dobrze, że chociaz przez tydzień wygrzałam kości

Moderator: beata
no właśnie o to mi chodziło, żeby trochę takich ćwiczeń włączyć, bo brakuje mi siły - to był jeden z powodów, że tam poszłam - żeby się trochę nauczyć, jak poprawnie ćwiczyć - wyszłam z założenia, że jak pójdę na zajęcia, to ktoś zwróci uwagę, czy robię to dobrze technicznie, że się po prostu nauczę, itd. i na tym zawiodłam się najbardziej, tzn. na kompletnym niezwracaniu uwagi na technikę...beata pisze:Charm, nie trzeba iść na zajęcia crossfit, można ćwiczenia crossfitowe włączać w swój trening i jest ok. Ja tak robię, bo wiele tych ćwiczeń jest naprawdę pomocna.
cieszę się, że nie jestem samabeata pisze:Na żadne zajęcia zorganizowane też się nie nadaję.
Patrząc po filmikach co ludzie robią w trakcie (sam nie robiłem) to wygląda to na sport o wysokim ryzyku kontuzji.charm pisze:no właśnie o to mi chodziło, żeby trochę takich ćwiczeń włączyć, bo brakuje mi siły - to był jeden z powodów, że tam poszłam - żeby się trochę nauczyć, jak poprawnie ćwiczyć - wyszłam z założenia, że jak pójdę na zajęcia, to ktoś zwróci uwagę, czy robię to dobrze technicznie, że się po prostu nauczę, itd. i na tym zawiodłam się najbardziej, tzn. na kompletnym niezwracaniu uwagi na technikę...beata pisze:Charm, nie trzeba iść na zajęcia crossfit, można ćwiczenia crossfitowe włączać w swój trening i jest ok. Ja tak robię, bo wiele tych ćwiczeń jest naprawdę pomocna.cieszę się, że nie jestem samabeata pisze:Na żadne zajęcia zorganizowane też się nie nadaję.
i po tych zajęciach się nie dziwię, że naprawdę tak jest...kojer pisze:Patrząc po filmikach co ludzie robią w trakcie (sam nie robiłem) to wygląda to na sport o wysokim ryzyku kontuzji.
A może temu kotu postawić jakąś budę lub inne schronienie? Można by ją jakoś tam docieplić, wyłożyć jakimś kocem, niech ma swoje legowisko, skoro i tak uparcie Was się trzyma.Marc.Slonik pisze:Istnieje szansa, że nie byłaby to jego pierwsza zima. Tu temperatury nie spadają poniżej zera co czyni przeżycie łatwiejszym i co zapewne jest jedym z powodów dla których dzikie koty mają w Brukseli status plagi.
w takiej sytuacji bardzo ważne jest kastrowanie/sterylizowanie kotów wolnożyjących - nie wiem, czy tam jest taki program? (tutaj można złapać, zawieźć do "zakontraktowanej" lecznicy, i odebrać następnego dnia kota do wypuszczenia) - jeśli kotka nie będzie wysterylizowana, to za jakiś czas zamiast jednego będzie...Marc.Slonik pisze:Istnieje szansa, że nie byłaby to jego pierwsza zima. Tu temperatury nie spadają poniżej zera co czyni przeżycie łatwiejszym i co zapewne jest jedym z powodów dla których dzikie koty mają w Brukseli status plagi. Jest ich naprawdę dużo co widać na każdym kroku. Satus Quo jest OK, tylko czym bardziej kot się do nas przyzwyczaja tym bardziej chwiejna jest ta równowaga.