Ja ostatnio 2:15 nabiegałem.
Wczoraj 3x500 na wypoczynku: 1:19, 1:24, 1:26. Prędkości fajne, ale dużo bardziej cieszyłbym się, gdyby czasy były w odwrotnej kolejności

Jeśli ktoś chce więcej poczytać zapraszam na mojego bloga (link w podpisie).
Twoje 1500m dla mnie w tej chwili poza zasięgiem, ale do takiego treningu mi nie tak daleko. Moją piętą achillesową akurat jest wytrzymałość, mimo, że przez 2-3 lata realizowałem plany pod 5/10 kmZbigniew94 pisze:kręcimy dalej mój wątek.
Ja tydzień temu 1500 w 4;17 nowa życiówka.
w piątek ostro 4x500 przerwa 6 min po 1-21-19-17-22 odcięło mnie od gorąca spiekoty i odwodnieniapotem mną trzęsło nim nie wypiłem osheee ;d
Taki trening opisać, to ksiazke napisać.aktywny12 pisze:Rolli, możesz coś napisać jak wygląda trening średniodystansowców od maja do września, czyli w sezonie startowym. Jest to okres dużo dłuższy niż dla biegaczy z ulicy, którzy startują przez 2 miesiące. Czy zazwyczaj są okresy lżejszej i cięższej pracy w sezonie startowym? Może to zależy od konkretnego zawodnika i trenera? A może jest tak, że maj i czerwiec to mocne treningi a potem już tylko podtrzymanie tego?
Najlepiej wszystkie te jednostki mieszac.aktywny12 pisze: 1x interwaly w tempie startowym jako powtórzenia - tu chodzi Ci o trening typu 3x500 w tempie na 800 z długą przerwą, czy raczej 200setki z 2 minutową przerwą?
Ciągłe tak jak Danielsowski TH? Czy na przykład szybkie 3km?
Domtel baza biegaczy pzla niedowiarku.Rolli pisze:Buki, podaj gdzie znajdę wyniki z tych 1500m
Trafienie w sedno 1 zdaniem.Rolli pisze:Najlepiej wszystkie te jednostki mieszac.aktywny12 pisze: 1x interwaly w tempie startowym jako powtórzenia - tu chodzi Ci o trening typu 3x500 w tempie na 800 z długą przerwą, czy raczej 200setki z 2 minutową przerwą?
Ciągłe tak jak Danielsowski TH? Czy na przykład szybkie 3km?
Coe opracowal taki system 5 predkosci i to stosowal u syna. W tych predkosciach bylo wszystko: od 200 do tempa na 5km.
Bo cie juz za dlugo znam.Zbigniew94 pisze:Domtel baza biegaczy pzla niedowiarku.Rolli pisze:Buki, podaj gdzie znajdę wyniki z tych 1500m
Możesz zrobić.aktywny12 pisze:Myślicie, że warto eksperymentować w przypadku amatora z rozruchem(3km + skipy + przebieżki) rano przed wieczornymi zawodami? Zawody (800m) mam około 20 wieczorem, ranek wolny. Nie wiem czy rozruch rano będzie lepszy niż dzień wcześniej.