Garmin Fenix 5/5s/5x

ygrene
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49:23
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:W ustawieniach aplikacji.
No i bum!!! :wrr: . Dwa razy wgrywałem trening poprzez Garmin Connect i dwa razy totalny zwis. Trójkąt i konieczność twardego resetu i zabawa z ustawiania od nowa. Z trzecią próbą zaczekam do aktualizacji systemu :smutek:
Dzięki, znalazłem trening interwałowy. :)

Zrobiłem test i również wgrałem poprzez Garmin Connect... wygląda na to, że jest wszystko ok. Tyle, że ja mam F5 a nie F5X.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Zrobiłem jeszcze raz i znowu to samo. Wygląda na to, że krzaczy się przy synchronizacji przez kabel. Z Garmin Connect w telefonie wszystko chodzi jak trzeba. Poczekam z interwencją do najbliższej aktualizacji.

Wysłane z iPhone
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Okazuje się, że nie wolno wgrywać treningów utworzonych wcześniej. Trzeba je na nowo zdefiniować i wtedy wgranie nie powinno zawieszać.

Wysłane z iPhone
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

A czy poprawnie mierzy tętno przy mocno spoconej skórze? XD

Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy ktos moglby potwierdzic owy powyższy problem?
Moze wadliwy egzemplarz sie trafil? Czy kazdy Fenix 5 tak będzie mial, bez aktualizacji?

Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1.I kolejne pytanie mam, to czy zakładając pasek na klatke to mozna wylaczyc ten pomiar z nadgarstka? Badz czy te dwa pomiary w tym samym czasie beda dawac dokładniejszy pomiar?

2. I czy mozna przesłać treningi na flow.polar?

3.I dokupujac pasek ma sie podobno dodatkowe parametry, prawda?

4. Mapa jest Europy, tak? A czy mozna ja zmodyfikować i wykasować zbedne kraje?

5. Jak sie nawiguje w tym zegarku, da sie wpisac jakieś współrzędne / punkty i zegarek poprowadzi najkrótsza / najszybsza trasa?

ygrene
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49:23
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nowo utworzone treningi u mnie ani razu nie zawiesiły F5... nie mam jak sprawdzić czy dawniej utworzone generują ten problem.
Ogólnie działa bardzo płynnie i bezproblemowo.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Teraz i u mnie wszystko ok.

Wysłane z iPhone
Kurilp
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:47:04

Nieprzeczytany post

ToM78 pisze:nie ukrywam fenix 5 jest śliczny lecz wydanie 2600zł lub 3100zł (szafir), jakoś mi się to nie widzi, podobno jakieś przecieki są o Forerunner 935
I już wszystko jasne: https://buy.garmin.com/en-AU/AU/p/564291

Z tego co czytałem w pierwszych recenzjach to jaki fenix 5, ale w plastiku, więc lżejszy i tańszy :)
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kurilp pisze:
ToM78 pisze:nie ukrywam fenix 5 jest śliczny lecz wydanie 2600zł lub 3100zł (szafir), jakoś mi się to nie widzi, podobno jakieś przecieki są o Forerunner 935
I już wszystko jasne: https://buy.garmin.com/en-AU/AU/p/564291

Z tego co czytałem w pierwszych recenzjach to jaki fenix 5, ale w plastiku, więc lżejszy i tańszy :)
Mozna go zanuzyc na 50m, f5 na 100m.
Chyba ma mniejsza kopertę.
Nie wiem czy mozna kupic go szkle szafirowym. I ten nie ma map. I jest tańszy.
Dalszych porównań/zmian nie znam.

I sprawdzałem ceny map, są one bardzo drogie, np północno-wschodni obszar Francji około 139 euro. Ale moze to nie są mapy do zegarka XD.

I ktos w koncu napiszę jakie to są mapy, jakie kraje, jak sie nawiguje np po lesie?

Pasek dziala ten od polara ;) ale chyba innych danych nie zbiera.

No kurde kiedys np w 2000 roku nie bylo aż takiego wyboru. Producenci wmawiają nam, ze bez dobrego zegarka nie da sie robic wynikow i cieszyc sie bieganiem. To są sprzęty dla kogos kto you have must. XD.

A z takim czujnikiem ktos juz biegał? Mozna go zaczepić z przodu badz z boku (z tylu)? I to zbiera dane takie same jakby mozna zalozyc pasek na klatke?

https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/pn/010-12520-00

Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy ktoś z obecnych posiadaczy mógłby napisać parę słów nt tego jak wygląda nawigowanie po profilu wysokości w F5?

F3 pokazywał cały profil trasy na jednym ekranie. Było to ok dla tras do 20km, ale nie nadawało się do niczego przy trasach 90km o znaczącej ilości przewyższeń. Czy jakoś to usprawnili w nowym zegarku?
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nowa wersja oprogramowania dla garmin fenix 5x dostępna oficjalnie na stronie garmin.

http://www8.garmin.com/support/download ... p?id=11429

Ja dostałem nową wersję oprogramowania przez telefon w MENU / USTAWIENIA / SYSTEM / AKTUALIZACJA OPROGRAMOWANIA.

fenix 5X software version 2.90

as of April 6, 2017

Use Garmin Express to install this file.

(7.66 MB)

View system requirements

Notes:WARNING: If this software is uploaded to a device other than that for which it is designed, you will not be able to operate that device.If attempts to upload software fail, you may need to return the device to Garmin[REGISTERED SIGN] for service.Change HistoryChanges made from version 2.40 to 2.90:Added support for GroupTrack with Livetrack. (Garmin Connect Mobile > Menu > Livetrack > GroupTrack.)Added support for Bontrager bike lights.Added support for 'Countdown Start' when using Pool Swim. (Settings > Activities and Apps > Pool Swim > Pool Swim Settings > Countdown Start)Added support for recording FIT files with Golf activities.Added instructional tips for the Training Status page and Performance widget.Added support for Connect IQ apps to access Bike Light features.Added support for Running Dynamics Pod.Improved the consistency of POI results when using Around Me.Improved messaging for when a course exceeds the device's course point limit.Improved the consistency of search results when scanning on the map.Improved Round-Trip Routing.Fixed an issue with Virtual Partner not displaying time ahead/behind information correctly.Fixed an intermittent issue where the Fenix device won't auto connect to the Mobile app after powering up.Fixed a couple of scenarios where the 'In-activity' backlight settings were not being respected.Fixed an issue where the device could crash while creating custom alerts for 'Other' apps.Fixed an issue where Wi-Fi was still offered as a Hotkey on non-WIFI devices.Fixed a potential issue with Portuguese and Hebrew keyboards.Fixed a potential issue where LiveTrack does not stop after ending an activity.Fixed crash that could occur when course files with special characters were loaded.Fixed a potential issue where the device is not able to import certain GPX files.Fixed an issue where one couldn't import files from Basecamp to the device.Fixed a potential issue where the unit could crash while viewing BirdsEye imagery on the map.Fixed a potential issue where a long course with segment data could crash the device.Made general improvements to increase product stability.System requirementsIBM-compatible PC running Windows XP or later operating system and an available USB port.

Tłumaczenie Google

Fenix ​​5X wersja oprogramowania 2.90

Z dniem 6 kwietnia 2017 r

Aby zainstalować ten plik, użyj Garmin Express.

(7.66 MB)

Wyświetl wymagania systemowe

Uwagi:

OSTRZEŻENIE: Jeśli oprogramowanie zostanie przesłane do urządzenia innego niż ten, dla którego został zaprojektowany, nie będzie można go obsługiwać.

Jeśli próby wysłania oprogramowania nie powiedzą się, może okazać się konieczne zwrócenie urządzenia do serwisu Garmin[REGISTERED SIGN].

zmieniać historię

Zmiany wprowadzone w wersji 2.40 do 2.90:

Dodano wsparcie dla GroupTrack z Livetrack. (Garmin Connect Mobile> Menu> Livetrack> GroupTrack.)

Dodano wsparcie dla lamp rowerowych firmy Bontrager.

Dodano obsługę 'Countdown Start' podczas korzystania z Pool Swim. (Ustawienia> Działania i aplikacje> Pool Swim> Pool Swim Settings> Odliczanie Start)

Dodano obsługę zapisywania plików FIT z działaniami golfowymi.

Dodano porady instruktażowe dotyczące strony stanu szkolenia i widgetu Performance.

Dodano obsługę aplikacji Connect IQ w celu uzyskania dostępu do funkcji funkcji Bike Light.

Dodano wsparcie dla Running Dynamics Pod.

Poprawiono spójność wyników POI przy używaniu Around Me.

Ulepszone wiadomości, gdy kurs przekracza limit punktu kursu urządzenia.

Poprawiono spójność wyników wyszukiwania podczas skanowania na mapie.

Ulepszony Routing rundy.

Naprawiono problem z partnerem wirtualnym, który nie wyświetla prawidłowo informacji dotyczących czasu i informacji.

Naprawiono przerywany problem, w którym urządzenie Fenix ​​nie będzie automatycznie połączyć się z aplikacją mobilną po włączeniu zasilania.

Naprawiono kilka scenariuszy, w których nie respektowano ustawień podświetlenia "In-activity".

Naprawiono problem z awarią urządzenia podczas tworzenia alertów niestandardowych dla aplikacji "Inne".

Naprawiono problem, w którym nadal oferowano Wi-Fi jako Hotkey dla urządzeń innych niż WIFI.

Poprawiono potencjalny problem z klawiaturarami portugalskimi i hebrajskimi.

Poprawiono potencjalny problem, w którym LiveTrack nie kończy się po zakończeniu aktywności.

Naprawiono błąd, który może wystąpić podczas ładowania plików kursów ze znakami specjalnymi.

Poprawiono potencjalny problem, gdy urządzenie nie może importować pewnych plików GPX.

Naprawiono problem, w którym nie można importować plików z urządzenia Basecamp do urządzenia.

Poprawiono potencjalny problem, gdy urządzenie mogło ulec awarii podczas oglądania zdjęć BirdsEye na mapie.

Poprawiono potencjalny problem, gdy długi kurs z danymi segmentu mógł spowodować awarię urządzenia.

Dokonano ogólnych ulepszeń w celu zwiększenia stabilności produktu.

Wymagania systemowe

Komputer kompatybilny z IBM z systemem operacyjnym Windows XP lub nowszym oraz dostępny port USB.

Wysłane z mojego SM-G935F .
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nowy zegarek a tyle bledow i niedociągnięć poprawiono.
Niesamowite.

Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

I dalej jest dużo błędów, ale zaczęli już poprawiać.
Po aktualizacji już mi się zawiesił, ale już nie wymagał twardego restartu, wystarczyło go po prostu włączyć ponownie.
Wcześniej, w 100 procentach po każdym zawieszeniu wymagał twardego restartu, co wiąże się z utratą wszystkich danych. Największy problem był (mam nadzieję że już nie) z synchronizacja z telefonem. Jeśli nie nawiązywałem kontaktu z telefonem to zegarek przez kilka dni działał zupełnie prawidłowo.
Czekamy na następne poprawki, bo doprowadzenie go do perfekcji potrwa pewnie ponad rok (to i tak by był dobry wynik)
Prawie każde wprowadzenie nowych funkcji wiąże się z błędami, bez względu na markę (najmniej problemów jest z zegarkami które nie mają dużo możliwości, bo wtedy mniej skomplikowany jest software)
FENIX 3 poprawiali 2 lata.
Na to jestem gotowy, żeby tylko nie było dużo błędów krytycznych które wymagają twardego restartu.
Rekompensują możliwości zegarka.
Nawigacja w tym zegarku jest po prostu niesamowita,mimo tak małego wyświetlacza.
Czesto więcej z niej wiem niż z telefonu który ma wyświetlacz 5,5 cala.

Dziś po aktualizacji zaczęły mi działać segmenty Strava.
Zegarek zawiadomił mnie ok. 50 metrów wcześniej że zbliżam się do segmentu i odliczał metry do startu (rewelacja).

Wysłane z mojego SM-G935F .
Obrazek

A potem nagroda
Obrazek
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A napisz co to ta strava, te segmenty, o co tam chodzi?
Dokladnie, oby nie bylo krytycznych bledow, drobne usterki da się jeszcze przeboleć.

ODPOWIEDZ