Komentarz do artykułu Puchar Świata Skyrunning Extreme – relacja

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jaca_CH pisze:Jak już napisał kolega wyżej jest pkt. widzenia geograficzny i historyczny.
Rozmawiałem na ten temat z Norwegami - odpowiedź jest jednoznaczna - Skandynawia to: Norwegia, Szwecja, Dania. Koniec kropka.
Dlaczego zdanie Norwegów miało by być wiążące dla poczucia tożsamości Estończyków?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

Ja tak nie w temacie się wtrącę. Dwa helikoptery to mogą pomóc przygotować interesującą relację z biegu i rywalizacji o czołowe lokaty.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

jarjan pisze:Akurat przykład ("spolegliwy") jest całkowicie niefortunny, ponieważ jest przykładem na to, że jeden termin może mieć wiele znaczeń ( w tym wypadku - dwa), a przynajmniej tę dwoistość znaczeń trzeba brać pod uwagę słysząc to słowo w czyichś ustach.
Co prawda Kotarbińskiemu chodziło o "godny zaufania", ale w związku z masowym używaniem w znaczeniu "uległy", całkiem szacowne grona językoznawców akceptują również to znaczenie.
Tak. I w ten sposób kłamstwo powtarzane wielokrotnie staje się prawdą.... Ech... :ojnie:
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:Dlaczego zdanie Norwegów miało by być wiążące dla poczucia tożsamości Estończyków?
Ktoś, kto je ryż pałeczkami może się czuć Japończykiem czy Chińczykiem. Ale czy rzeczywiście nim jest :niewiem:
Awatar użytkownika
kamilv
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:53
Życiówka w maratonie: 3:40:00

Nieprzeczytany post

Ludzie, czepiliście się tej Finlandii jakby to było najważniejsze :hahaha:
Fajny artykuł, pozdro Przemek! Żeby było na temat to ja też tam byłem, piwo i wino piłem i z biegaczami pogawędziłem.
Dodam tylko że trudność II-III jest wg brytyjskiej skali scramblingowej (to jeszcze nie wspinaczka, powiedzmy jak Orla Perć) a nie skali UIAA używanej np. w Tatrach. Dwójka UIAA to np. najłatwiejsza droga na Mnicha przez Płytę, gdzie większość ludzi już raczej idzie z liną :)
Jeszcze raz gratki dla naszych!
ODPOWIEDZ