Muzyka do biegania

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Flapjack
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja kiedys sie wkrecalem przy Two steps from hell (np:http://www.youtube.com/watch?v=rAoSk8YkObQ) w loopie na ostatnie kilometry przed meta :D

Ponadto moje typy to :
The Prodigy
London Electirity
The Mars Volta
Deftones.

Zauwazylem ze przy glosnej muzyce (nie slysze oddechu i stapania) mniej sie stresuje i osiagam lepsze wyniki :D
New Balance but biegowy
ted0
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Do biegania i ogólnie na siłkę polecam :taktak: :taktak: :taktak:
https://www.youtube.com/watch?v=I0YSX0KkbYo
PabloZ - "Wczoraj było inaczej"
Rafa Koralowa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy ktoś tu biega do wolnej muzyki? Zauważyłam, że mi przy takiej biega się zdecydowanie lepiej - odpoczywam psychicznie i czuję większy spokój i przyjemność z biegania. :-)
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Rafa Koralowa pisze:Czy ktoś tu biega do wolnej muzyki? Zauważyłam, że mi przy takiej biega się zdecydowanie lepiej - odpoczywam psychicznie i czuję większy spokój i przyjemność z biegania. :-)
Ja, moje płyty biegowe to Kate Bush-Aerial, Bobby McFerrin koncert z udziałem Chick Corea, czy Avishai Cohen - Layla, a z Polskich Grechuta, VooVoo z kobietami.
olalola86
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja lubię biegać do lekko "houseowych" przeróbek znanych kawałków. Fajnie nadają rytm, są energetyczne. Zawsze wybieram takie, które są przeróbkami moich ulubionych utworów - nowa aranżacja lubianej piosenki to fajna sprawa. Fakt faktem muszę często zmieniać playlistę bo szybko mi się osłuchuje.
FatGoat
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Przestałem słuchać muzyki w czasie biegania bo mi się osłuchała i zaczynam nienawidzić pewnych utworów.

Przerzuciłem się więc na podcasty (Nosleep podcast, klimatycznie na nocne bieganie, czyli każde) i audiobooki.

Muzykę odpalam jak odpalam jakiś bieg "sprawdzający", czyli czy jest jakiś postęp na danym dystansie. Wtedy zazwyczaj jakaś muzyka filmowa bądź z gier, najczęściej boss fightów czy encounter music ;)
ODPOWIEDZ