Trener/ka/klub dla dziecka - Warszawa
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jest plan 13 - latki
, aby od września zacząć trenować bieganie. Do tej pory 7 lat trenowała gimnastykę. Startowała kilka razy w zawodach biegowych, dobrze poszło i jest chętna spróbować. Mam pytanie o wasze dobre/złe doświadczenia z warszawskimi klubami/trenerami/trenerkami dla dzieci, chętnie na priv.

Turecki
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A nie moze sobie poprostu chodzić biegać gdzies w okolicach? Dlaczego chce aż
"trenować" ? Chce robić jakieś "wyniki", tak?
-
- Zaprawiony W Bojach
Wiesz, to jest też (a może przede wszystkim) kwestia reżimu czasowego, treningowego, poznania nowych ludzi, nowych obowiązków. W gimnastyce pewnych rzeczy już nie przeskoczy: począwszy od budowy ciała, zdolności, skończywszy na sędziach, a jest przyzwyczajona do zasuwania kilka razy w tygodniu na trening.
Turecki
- beata
- Ekspert/Trener
Wiesz, jakoś nie wyobrażam sobie 13-latki, która "sobie chodzi biegać po okolicy", z różnych względów. Ila czasu ma sobie biegać, jak? Jaka rozgrzewka? Ila razy w tygodniu? Po co? Dla kogoś, kto już trenował, a więc jest w jakimś tam reżimie, a zarazem kto ma 13 lat i nie przeczytał jeszcze tysiąca biegowych książek/wątków na forum i o bieganiu nic nie wie to byłoby nie od ogarnięcia i ja to rozumiem. Potrzebny jest trener, który narzuci jakiś rytm, da jakieś treningowe zadania, pokaże ćwiczenia, itp.Adam Klein pisze:A nie moze sobie poprostu chodzić biegać gdzies w okolicach? Dlaczego chce aż
Szczerze mówiąc, kiedy zaczynałam trenować w wieku 14 lat miałam podobnie

Turecki, z sekcjami LA obecnie jest niestety krucho ...
Wiem, że prężnie działa UKS Bielany: http://www.ukskusy.entro.pl/, no i na Skrze są jakieś sekcje, ale jak się do nich dobić żeby uzyskać jakieś informacje, to nie wiem. W soboty rano, tak około 10-tej bywają teraz na stadionie Skry, jest kilku nawet trenerów z młodzieżą, można podejść i zapytać. W maju zaczną się starty, to treningów sobotnich pewnie nie będzie.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ok, dzięki, spróbuję. Trzeba się śpieszyć, bo jakaś 12 - latka z Jamajki ostatnio dobrze pobiegła na 200 metrówbeata pisze:
Turecki, z sekcjami LA obecnie jest niestety krucho ...
Wiem, że prężnie działa UKS Bielany: http://www.ukskusy.entro.pl/, no i na Skrze są jakieś sekcje, ale jak się do nich dobić żeby uzyskać jakieś informacje, to nie wiem. W soboty rano, tak około 10-tej bywają teraz na stadionie Skry, jest kilku nawet trenerów z młodzieżą, można podejść i zapytać. W maju zaczną się starty, to treningów sobotnich pewnie nie będzie.

Turecki
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No masz rację, już zapomniałem jak to jest być dzieckiembeata pisze:Wiesz, jakoś nie wyobrażam sobie 13-latki, która "sobie chodzi biegać po okolicy", z różnych względów. Ila czasu ma sobie biegać, jak? Jaka rozgrzewka? Ila razy w tygodniu? Po co? Dla kogoś, kto już trenował, a więc jest w jakimś tam reżimie, a zarazem kto ma 13 lat i nie przeczytał jeszcze tysiąca biegowych książek/wątków na forum i o bieganiu nic nie wie to byłoby nie od ogarnięcia i ja to rozumiem. Potrzebny jest trener, który narzuci jakiś rytm, da jakieś treningowe zadania, pokaże ćwiczenia.Adam Klein pisze:A nie moze sobie poprostu chodzić biegać gdzies w okolicach? Dlaczego chce aż