Kolego, u mnie łapało pulsometr tylko jeśli z biegania przełączyłam się na inny sport i wróciłam ponownie na bieganie. Po hard resecie problem ustąpił.Dariush pisze:Mojego 2,5-letnigo M400 dopadła dziwna choroba. Zegarek nie widzi paska HR. Jakiś czas temu na zegarku pojawiał mi się komunikat o słabej baterii w pasku, a ja tak się zbierałem do zakupu nowej baterii, że w końcu zegarek w ogóle przestał wykrywać pasek. Logicznie pomyślałem, że bateria doszczętnie zdechła. Kupiłem nową, ale z nową baterią zegarek nadal nie pokazuje tętna. Z poziomu zegarka wchodziłem w łączność i synchronizację, odłączyłem połączenie z paskiem, następnie ponownie włączyłem łączenie z paskiem. Zegarek odnalazł pasek i połączył się z nim, ale tętna w czasie treningu nadal nie pokazuje, nie łączy się nawet z paskiem. Myślałem może, że ten pasek jest coś walnięty, bo ostatnia wymianie bateria wyczerpała się w jakieś 3 miesiące. Podłączyłem pasek do telefonu przez Endomondo i tam wszystko gra i buczy - pokazuje reaguje na zmianę wszystko ok. Z zegarkiem jednak pasek nie chce współpracować. Ktoś może ma pomysł jak rozwiązać tą ciekawostkę?
Polar M400
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:10
- Życiówka w maratonie: brak
- aro05
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Witam.
Tydzien temu zakupilem dia sont ten modèle. Wszystko dziala swietnie posa jednym problemem. Zegarek nie wykrywa w ogole pasa h7. Probowalem oba sposoby podane instrukcji ale nie pomoglo. Czy ktos z was moglby mi cos doradzic?
Z gory dziekuje.
Tydzien temu zakupilem dia sont ten modèle. Wszystko dziala swietnie posa jednym problemem. Zegarek nie wykrywa w ogole pasa h7. Probowalem oba sposoby podane instrukcji ale nie pomoglo. Czy ktos z was moglby mi cos doradzic?
Z gory dziekuje.
-
- Zaprawiony W Bojach
Pod baterią jest taki plastikowy krążek, który chroni przed jej zużyciem dopóki towar nie zostanie kupiony. Wyjąłeś go? Na pewno włożyłeś dobrze baterię i jest ona nowa?aro05 pisze:Witam.
Z gory dziekuje.
Spróbuj połączyć pas h7 z aplikacją biegową w telefonie, np. z endomondo. Jeśli działa z aplikacją to znaczy, że sam pas jest okej i zegarek ma problem. Zrób hard reset zegarka i spróbuj jeszcze raz.
- aro05
- Zaprawiony W Bojach
Dzieki sa szybkie rady Astraroth.
Plastikowego krazka nie ma.
Zainstalowalem endomondo i niexznajduje pas à wiec problème jest z nim. Jutro skontaktuje sie ze sklepem.
Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.
Plastikowego krazka nie ma.
Zainstalowalem endomondo i niexznajduje pas à wiec problème jest z nim. Jutro skontaktuje sie ze sklepem.
Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Moze bateria jest slaba w nadajniki?
Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam pytanie odnośnie konfiguracji widoku danych treningowych na zegarku.
Może podam przykład.
Mam zaplanowany trening interwałowy:
1 faza: wolny bieg, 1km, 2 strefa tempa
2 faza: szybszy bieg, 4km, 4 strefa tempa
3 faza: wolny bieg, 2km, 1 strefa tempa
Chciałbym na zegarku móc obserwować chwilowe tempo, średnie tempo w aktualnej fazie, średnie tempo od początku treningu.
Pytanie: czy jest możliwość obserwowania średniego tempa w aktualnej fazie ? Jakoś nie mogę znaleźć takiego ustawienia, ale być może to kwestia stosowanych skrótów przez Polar ...
Może podam przykład.
Mam zaplanowany trening interwałowy:
1 faza: wolny bieg, 1km, 2 strefa tempa
2 faza: szybszy bieg, 4km, 4 strefa tempa
3 faza: wolny bieg, 2km, 1 strefa tempa
Chciałbym na zegarku móc obserwować chwilowe tempo, średnie tempo w aktualnej fazie, średnie tempo od początku treningu.
Pytanie: czy jest możliwość obserwowania średniego tempa w aktualnej fazie ? Jakoś nie mogę znaleźć takiego ustawienia, ale być może to kwestia stosowanych skrótów przez Polar ...
-
- Zaprawiony W Bojach
hm... z moich obserwacji wynika, że jest to tempo na autolapie, a to jest coś innego niż faza treningu. Mi to pokazuje albo średnie tempo ostatniego 1km albo nic (jeśli wyłączę autolap).halinae pisze:Jest opcja nazwana poetycznie "Śr. prędkość/tempo na okrąż.", to nie będzie to?pawikr pisze: czy jest możliwość obserwowania średniego tempa w aktualnej fazie ?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:44
"Śr. prędkość/tempo na okrąż.", to jest prędkość/tempo na lapie, a nie na autolapie. Ustaw to sobie w widoku i przed każdą nową fazą treningu strzel lapapawikr pisze:hm... z moich obserwacji wynika, że jest to tempo na autolapie, a to jest coś innego niż faza treningu. Mi to pokazuje albo średnie tempo ostatniego 1km albo nic (jeśli wyłączę autolap).halinae pisze:Jest opcja nazwana poetycznie "Śr. prędkość/tempo na okrąż.", to nie będzie to?pawikr pisze: czy jest możliwość obserwowania średniego tempa w aktualnej fazie ?
mój blog - viewtopic.php?f=27&t=57879
komentarze - viewtopic.php?f=28&t=57878
PB
5k - 20:41 - 15.06.2024 (parkrun)
10k - 43:42 - 11.11.2023
półmaraton - 1:38:43 - 01.09.2024
komentarze - viewtopic.php?f=28&t=57878
PB
5k - 20:41 - 15.06.2024 (parkrun)
10k - 43:42 - 11.11.2023
półmaraton - 1:38:43 - 01.09.2024
-
- Zaprawiony W Bojach
Własnie tego chciałem uniknąć. Skoro mam ustawione automatyczne przełączanie to chciałbym uniknąć gmerania przy zegarku podczas biegu. No cóż, wygląda na to, że "się nie da", przynajmniej w pełni automatycznie.elektrod pisze: "Śr. prędkość/tempo na okrąż.", to jest prędkość/tempo na lapie, a nie na autolapie. Ustaw to sobie w widoku i przed każdą nową fazą treningu strzel lapa
Dzięki za podpowiedzi.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Moim zdaniem duzo za duzo tych profili jest.
Z ilu srednio korzystacie profili?
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja mam skonfigurowane siedem, ale w sumie na trzech bym dała radę :P. No dobra, na czterech. Rzeczywiście, ostatnio pojawiają się sporty, które nawet z nazwy nie są mi znane i nie wiem OCB .Yahoo pisze:Moim zdaniem duzo za duzo tych profili jest.
- rolin'
- Zaprawiony W Bojach
Bieganie, wędrowanie i rower. Tylko roweru nie posiadam :D
BLOG - KOMENTARZE
5 km - 19:09 (01.09.18)
10 km - 38:28 (11.03.18)
HM - 1:25:11 (18.03.18)
M - 3:13:15 (09.09.18)