Dzięki za odpowiedź.
Chyba nie - jeśli możesz rozwinąć wątek ?
Miałem 3 razy robione testy ale z tego co wiem były na pojedyncze substancje typu nikiel .. itp
Zapewne chodzi Ci, że połączenie 2 substancji wywołuje objawy ?
Ciągle zatkany nos
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Dzięki, warto spróbować - z drugiej strony objawy nie nasilają się w określonym czasie więc raczej jest to czynnik stały, a mój lekarz rodzinny powiedział, że nie ma czegoś takiego jak wrodzony katar.Tomeck pisze:Tak. Koleżanka ma na jabłka tylko w okresie pylenia czereśni. Taki przyklad.
Chcesz zobaczyć jakie zdjęcia robie? Fotograf
-
- Zaprawiony W Bojach
No ale możesz mieć na coś powszechnego. Na dwa powszechne. I wtedy pojedyncza nie wyjdzie za diabła, a alergia bedzie.
Ale wiesz co - laryngolog powinien wyslac Cię na cytologię i wprost patrząc na cyferki wyjdzie mu czy masz to alergiczne czy nie. Nie pamiętam czy to były eozynofile czy coś innego. U mnie wyszła reakcja na chlor i nie ma na to rady. Po każdym basenie kilka shotow sterydu do nosa i kłopot z głowy. Problem jak się upre i chodzę trzy razy na tydzien, to wtedy nie ma kiedy przejść i się nakłada.
Ale wiesz co - laryngolog powinien wyslac Cię na cytologię i wprost patrząc na cyferki wyjdzie mu czy masz to alergiczne czy nie. Nie pamiętam czy to były eozynofile czy coś innego. U mnie wyszła reakcja na chlor i nie ma na to rady. Po każdym basenie kilka shotow sterydu do nosa i kłopot z głowy. Problem jak się upre i chodzę trzy razy na tydzien, to wtedy nie ma kiedy przejść i się nakłada.
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Pojawiam się ponownie
Dziękuję za porady, dostałem pozytywny wynik na nikiel - poprzednie próby wychodziły negatywne, ostatni dostałem pozytywny, odczekuję 30 dni i robię ponownie testy.
Lekarz kazał odstawić sztućce metalowe na bok - 30 dni mam jeść plastikami, zdjąłem zegarek na półkę.
Pierwsze 10 dni czuję jakby lepiej, chociaż przeraża mnie uczulenie na "Nikiel" jest wszechobecny.
Za 2 tyg zdam relację - Dziękuję wszystkim, którzy kazali mi powtórzyć badania.
Dziękuję za porady, dostałem pozytywny wynik na nikiel - poprzednie próby wychodziły negatywne, ostatni dostałem pozytywny, odczekuję 30 dni i robię ponownie testy.
Lekarz kazał odstawić sztućce metalowe na bok - 30 dni mam jeść plastikami, zdjąłem zegarek na półkę.
Pierwsze 10 dni czuję jakby lepiej, chociaż przeraża mnie uczulenie na "Nikiel" jest wszechobecny.
Chcesz zobaczyć jakie zdjęcia robie? Fotograf
-
- Stary Wyga
No i co z tym twoim nosem, bo ciekawy temat? CO wyszło? Czy przeszło?zforg pisze:Pojawiam się ponownie