moisz - chyba trochę zbyt emocjonalnie podchodzisz do sprawy.moisz pisze:
Po pierwsze, nie podoba Ci się to nie czytaj.
Po drugie, bez wycieczek osobistych proszę. Rzeczywiście nic nie rozumiesz, przede wszystkim tego, że w dyskusji każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii. Tak Ty – bałwochwalczej, jak i ja – krytycznej.
.....
Ja tu nie widzę żadnych osobistych wycieczek.
Kolega kulturalnie odpowiedział stwierdzając, że nie zgadza się tylko z Twoją opinią.
Tak samo on, ja, ty jak i każdy inny ma prawo wyrażać swoją opinię.
Przedstawiamy swoje zdanie i tyle.
Ja Polara nie wychwalam pod niebiosa. Każdy posiadacz V800 z początkowego okresu produkcji, dobrze wie ile musiał przejść i naczekać się, by zegarek działał jak należy.
Inne firmy również mają swoje za uszami. Używając jakiejś platformy w dłuższym czasie po prostu się do niej przywiązujemy. Chciałbym, by Polar zrobił porządnego następcę V800, ale wcale tego nie jestem pewien.
Co do M430 to uważam, że jest zdecydowanie za drogi i tyle.
Fakt, że teraz mamy tyle różnego sprzętu, że ludziom trudno się zdecydować. Jednak sprzęt ma swój "target - przeznaczenie" i jest często "celowany" w określoną grupę odbiorców.
M430 jest przeznaczony dla biegaczy, ale już nie dla "ultrasów".
Jak biegacz jedzie rowerem, to też mu zmierzy odległość, prędkość.
Dodatkowych czujników rowerowych (moc, kadencja, itp.) nie obsłuży, ale jak ktoś ich potrzebuje, to już raczej jest nie tylko biegaczem i powinien rozglądnąć się za innym sprzętem.
To, że Polar nie ma "bezpośredniego połączenia" z Endomondo, to jest sprawa wiadoma i nie dotyczy to tylko tego konkretnego zegarka.
Może z czasem platformy "się dogadają" i będzie taka możliwość.
Mnie osobiście to nie przeszkadza, ale nie neguję rozszerzania jakiejkolwiek funkcjonalności.
Tymczasem pozostaje ręczny eksport/import lub korzystanie z zewnętrznych narzędzi jak:
https://play.google.com/store/apps/deta ... acks&hl=pl