpisy"