Czytam opis i widzę, że zalinkowane spodenki z decathlonu mają wszyte majtki. Jest też wersja z wszytymi legginsami tuż nad kolana* - wiem, bo właśnie takie mam, są bardzo fajne na trening, szczególnie gdy trzeba kilka rzeczy ze sobą zabrać (telefon, klucze, jakiś żel, w bocznych kieszonkach pewnie i mały softflask by wszedł - tylko gdybam, bo tego ostatniego nie próbowałem). Co do trzymania - rzeczy w kieszeniach nie latają, to co siedzi w majtkach/legginsach też jest na swoim miejscu. Na zawody wolę jednak króciutkie startówki - większa swoboda i luz w kroku od razu zachęcają do szybszego biegu. Wracając do spodenek Kalenji - poszukaj wersji z poprzedniej kolekcji, może będziesz miał trochę szczęścia i znajdziesz egzemplarz w swoim rozmiarze. Funkcjonalnie to samo (mierzyłem obie wersje), cenowo praktycznie na pół, teraz może nawet i lepiej.
*są naprawdę obcisłe i to nie każdemu musi odpowiadać
e:
Znalazłem i te z wszytymi legginsami -
spodenki kompresyjne trail. Na stronie decathlonu nie widzę modelu z poprzedniej kolekcji, ale może zachowały się jakieś w stacjonarnych sklepach. Jak masz jakiś pod ręką, warto zajrzeć, bo ja za model z poprzedniej kolekcji dałem 60 zł, czyli taniej o ponad połowę - wydaje mi się jednak, że ceny na wyprzedażach zależą od rozmiaru - im popularniejszy, tym cena wyższa - jestem niemal pewien, że ten sam model w większym rozmiarze (podają rozmiar na wzrost i wagę, np. > 177 cm i 70-80 kg albo > 177 cm i > 80 kg) był droższy.