Bieganie a Wegetarianin
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
Jestem początkującym tak jak pisałem w inny postach biegam ok 10 -12 km w 1:30 h czyli jak widać po czasie wolno ale sie staram podkręcić tempo.
Szukam innych wegetarian od którym mogę dostać jakieś porady odnośnie żywienia
Dzięki
Jestem początkującym tak jak pisałem w inny postach biegam ok 10 -12 km w 1:30 h czyli jak widać po czasie wolno ale sie staram podkręcić tempo.
Szukam innych wegetarian od którym mogę dostać jakieś porady odnośnie żywienia
Dzięki
-
- Wyga
odwiedź stronę Vege Runners i forum http://biegajznami.pl/forum/vege-runners
biegających wegan i wegetarian jest więcej niż możesz się spodziewać
biegających wegan i wegetarian jest więcej niż możesz się spodziewać
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Wychodzi teraz ksiazka Brandona Braziera "Siła z roślin".
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Eliminacja mięsa z diety nie determinuje tego, co jesz - określa tylko, czego nie jesz...
Jak z innymi produktami odzwierzęcymi (jajka, nabiał, itd.?) i ogólnie jak się odżywiasz?
Ogólnie - ważne, żeby jeść "świadomie" - zwróć uwagę na to co i ile jesz, jakich składników ewentualnie może brakować w diecie - można być wege jedząc chipsy, frytki czy batoniki, a można zupełnie co innego
z książek mogę polecić poza "Jedz i biegaj" Scotta Jurka, to jeszcze polska "Kuchnia dla biegaczy - siła z roślin" (ważne, że polska, bo przynajmniej nie ma jakiś dziwnych składników w przepisach :P), albo Vegenerata sposób na zdrowie. Biegaj, gotuj, chudnij, jest też blog autora - polecam )
sprecyzuj, czego oczekujesz - szukasz rad, bo chcesz coś zmienić w diecie, albo pomysłów na potrawy, chcesz jeść jak jesz, ale szukasz rad jak do tego biegać, itd.?
Jak z innymi produktami odzwierzęcymi (jajka, nabiał, itd.?) i ogólnie jak się odżywiasz?
Ogólnie - ważne, żeby jeść "świadomie" - zwróć uwagę na to co i ile jesz, jakich składników ewentualnie może brakować w diecie - można być wege jedząc chipsy, frytki czy batoniki, a można zupełnie co innego
z książek mogę polecić poza "Jedz i biegaj" Scotta Jurka, to jeszcze polska "Kuchnia dla biegaczy - siła z roślin" (ważne, że polska, bo przynajmniej nie ma jakiś dziwnych składników w przepisach :P), albo Vegenerata sposób na zdrowie. Biegaj, gotuj, chudnij, jest też blog autora - polecam )
sprecyzuj, czego oczekujesz - szukasz rad, bo chcesz coś zmienić w diecie, albo pomysłów na potrawy, chcesz jeść jak jesz, ale szukasz rad jak do tego biegać, itd.?
-
- Dyskutant
Dziękuje za odp.
Jeżeli chodzi o moje żywienie to ogólnie nie jem tylko mięsa.
Mój plan żywieniowy jest bardzo monotonny i mało urozmaicony.
Już zamówiłem i czekam na książkę "Kuchnia dla biegaczy - siła z roślin" powinna pomóc
Jeszcze raz dziękuje
Jeżeli chodzi o moje żywienie to ogólnie nie jem tylko mięsa.
Mój plan żywieniowy jest bardzo monotonny i mało urozmaicony.
Już zamówiłem i czekam na książkę "Kuchnia dla biegaczy - siła z roślin" powinna pomóc
Jeszcze raz dziękuje
-
- Wyga
Ja mogę jeszcze napisać taką ciekawostkę rowerzysta Godwin w 1939/40 roku. W sumie w czasie 500 dni pokonał dystans 100 000 mil (160 934,4 km). średnia dzienna to ponad 300 km na rowerze z roku 1939 w czasie wojny ( początek ) po słabych trasach dzień w dzień. Był wegetarianinem
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
ze mnie nie - i tak jestem "odmieńcem", więc powodów go żartów gdyby chcieli to mieli by duuuużo (jestem programistą/bazodanowcem, jedyna kobieta w zespole i te klimaty, a jak wiadomo dowcipów o kobietach-informatykach jest niemało )oman pisze:a tak na marginesie z was tez w pracy żartują że nie jecie mięsa tyko zieleninę ??
ale ogólnie ważne, żeby mieć dystans do siebie, umieć się z siebie śmiać, itd. akceptować inność innych, itd.
U nas w zespole każdy ma jakieś swoje "inności" (jeden nie pije, jeden nie je owoców, itd.), i wszyscy je akceptują (no dobra, czasem się żartuje, ale w bardzo akceptowalnych granicach
No i ważne, żeby nie "uszczęśliwiać innych na siłę" - każdy je to, co mu pasuje, wiec to, że nie jesz mięsa nie znaczy, że inni też tak muszą, to, że biegasz i zdrowo się odżywiasz to nie znaczy, że kumpel, który w niedzielę siedzi na grillu ze znajomymi albo nie przepuści żadnej nowości w kinie jest gorszy, itd.. .
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
jeśli zmieniłeś dietę od jakiegoś czasu to normalne - przywykną
a jak "Kuchnia dla biegaczy.."? testowałeś przepisy? zrób w wonej chwili "jaglane jabłka" ze str 209, tylko daj ze 2x więcej daktyli no i ja daję jeszcze trochę wiórków kokosowych, bo lubię
a jak "Kuchnia dla biegaczy.."? testowałeś przepisy? zrób w wonej chwili "jaglane jabłka" ze str 209, tylko daj ze 2x więcej daktyli no i ja daję jeszcze trochę wiórków kokosowych, bo lubię
- Dhuza
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50
Obczaj sobie Człowiek Szpinak na YT, Vegenerat biegowy - blog i fanpage, Vegan Hero na YT - ostatnio zaczął trenować. Na anglojęzycznym YT jest masa kanałów sportowych + vege.
-
- Dyskutant
dzisiaj zrobilem tofucznice z pieczarkami i powiem wam że będę ją robił często, natomiast szczerze powiem że ryż z groszkiem w mleku kokosowy juz nie koniecznie.
Dzięki za radę dam znac jak mi poszło
Dzięki za radę dam znac jak mi poszło