Komentarz do artykułu Walka z wiatrakami, rozprawka o progu mleczanowym
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
To jest ciekawe, bo by oznaczało, że długie wybiegania są bardzo istotne już dla startów od 400m 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Nie. Praca nad VO2max i wykorzystanie FT, a nie praca nad mięśniami ST. A to nie to samo. Ale im dłuższy wysiłek tym ST ważniejsze.blas pisze:To jest ciekawe, bo by oznaczało, że długie wybiegania są bardzo istotne już dla startów od 400m
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ale zupełnie nie ma podstaw do takich twierdzeń. To jest analizowanie jakiegos jednego klocuszka w całej układance, tak jak gdybyście nie wiedzieli, że to są naczynia połączone.
Nie mowię, że na pewno nie masz Rolli racji, ale że masz zbyt małą wiedzę, żeby wyciągać takie wnioski.
Nie mowię, że na pewno nie masz Rolli racji, ale że masz zbyt małą wiedzę, żeby wyciągać takie wnioski.
-
- Zaprawiony W Bojach
Adam, masz wystarczająca wiedzę, zeby temu zaprzeczyć, czy tylko piszesz, zeby pisać? I jeszcze napisz do jakich twierdzen nie ma podstaw.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Chodzi o ten mit, jakim jest poprawianie vo2max. Posłużę sie starymi argumentami: https://bieganie.pl/?cat=15&id=7161&show=1
Najlepsi czarni nie mają wyższego vo2max niz najlepsi biali.
Skupiasz sie Rolli na poprawianiu obrazów lub miar a nie przyczyn.
-
- Zaprawiony W Bojach
Adam, jak zwykle nie czytasz dokładnie, jesteś w błędzie i piszesz tylko nieuzasadnione frazy.Adam Klein pisze:Chodzi o ten mit, jakim jest poprawianie vo2max. Posłużę sie starymi argumentami: https://bieganie.pl/?cat=15&id=7161&show=1
Najlepszy jest cytat z twojego artykułu, jako "argument":
Czy i jakie znaczenie ma zatem vo2max? Szczerze mówiąc nie wiem, ale wydaje mi się, że nie mam obowiązku posiadać takiej wiedzy.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Rolli, wiem, że lubisz rozkręcać wszystkie najmniejsze śrubki myśląc, że w ten sposób poznasz działanie całego mechanizmu.
Ja po prostu uważam, że musimy patrzeć całościowo a śrubki analizować tylko kiedy się jakaś zepsuje.
Dlatego nie muszę wszystkiego wiedzieć.
Ja po prostu uważam, że musimy patrzeć całościowo a śrubki analizować tylko kiedy się jakaś zepsuje.
Dlatego nie muszę wszystkiego wiedzieć.