A to, że USA mają 'swoich czarnych' nie ciekawi cię?Yahoo pisze:Tak obserwując kazd te mistrzostwa to dostrzegam ze kazdybkraj wystawia co najmniej po jednym murzynie.
Nawet Szwajcaria czy Kanada ma swoje 'czarnego'.
Ciekawe czy każdy zawodnil urodzil sie w kraju ktory reprezentuje czy tylko ma obywatelstwo i mieszka od kilkunastu latach w tym kraju.
Wysłane z mojego SM-T113 .
Komentarz do artykułu 16 Mistrzostwa Świata w lekkoatletyce w Londynie
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Raczej USA mnie nie ciekawi specjalnie.jarjan pisze:A to, że USA mają 'swoich czarnych' nie ciekawi cię?Yahoo pisze:Tak obserwując kazd te mistrzostwa to dostrzegam ze kazdybkraj wystawia co najmniej po jednym murzynie.
Nawet Szwajcaria czy Kanada ma swoje 'czarnego'.
Ciekawe czy każdy zawodnil urodzil sie w kraju ktory reprezentuje czy tylko ma obywatelstwo i mieszka od kilkunastu latach w tym kraju.
Tam maja wszystkiebpo trochu.
kkkrzysiek pisze:A czy jak w reprezentacji nieafrykańskiego kraju biega czarny, to od razu znaczy, że to "najemnik"?
Podoba ci sie, ze kazdy kraj ma w swoim skladzie czarnego, co?
Bialy nie mialby szans rywalizacji, temu poszukują nowych talentów wlasnie z czarnego ladu, daja obywatelstwo i startują w Azerbejdżanie czy Szwajcarii.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Szkoda ze Kenia czy Trynidad & Tobago nie maja w swojej stajni bialego zawodnika. XD.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Ale przynajmniej równouprawnienie jest coraz większe i kobiety z mężczyznami juz biegają.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Guliyev?Yahoo pisze:Szkoda ze Kenia czy Trynidad & Tobago nie maja w swojej stajni bialego zawodnika. XD.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Yahoo, gdybyś trochę ruszył wieszakiem na czapkę, to pewnie bardziej by cię zastanowiło skąd przewaga białych w reprezentacjach państw obu Ameryk , Australii oraz niektórych państw afrykańskich i Oceanii. A tak to pojedynczy murzyni w oczy kolą.
Mogłeś też się zapoznać ze strukturą społeczeństwa Szwajcarii lub Kanady, zanim wywołałeś i postanowiłeś ciągnąć tu tę g.-burzę.
Mogłeś też się zapoznać ze strukturą społeczeństwa Szwajcarii lub Kanady, zanim wywołałeś i postanowiłeś ciągnąć tu tę g.-burzę.
-
- Stary Wyga
To że Polka reprezentuje Danię w tenisie nikogo nie oburza i nie dziwi bo kolor skóry się zgadza. Tylko tych czarnych nie da się tolerować.
Jaki kolor skóry ma Kambudżi? Zalicza się do tych "dobrych" Szwajcarów czy do tych "gorszych"?
Jaki kolor skóry ma Kambudżi? Zalicza się do tych "dobrych" Szwajcarów czy do tych "gorszych"?
-
- Zaprawiony W Bojach
Ale w czym ma mi to przeszkadzać? Co jest nie tak w Raphaelu Holzdeppe w reprezentacji Niemiec? Albo Sofii Ennaoui w reprezentacji Polski? Że mają inny kolor skóry, to już nie mogą reprezentować kraju, w którym się urodzili lub wychowali jako ludzie/sportowcy? Świat nie jest taki prosty, że jak czarny w reprezentacji państwa nieafrykańskiego, to na pewno "najemnik" za kasę. A może tobie po prostu nie podoba się, że czarni biegają z białymi?Podoba ci sie, ze kazdy kraj ma w swoim skladzie czarnego, co?

- FilipO
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:15
Ależ piękny półfinał w wykonaniu Cichockiej! Fajnie się to oglądało.
Nasi średniacy mają na prawdę mocny finisz.
Nasi średniacy mają na prawdę mocny finisz.
Obecnie: wieczny kontuzjusz.
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:49
- Życiówka w maratonie: 2:58:50
Brawo Andżelika - jest w finale 

Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 46:16
AnGelika 
---------
W TVP twierdzą, że dyskwalifikacja zawodniczki niezrozumiała, bo przecież nie zmieniło to pozycji na mecie. O stracie czasowej odepchniętej zawodniczki i jej szansie na bycie lucky looserem nie pomyśleli.
Klishina zostawia wyraźny ślad ręką na piasku, którego Babiarz nie widzi nawet po powtórce i twierdzi, że to pewnie źle ponanoszone linie w tv.

---------
W TVP twierdzą, że dyskwalifikacja zawodniczki niezrozumiała, bo przecież nie zmieniło to pozycji na mecie. O stracie czasowej odepchniętej zawodniczki i jej szansie na bycie lucky looserem nie pomyśleli.
Klishina zostawia wyraźny ślad ręką na piasku, którego Babiarz nie widzi nawet po powtórce i twierdzi, że to pewnie źle ponanoszone linie w tv.
- FilipO
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:15
Finał kobiet na 3000m z przeszkodami też ciekawy dzisiaj. I można też odnieść się do dominacji zawodniczek z Afryki, które ewidentnie przegrały swoją fatalną techniką. Amerykanki zdeklasowały rywalki na przeszkodach. Pomimo braku Europy w czubie, ciekawa rozgrywka.
Obecnie: wieczny kontuzjusz.