Chyba w końcu zasubskrybuję Netflixa.Svolken pisze:Na Natflixie jest świetnie zrobiony dokument "Ikar". Dobrze się to ogląda patrząc równocześnie na MŚ![]()
link
Komentarz do artykułu 16 Mistrzostwa Świata w lekkoatletyce w Londynie
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
-
- Zaprawiony W Bojach
Być może jestem małostkowy, ale przeszkadzało mi podczas transmisji maratonu kobiet komentarz P. Chmary który notorycznie o Katarzynie Kowalskiej "KASKA", lub "Kaśka Kowalska". Wolał bym gdyby to było Kasia Kowalska lub jeżeli się znają, po prostu Kasia. Pomijam już fakt, że od strony merytorycznej, komentarz był marny.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
A ja nie widzę nic dziwnego w pytaniu redaktora. Redaktor chciał się dowiedzieć jak Kszczot ocenia swoją formę w porównaniu do poprzedniej wielkiej imprezy gdzie podobno był doskonale przygotowany i stawiany w roli jednego z faworytów. Pytanie oczywiście można by zadać inaczej, ale niech zawodnicy się również wykazują przed kamerami. Nie mogą oczekiwać tylko pytań w stylu: "dasz rade"? Odpowiedzi "dam radę" są nudne. Proszę zwrócić uwagę, że Ewa Swoboda nie obrażała się na pytania: "Dało się słyszeć głosy, że nie powinno się wysyłać Ewy Swobody na MŚ, bo nie spełniła minimum. Co chcesz teraz powiedzieć tym osobom?" czy dzisiejsze pytanie w stylu "Zakwalifikujesz się do finału za dwa lata jak będziesz pracować i skrócisz w tym roku wakacje. Co Ty na to?" (wg mnie genialna sugestia, że powinna zwracać uwagę na dietę i pracę nad budową ciała). Z obu pytań Ewa Swoboda wybrnęła dobrze (a dziś nawet bardzo dobrze). Można? Można!kantalarski pisze: Tym razem słusznie. Niby czemu miało służyć to pytanie? Demotywacji zawodnika przed półfinałem?
A Kszczot zachował przed kamerą się słabo: bez szacunku dla redaktora i telewidzów. Widać, że jest bardzo ambitny i dużo oczekuje od swoich startów na MŚ, ale takim zachowaniem i wypowiedziami nie zyskuje sobie sympatii kibiców ani nie zwiększy popularności lekkiej atletyki w Polsce. Sport to nie tylko poklepywanie po plecach i wydawało mi się, że Kszczot ma tyle doświadczenia, że powinien to wiedzieć.
Ale, żeby nie było, że całkowicie krytykuję Kszczota to mogę powiedzieć, że jak mu wychodzi to zachowuje się lepiej

Trzymam oczywiście kciuki za Kszczota i Lewandowskiego

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
No i jednak się nie obraził, za to pokazał klasę na bieżni 
@kijek: Ja to widzę tak, że ten reporter bardzo skraca dystans do sportowców i świetnie mu to wychodzi. To nie są takie formalne, suche wywiady, jakie zazwyczaj widzimy w innych telewizjach, w innych krajach. Czasem można mieć wrażenie, że jest częścią reprezentacji.
Być może dlatego Adam tak szybko uciął wywiad, bo rozmawiał jak z kolegą i zapomniał, że oglądają to ludzie na żywo. Na szczęście można już zamknąć ten temat, bo jak do tej pory wszystko jest dobrze.

@kijek: Ja to widzę tak, że ten reporter bardzo skraca dystans do sportowców i świetnie mu to wychodzi. To nie są takie formalne, suche wywiady, jakie zazwyczaj widzimy w innych telewizjach, w innych krajach. Czasem można mieć wrażenie, że jest częścią reprezentacji.
Być może dlatego Adam tak szybko uciął wywiad, bo rozmawiał jak z kolegą i zapomniał, że oglądają to ludzie na żywo. Na szczęście można już zamknąć ten temat, bo jak do tej pory wszystko jest dobrze.
- jorge.martinez
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:17
- Życiówka w maratonie: 2:57:27
Komentarz skutecznie nastroił mnie do przedtreningowej drzemkiRyszard N. pisze:Pomijam już fakt, że od strony merytorycznej, komentarz był marny.

Ale coś wspominali o problemach z komputerami, więc tym bardziej nie dawali rady choćby komentować tego, co dzieje się na bieżąco.
1000m - 2:59.35 (VI'22) | 3000m - 9:49.75 (X'23) | 5km - 17:02 (V'23) | 10km - 35:17 (XI '23) | 15km - 55:57 (I '19) | HM - 1:18:21 (III '23) | M - 2:57:27 (IV '18)
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ja się do niego zraziłem po historii którą tutaj opisywałem. Wiem, że to było wiele lat temu ale niesmak pozostał: https://bieganie.pl/?cat=5&id=1256&show=1Kangoor5 pisze:Ja to widzę tak, że ten reporter bardzo skraca dystans do sportowców i świetnie mu to wychodzi.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 1:00
Sorry ale Swoboda powtwierdziła, że nie powinna była wogóle pojechać. Przyznała wczoraj w rozmowie, że ma nadwagę i że obpuściła bieg jak zobaczyła, że inne zawodniczki ją wyprzedzają. W dodatku wogóle nie wydawała się tym zmartwiona.kijek pisze: Proszę zwrócić uwagę, że Ewa Swoboda nie obrażała się na pytania: "Dało się słyszeć głosy, że nie powinno się wysyłać Ewy Swobody na MŚ, bo nie spełniła minimum. Co chcesz teraz powiedzieć tym osobom?" czy dzisiejsze pytanie w stylu "Zakwalifikujesz się do finału za dwa lata jak będziesz pracować i skrócisz w tym roku wakacje. Co Ty na to?" (wg mnie genialna sugestia, że powinna zwracać uwagę na dietę i pracę nad budową ciała). Z obu pytań Ewa Swoboda wybrnęła dobrze (a dziś nawet bardzo dobrze). Można? Można!
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
Trudno streszczać coś co trwa 15 sekund 
Youtube pamięta: https://www.youtube.com/watch?v=WV5QVXcKQZU

Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690

Komentarze do bloga

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
No faktycznie, ten reporter szkole zrobił za masło i rozumie Adama całkowicie.Marc.Slonik pisze:Trudno streszczać coś co trwa 15 sekund
Mimo tego, Adam i jego taktyka bardzo mi sie podobaly. I przede wszystkim ostatnie 50m nie walnął w sciane.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Dziennikarz chyba byl podpity.Marc.Slonik pisze:Trudno streszczać coś co trwa 15 sekund
Pierwszy raz slysze aby tak pytali zawodnika przed kamera.
I Kszczot dobrze mu odpowiedzial.
Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
Gorzej.
Bo to jak bardzo jakiś Ken jest atrakcyjny jest w rzeczywistości mierzone tym co myśli o nim Dżesika.
Natomiast to co sobie myśli trener o zawodniku jest istotne, ale nie tak jak wynik, który zawodnik nabiega na bieżni.
Dziennikarz sportowy powinien mieć wyczucie chwili - są momenty kiedy można zawodnika docisnąć, są i takie kiedy można po nim pojechać (np. kiedy pompował balonik, a na końcu nie pokazał nic). Jednak rozmowa w trakcie mistrzostw, kiedy ważne starty jeszcze przed zawodnikiem to nie jest żaden z tych momentów.
Bo to jak bardzo jakiś Ken jest atrakcyjny jest w rzeczywistości mierzone tym co myśli o nim Dżesika.
Natomiast to co sobie myśli trener o zawodniku jest istotne, ale nie tak jak wynik, który zawodnik nabiega na bieżni.
Dziennikarz sportowy powinien mieć wyczucie chwili - są momenty kiedy można zawodnika docisnąć, są i takie kiedy można po nim pojechać (np. kiedy pompował balonik, a na końcu nie pokazał nic). Jednak rozmowa w trakcie mistrzostw, kiedy ważne starty jeszcze przed zawodnikiem to nie jest żaden z tych momentów.
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga

Komentarze do bloga

- rusolis
- Zaprawiony W Bojach
Współczuję trochę zawodnikom, bo jak się trafi taki dziennikarz-baran, to muszą się z nim dalej zadawać i uśmiechać do kamery z szacunku dla widzów.
Co do reakcji Adama, to odebrałem to jako "nie powinieneś mi mówić takich rzeczy, to nieprofesjonalne i przeszkadza mi w zawodach". Ale nawet jeśli uniósł się dumą i strzelił focha, to jest kurna wicemistrzem świata, ma prawo.
Co do reakcji Adama, to odebrałem to jako "nie powinieneś mi mówić takich rzeczy, to nieprofesjonalne i przeszkadza mi w zawodach". Ale nawet jeśli uniósł się dumą i strzelił focha, to jest kurna wicemistrzem świata, ma prawo.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Nie znam tego "dziennikarza". Jakis siostrzeniec wujka z odpowiedniej partii?