Bank internetowy
- Dwarf
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Pekao SA został kupiony przez Credito Italiano a Citibank kupił Bank Handlowy.
Po prostu najpierw ściągają klientów a potem żyłują chcąc pokryć"złe kredyty" dla państwowych moolochów lub kolesiów.
Po prostu najpierw ściągają klientów a potem żyłują chcąc pokryć"złe kredyty" dla państwowych moolochów lub kolesiów.
Dwarf
-
- Zaprawiony W Bojach
No wreszcie zaczeliście mówić jak ludzie (tzn. nie o bieganiu).
Jakość usług bankowych często tkwi w szczegółach. Po integracji z Handlobankiem, Citibank przeżywa ciężkie chwile. Co ciekawe mimo narzekań ze wszystkich stron, bankowi przybywa kilkadziesiąt tysięcy klientów miesięcznie. Z usług tego banku cenię sobie karty kredytowe. Znacie inny bank, który gdy ukradną wam kartę i zanim się o tym zorientujecie natrzaskają transakcji na kilkadziesiąt tysięcy, to obciąży cię tylko kwotą do 1000 złotych, nawet jak wszystkie transakcje dokonane będą przez zastrzeżeniem karty?
Albo czy znacie inny bank, który w ciagu 24 godzin od zgłoszenia utraty karty dostarczy ci do hotelu w dowolnym cywilizowanym kraju świata nowa kartę?
A teraz anegdota.
Kolega z kartą VISA PKO BP pojechał do USA. Pierwsze podejście do bankomatu i zjadło mu kartę. Telefon do PKO i dowiaduje sie, że jego karta jest zastrzeżona bo w Hong Kongu była próba generacji paska magnetycznego jego karty. Kartę zastrzeżono mu kilka tygodni wcześniej. Oczywiście nikt nie zawiadomił go o tym. No bo i po co. Gdyby nie prywatna pożyczka, to facet zamiast na maraton do Bostonu to z braku środków wróciłby na Wisłę.
Inna anegdota? Prosze bardzo. Opowiadał mi ją kolega pracujący w centrum rozliczeń transakcji na karty płatnicze. Na podstawie automatycznych zapytań o autoryzację transakcji kolega zanosząc się śmiechem opowiadał mi historię pewnej pary, która pojechała do Włoch na wakacje. Autoryzacja w hotelu na 120,000 lirów (czyli próba zapłaty za nocleg), odmowa; za 10 minut autoryzacja w bankomacie na 150,000, odmowa, autoryzacja w tym samym bankomacie na 120,000; odmowa. Biedaczysko spuszczał z tonu i po kilku następnych próbach "błagał" bankomat o 10,000 lirów. I zawsze odmowa. A wszystko dlatego, że jego pasek magnetyczny był błędnie wygenerowany. Dla mojego kolegi sytuacja była tym bardziej komiczna, że nazwisko ofiary banku byo synonimem słowa "cierpieć" (nie wypada podawać prawdziwego nazwiska).
Jakość usług bankowych często tkwi w szczegółach. Po integracji z Handlobankiem, Citibank przeżywa ciężkie chwile. Co ciekawe mimo narzekań ze wszystkich stron, bankowi przybywa kilkadziesiąt tysięcy klientów miesięcznie. Z usług tego banku cenię sobie karty kredytowe. Znacie inny bank, który gdy ukradną wam kartę i zanim się o tym zorientujecie natrzaskają transakcji na kilkadziesiąt tysięcy, to obciąży cię tylko kwotą do 1000 złotych, nawet jak wszystkie transakcje dokonane będą przez zastrzeżeniem karty?
Albo czy znacie inny bank, który w ciagu 24 godzin od zgłoszenia utraty karty dostarczy ci do hotelu w dowolnym cywilizowanym kraju świata nowa kartę?
A teraz anegdota.
Kolega z kartą VISA PKO BP pojechał do USA. Pierwsze podejście do bankomatu i zjadło mu kartę. Telefon do PKO i dowiaduje sie, że jego karta jest zastrzeżona bo w Hong Kongu była próba generacji paska magnetycznego jego karty. Kartę zastrzeżono mu kilka tygodni wcześniej. Oczywiście nikt nie zawiadomił go o tym. No bo i po co. Gdyby nie prywatna pożyczka, to facet zamiast na maraton do Bostonu to z braku środków wróciłby na Wisłę.
Inna anegdota? Prosze bardzo. Opowiadał mi ją kolega pracujący w centrum rozliczeń transakcji na karty płatnicze. Na podstawie automatycznych zapytań o autoryzację transakcji kolega zanosząc się śmiechem opowiadał mi historię pewnej pary, która pojechała do Włoch na wakacje. Autoryzacja w hotelu na 120,000 lirów (czyli próba zapłaty za nocleg), odmowa; za 10 minut autoryzacja w bankomacie na 150,000, odmowa, autoryzacja w tym samym bankomacie na 120,000; odmowa. Biedaczysko spuszczał z tonu i po kilku następnych próbach "błagał" bankomat o 10,000 lirów. I zawsze odmowa. A wszystko dlatego, że jego pasek magnetyczny był błędnie wygenerowany. Dla mojego kolegi sytuacja była tym bardziej komiczna, że nazwisko ofiary banku byo synonimem słowa "cierpieć" (nie wypada podawać prawdziwego nazwiska).
ENTRE.PL Team
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Tym gadaniem zupelnie nie na temat pozbawiliscie mnie nastroju do mojej codziennej medytacji
Musze zaczynac wszystko od poczatku !
Zamykam oczy i koncentruje sie na lotosowych stopach ... procentowych
Ommm Bbbbaaalcerowicz
Ommm Bbbbeelkaa
Ommm Bbbbllloooogoooosc :uuusmiech:
Musze zaczynac wszystko od poczatku !
Zamykam oczy i koncentruje sie na lotosowych stopach ... procentowych
Ommm Bbbbaaalcerowicz
Ommm Bbbbeelkaa
Ommm Bbbbllloooogoooosc :uuusmiech:
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Problemy z integracją - ale czy one nie trwały za długo?Pamiętam moment kiedy oba banki się łączyły i na samo wspomnienie włosy na głowie się jeżą. Przez ponad tydzień czasu nie mogłem wypłacić swoich pieniędzy w żadnym bankomacie, a widząc kolejki w oddziałach człowiek dawał za wygraną. Do citiphone nie mogłem dodzwonić się jeszcze dłużej.Quote: from PAwel on 6:31 pm on Mar. 8, 2002
No wreszcie zaczeliście mówić jak ludzie (tzn. nie o bieganiu).
A co do kart kredytowych Citibanku. Nie pamiętam dokładnie historii, która przytrafiła się mojemu znajomemu, ale spróbuję ją przytoczyć. Otóż wyciąnięto mu z portfela kartę ( prawdopodobnie w pracy ) i przez kilka dni "ktoś sprytny" dokonywał transakcji na kwoty do 300 pln czyli takie które nie wymagały autoryzacji banku. Kiedy znajomy się zorientował i zastrzegł kartę okazało się, że jest na niej ok 12000 zadłużenia. Żadne reklamacje nie pomogły i bank żądał spłaty całej kwoty. Nie wiem dokładnie jak sprawa się skończyła, bo na każde jej wspomnienie kolega reaguje "małą" wściekłością. Cała spraw była opisywana chyba w Wyborczej albo w Rzeczpospolitej.
Moje doświadczenia z Citibankiem jak już we wcześniejszym poście wspominałem też nie są najlepsze.
Pzdr. Sławek
(Edited by herson at 9:22 am on Mar. 12, 2002)
-
- Zaprawiony W Bojach
A ja w³a¶nie koñczê z nimi kilkuletni± "wspó³pracê". Przed chwil± pociê³am na plasterki jedn± z kart kredytowych i wysy³am im kopertê z grzechocz±c± zawarto¶ci± - kazali odes³aæ kartê, bo inaczej nie zamkn± mi rachunku. Poczekam a¿ mBank bêdzie mia³ w ofercie karty kredytowe i zrezygnujê z drugiej.
ADIOS Citi!
ADIOS Citi!
-
- Zaprawiony W Bojach
Bronić CitiBanku, to jak sympatyzować z ministerstwem finansów- departament obdzierania skóry z obywateli. A w dawnych czasach odpowiednikiem byłoby UB - gromadzenie o nas wszelkich informacji, arogancja i wrogość. Już nie raz CitiBank wykazał się "lojalnością" wobec tzw. aparatu ucisku skarb.
Nie bądźmy naiwni i bierzmy przykład z Joy!
Nie bądźmy naiwni i bierzmy przykład z Joy!
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
- RobertD
- Zaprawiony W Bojach
szczerze mówiąc moja firma korzysta z citybanku i jakoś nie słyszałem o problemach. trudno mi powiedzieć, ale zrezygnowałem PKOBP (skandaliczne kolejki i obsługa klienta) a PKOSA mam tylko dlatego, że nie mam czasu poszukać sensownego banku. pieniądze z rachunku inwestycyjnego wypłacają dopiero po 3 dniach od sprzedaży akcji. przez ten czas robią sobie z nimi co chcą. tak samo negatywne doświadczenia mam z GE bankiem (kredyt mieszkaniowy), chociaż mieli rewelacyjną ofertę (0%opłat dodatkowych). Mbank rzeczywiście nie był zły, ale w tej chwili nie mam już tam pieniędzy.
-
- Zaprawiony W Bojach
A ja sobie cenię kolejki w PKO BP. Uważam, że jak człowiek nie odstoi swojego, to nie docenia błogiego uczucia szeleszczącej gotówki w dłoni.
Na podobnej zasadzie szynka i Delicje najbardziej smakowały mi na początku lat 80-tych, kiedy trzeba było o nie długo walczyć.
Na podobnej zasadzie szynka i Delicje najbardziej smakowały mi na początku lat 80-tych, kiedy trzeba było o nie długo walczyć.
ENTRE.PL Team
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
Dawno, dawno temu, w odległej galaktyce, PKO BP jako bodaj pierwsze w Polsce uruchomiło ROR studencki. Miałem przyjemność założyć sobie takowy. Uuuffff! Kolejki do kasy czy informacji jak w peerelu w mięsnym. Pokoik obsługujący studenckie RORy, zajmowany przez panie sztuk dwie, był zamykany na półgodzinne przerwy śniadaniową i obiadową (nie liczę tzw. zmiany obsługi) na głucho - najwidoczniej przepisy BHP zabraniają spożywać w samotności.
Wymiękłem, kiedy postraszyli komornikiem za nie spłacony w terminie debet w wysokości PLN 7,00. I żaden tam wydruk ze ślepej maszyny - ręcznie wypełnione pisemko, z dwoma odręcznymi podpisami, opatrzone takąż liczbą pięczęci i przesłane listem poleconym, w dodatku na adres zameldowania, a nie korespondencyjny...
Generalnie mBank rulez.
PS. Jakiś czas temu PKO BP wykupił Intelligo. Handle with care
Wymiękłem, kiedy postraszyli komornikiem za nie spłacony w terminie debet w wysokości PLN 7,00. I żaden tam wydruk ze ślepej maszyny - ręcznie wypełnione pisemko, z dwoma odręcznymi podpisami, opatrzone takąż liczbą pięczęci i przesłane listem poleconym, w dodatku na adres zameldowania, a nie korespondencyjny...
Generalnie mBank rulez.
PS. Jakiś czas temu PKO BP wykupił Intelligo. Handle with care
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
-
- Zaprawiony W Bojach
Zajebistośc tej oferty jest wręcz urzekająca. Postanowiłem zrobić symulacje dla kwoty 2000/12 miesięcy. Po roku wyszło 3077,13,... jestem wręcz oszołomiony bezgraniczną dobrocią.jajecznica pisze:Jeżeli potrzebujecie pożyczki to osobiscie polecam Asa . Jest to strona, na której za pośrednictwem internetu, w kilku prostych krokach możecie otrzymać pożyczke online. Wybieracie kwotę oraz ilość rat, która Was interesuje. Jeżeli jestescie zainteresowani to wszelkie informacje znajdziecie na stronie, pozdrawiam.
@jajecznica, z ilu jesteś jajek,...
-
- Zaprawiony W Bojach
Z ciekawości policzyłem 2000 na 12 miesięcy-odsetki 1075 zł to oprocentowanie nominalne 88% w skali roku!!!Ryszard N. pisze:Zajebistośc tej oferty jest wręcz urzekająca. Postanowiłem zrobić symulacje dla kwoty 2000/12 miesięcy. Po roku wyszło 3077,13,... jestem wręcz oszołomiony bezgraniczną dobrocią.jajecznica pisze:Jeżeli potrzebujecie pożyczki to osobiscie polecam Asa . Jest to strona, na której za pośrednictwem internetu, w kilku prostych krokach możecie otrzymać pożyczke online. Wybieracie kwotę oraz ilość rat, która Was interesuje. Jeżeli jestescie zainteresowani to wszelkie informacje znajdziecie na stronie, pozdrawiam.
@jajecznica, z ilu jesteś jajek,...
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
unikam kłótni."Oscar Wilde
-
- Zaprawiony W Bojach
100 zł to za dużo bo to oprocentowanie 9 % w skali roku.kermit01 pisze:A ile byś chciał oddać ? 100 zł więcej?:)
Wysłane z iPhone .
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
-
- Zaprawiony W Bojach
Źle trafiłeś. My w tym wątku doradzamy jakich używać majtek aby nie doszło do obtarcia pachwin,...