Komentarz do artykułu Rzucił wyzwanie polskim 400metrowcom. Postanowił wystartować na Igrzyskach Olimpijskich w Tokyo

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

raweck pisze:
Keri pisze:...

Adam, nic nie broni tego artykulu. Jedyne co to tylko ukryta reklama - w koncu z czegos trzeba zyc.
Artykuł broni przynajmniej to, że ma najwięcej komentarzy spośród wszystkich wystawionych na stronie głównej. Wygląda na to, że artykuł stał się przysłowiowym kijem w mrowisko, więc Adamowi trzeba pogratulować jego umieszczenia na stronie :)
+1

I tak trzymac.

Ale juz dobrze, ze da rade 10km przebiec. Nadzieja na medal jest.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z tym wynikiem na dychę to mu poluzujcie. Raz, że to wynik sprzed 3 lat, a dwa nie wiecie w jakim charakterze tam startował - może prowadził grupę koleżanek* na 50min.

*W tym zdaniu nie ma krzty seksizmu - nawet jeżeli tak wygląda na pierwszy rzut oka. Poprostu ta jego grupa podopiecznych na filmiku zdaje się być zdominowana przez panie. I nie ma w tym nic złego - przeciwnie.
L19:57
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 4:49:48

Nieprzeczytany post

Marc.Slonik pisze:...

*W tym zdaniu nie ma krzty seksizmu - nawet jeżeli tak wygląda na pierwszy rzut oka...
"Oczywizda", odkąd kiedyś Szanowna Posłanka Wykrzyczała publicznie "Dość dyktatury kobiet" :taktak: :spoczko:
Im krócej biegniesz, tym mniejszy dystans jesteś w stanie pokonać :-).
mirek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38m26s
Życiówka w maratonie: 3h23m54s

Nieprzeczytany post

No to jest grubo-10km w takim czasie -to byl bieg czy chod,bo jak to drugie to calkiem,calkiem-a jak nie to zenua.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

A Wy myślicie, że najlepsi Polscy sprinterzy to ile by 10 km pobiegli?
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak Polscy sprinterzy to ja nie wiem, ale taki mało znany 200/400-metrowiec miał wybiegania po 4 mile w 5:45... mile.

http://pinoyathletics.info/wp-content/u ... Sprint.pdf
Awatar użytkownika
faraon828
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:48,30
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na szczęście na 400 metrach dyscypliny olimpijskie się nie wyczerpują. Jakby nie udało się nabiegać minimum to zawsze w alternatywie zostają jeszcze chociażby skoki do wody (na Igrzyskach od 1904 roku).
Im dłużej śledzę ten wątek, tym większe mam przekonanie, że w skokach bohater artykułu miałby szansę.

Najlepiej na główkę. Do pustego basenu. Wcale nie bardziej karkołomne, niż bieganie 45,4 s na jedno okrążenie w wieku 35 lat.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:A Wy myślicie, że najlepsi Polscy sprinterzy to ile by 10 km pobiegli?
Paweł Czapiewski biega sobie dla przyjemności takie dystanse:

Kod: Zaznacz cały

https://enduhub.com/pl/search/?name=paweł+czapiewski
Nie musi nic na siłę :oczko:

Jak już wspomniał Marc.Slonik, to wyniki z zawodów, które są w enduhub o niczym nie świadczą.
Ja kilka razy biegłem "dla towarzystwa" i dla przyjemności.

Co do osoby, o której mowa w tym wątku, po prostu życzę jej jak najlepiej, bez względu na to, że nie wierze w taki plan :oczko:
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Paweł Czapiewski nie był sprinterem.
Wypowiadacie się w większości nie rozumiejąc czym jest sprint, kim jest sprinter.
Kilka lat temu biegałem a Ania Kiełbasińską (z cyklu Puma z Biegiem Miast, Paweł Januszewski są zaprosił).
Potruchtała z nami kilka kilometrów. Powiedziała, że jeszcze nigdy za jednym razem tyle nie przebiegła.

Fotman - nie o to chodzi, żebym się chwalił Reebokowi, nic Reebok za to nie płaci.
Martwi mnie, że wielu z was nie może uwierzyć w to co mówię tylko doszukujecie się jakichś innych celów, inspiracji.
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

Adam, a jakies uwagi do info od Rolliego?

Pan MJ byl tez cos kolo 50 na 400m :ble:

Lub inaczej. To o czym jest ten artykul. O człowieku, który ma 33 lata i zamarzylo mu się, by zostać olimpijczykiem.
Piekne marzenie, ja np. chciałbym poleciec na ISS i co z tego?
Z chłodnej kalkulacji (jak rozumiem, probowal oszczepu i ...), wyszlo mu, ze ma szanse w ... 400m.
Ok, fajnie, czym to jest poparte:
A. Ogromnym niewykorzystanym talentem?
B. Szeroko rozumiana mlodoscia?
C. Wiecej niz ponadprzecietnymi wynikami ad hoc (pisal o tym footman)?
D. Mistycznym odkrytym "luzem" a la Bolt, który bohater nagle posiadl?
E. Inne .........
Reasumujac - dlaczego zostalismy uraczeni ta historia - bo konrtowersyjna?
Tu nie ma zadnej kontrowersji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ale nie rozumiem co ma historia Michaela Johnsona do naszej historii ? Kazdy jest inny.
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

To nie jest historia o Michaelu Johnsonie, choc tak się zaczyna.
Tzw. paper jest o innym biegaczu (sprinter 200/400m), z identycznymi inicjałami, ktory tez biegal ok 50 sek/ 400m (jak nasz bohater), a w planie treningowym mial jednostke 4 mile po 5:45, czyli po naszemu to będzie 6,4km po 3:34/km.

Tak oczywiscie, ze kazdy jest inny, ale co to oznacza: ze nagle 33 latek z jakas (ok) więcej niz dobra sprawności ogolna w 2 lata zrobi "papiery" na olimpijczyka?
W najlepszym razie można to okreslic "szczeniackim zakładem".
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Typowe mieszanie Adama. Sam sie pytał o trening innych sprinterów, ale ze odpowiedz nie pasuje... my oczywiście piszemy nie na temat. :chrap:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ja się NIE pytałem o treningi innych sprinterów, nie wciskaj mi kitu, powiedziałem tylko, że sprinterzy nie biegają dobrze 10 km. Ty znalazłeś przykład jakiegoś który biega, no i co z tego ja sie pytam? Czy teraz sprintera będziecie oceniali po jego wynikach na 10 km?
Kto z was, tutaj się wypowiadających biega 50 s na 400m? O tym mówimy i o tym, czy z 50 s on jest w stanie spiłować 10%.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Ja się NIE pytałem o treningi innych sprinterów, nie wciskaj mi kitu, powiedziałem tylko, że sprinterzy nie biegają dobrze 10 km. Ty znalazłeś przykład jakiegoś który biega, no i co z tego ja sie pytam?
:trup:
Nie Adam... wcale. My zawsze nie na temat. Pytasz, odpowiadamy, i teraz "co z tego?"

Ale, ale... Przykład z mojego podwórka. Chłopak pobiegł 52s/400 i 23s/200. Nie biega (bardzo wielki len) wybiegów dalej jak 7km i to raz na 3 tygodnie. Ostatnio pobiegł 5km w 17:40.

Dziewczyna... od roku u mnie. Jeszcze większy len... 200m/29s i 400m w 63s. Nigdy nie pobiegła dalej jak 5km. Ostatnio 5km w 21:50.

Oczywiście, sprinterzy nie wykorzystają swoich możliwości na LD, bo tego nie trenują. Tego nawet nie chcą trenować. Ale juz sam styl biegu powoduje, ze biegną tylko szybko, i tez umieją tylko szybko.

Powiem nawet więcej... kto biegnie 50s/400 ten nie będzie umiał biegać wolniej jak 4'/km. Oczywiście w przypadku naszego bohatera to duzo nie oznacza, bo wynik z przed 3 lat i wtedy biegał raczej na rekach. Ale to była tylko odpowiedz na twoje pytanie.

No ale zapomniałem... my piszemy nie na temat, a tak w ogole, to ja nic nie zrozumiałem. :chrap:
ODPOWIEDZ