Buty z myślą o Biegu 7 Dolin i nie tylko
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jakie buty polecacie z myślą o Biegu 7 Dolin w Krynicy, ale też w przyszłości Ultra Trail Małopolska i Bieg 7 Szczytów? Czy jest jakaś opcja bardziej uniwersalna pod te biegi, czy do konkretnych szukać innych par butów? Budżet mam raczej ograniczony, więc takie łączone rozwiązanie byłoby najlepsze. Nie biegam też aż tak dużo po górach i nie potrzebuje butów z nie wiadomo jak górnej półki.
-
- Wyga
Ja po fragmentach trasy B7S biegam w Pumach Fass 500 TR i bardzo mi te buty tam pasują - w zeszłym roku przebiegłem w nich K-B-L, w tym też w nich pobiegnę. Ogólnie w tamtym rejonie (Ziemia Kłodzka) dobrze się sprawują. Dodatkową zaletą jest ich cena.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Wymienione przez Ciebie trasy nie są wymagające, wystarczą buty z lekkim bieżnikiem i większa amortyzacją ( B7S )
-
- Rozgrzewający Się
http://www.salomon.com/pl/product/xa-pr ... cle=392517 czyli na przykład taki model by się nadawał?
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
Mam te buty ( w wersji GTX, używam outdoorowo) i moim zdaniem one w ogóle słabo nadają się do biegania, raczej chodzenia w trudniejszym terenie. Straszne klamoty. No i ta cena.Coach Boss pisze:http://www.salomon.com/pl/product/xa-pr ... cle=392517 czyli na przykład taki model by się nadawał?
Brooks Cascadia
Kalenji XT
Adidas Response Tr
jakieś Inov-8 (np. Terraclaw) - skoro 550zl za Salomony nie odstrasza

itp.
Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach