trening ala Yacool

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to jest też duże prawdopodobieństwo, że wymiękniesz gdy zacznie się rytmiczne bieganie z wizualizacją rytmu skakanki.
New Balance but biegowy
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Obciążenie ma wirować po obwodzie, a nie przy osi obrotu. Jeszcze raz napiszę. To ma być porządny sprzęt, ciężka, stalowa lub rzemienna linka, a nie gadżety z obciążnikami, licznikami obrotów czy spalanych kalorii.
Wiem, z żadnymi licznikami obrotu nie mam, nawet mnie to nie interesowało.

Mozna sprawdzic te skakankę co mam decathkonu, koszt 20€, juz drugi model, bo skakałem na żwirowej nawierzchni i przecięła sie na w pol, chociaz zawiazel na supeł i dalej mozna na niej skakac, lecz jest juz krótsza.

Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to zacznij w truchcie wyczuwać moment wyjścia w górę nadgarstkami, potem łokciami. Od tego się zaczyna cała zabawa w czucie biegu. Banalne. Z czasem sprężynowanie powinno przypominać ruch Mutaja podczas rozbiegania. To było w ramach drugiej, darmowej lekcji dla telewidzów.
https://bieganie.pl/?cat=313&id=7703&show=1
Tomeck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze:No to jest też duże prawdopodobieństwo, że wymiękniesz gdy zacznie się rytmiczne bieganie z wizualizacją rytmu skakanki.
Tak, ale ja tak już biegam na krótkich odcinkach.
Podpatrzyłem rok temu u tygryska na biegu AGH. Gość nie dosc, że w ciepłym pluszowym futrze, nie dość że przede mną, to jeszcze wyglądał, jakby sobie lekko truchtał, a nie kończył właśnie biegu na dychę.
Od tamtego czasu jak sobie przypomnę to imituje te kocie ruchy i sprężynkę nogi podporowej. Ale mogę to skutecznie robić tylko na luzie, więc przy niewielkiej prędkości i nie za długo. Jak zaczynam się męczyć jest po zupie. Ale wrażenie bardzo przyjemne. Utrzymuje prędkość praktycznie bez wysiłku.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wszystkie tygryski mają luźne plecki, dlatego lekcja numer trzy polega na pracy nad plecami u fizjoterapeuty i mobilizacja strukturalna, co pozwoli zachować sprężynkę przy wyższych prędkościach. To była ostatnia darmowa porada dla telewidzów. W końcu muszę z czegoś płacić abonament, a nie mam beztroskiego statusu działalności misyjnej.
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Obciążenie ma wirować po obwodzie, a nie przy osi obrotu. Jeszcze raz napiszę. To ma być porządny sprzęt, ciężka, stalowa lub rzemienna linka, a nie gadżety z obciążnikami, licznikami obrotów czy spalanych kalorii.
Nie znam się zupełnie na skakankach - coś takiego będzie ok:
http://www.sport-shop.pl/skakanka-speed ... 21867.html
https://www.decathlon.pl/skakanka-train ... 61879.html

??
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ta pierwsza wygląda zachęcająco. Będzie zwalać z nóg.
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

yacool pisze:To była ostatnia darmowa porada dla telewidzów. W końcu muszę z czegoś płacić abonament, a nie mam beztroskiego statusu działalności misyjnej.
Coś mię się wydaje, że to czcza gadanina, bo dzielenie się wiedzą masz wdrukowane w geny, tak że kwestia czasu i znowu
jakąś darmową poradę chlapniesz, a profitów niet. Żyj bracie żyj, na starość torba i kij ;)
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Wczoraj fenomenalną rutynke zrobilem i podczas biegu na 15km relaksacja perfekcyjna. (Rozluźnienie mięśni + synchronizacja oddechu równomiernego podczas biegu). Cos nie samowitego.

Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
ODPOWIEDZ