Garmin Fenix 5/5s/5x

Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bosman.Zorz pisze:A czy dokładność śladu GPS, zwlaszcza wśród drzew i związane z tym wskazania tempa chwilowego, zostały utrzymane na poziomie F3 czy coś tu się zmieniło na korzyść?
F5x (i pozostałe 5tki chyba też) dostał w piątek update modułu GPS - nie czytałem jeszcze co tam piszą o różnicach. Na własnej skórze przekonam się koło środy (o ile będę miał jeszcze F3)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
turbojajko
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zdaje sie ze dopiero wczoraj zostal zwolniony do sprzedarzy w europie - w stanach chyba dali juz jakies sztuki do testowania youtuberom i dziennikarzom branzowym.
Tzrzeba czekac
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Cześć. Ten Garmin FENIX 5X na razie nie budzi zaufania,przynajmniej oprogramowanie.
Kupiłem zegarek w piątek tz. 31.03.2017r. w Krakowie i zanim dojechałem do domu zdążył się "zawiesić" na tarczy zegarka (nic nie było kombinowane, dogrywane itp.)
A wyglądało to tak że zegarek przestał reagować na przyciski, nic się nie działo naciskajac jakikolwiek przycisk.
Pomogło przytrzymanie przycisku LIGHT przez ok. 20 sekund tz. Zegarek przynajmniej się wyłączył i dało się go z powrotem włączyć.

Nie było innego problemu do dziś tz. 02.04.2017r. (niecałe 3 dni).
Na tarczy zegarka pojawiło się ikonka garmin i na tym stanęło (nic nie robiłem, stało się to samoistnie)
Nic nie dało się zrobić!
Co prawda zegarek mogłem wyłączyć przytrzymując ok. 25 sekund przycisk LIGHT ale po próbie włączenia zegarek zatrzymywał się na ikonce logo i koniec.
Czekałem nawet 10 min. i nic.
Dopiero twardy reset pomógł. To znaczy, taki sam proces jak przy zegarku Garmin FENIX 2 i fenix 3.

Na razie szału brak.

Wierzę w to że Garmin się upora z problemem zawieszania zegarka , bo dwa razy w ciągu 3 dni, to o 2 razy za dużo.

Wersja oprogramowania zegarka to 2.50

W FENIX 3 sapphire nie miałem takiego problemu, chodź kupiłem go również w pierwszych dniach sprzedaży, ponad 2 lata temu i też był z wczesnym oprogramowaniem.

Wysłane z mojego SM-G935F .
piterpol1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie tak do końca ,ja mam swojego 5x od 15 marca, zamawiałem w jednym z polskich sklepów 09 stycznia
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Tfu..odpukać...ja na razie jestem zadowolony :)

Wysłane z iPhone
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

piterpol1 pisze:Nie tak do końca ,ja mam swojego 5x od 15 marca, zamawiałem w jednym z polskich sklepów 09 stycznia
A byłbyś w stanie sprawdzić to o co pytałem w pierwszym poście?
Jak wygląda nawigacja z uwzględnieniem danych o wysokości?
Da się ustawić waypoints do wzniesień i dolin i mieć stały podgląd w to ile zostało do szczytu (zarówno km jak i metrów wzwyż)?
piterpol1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Narazie nie mam możliwości, obecnie używam go tylko do jazdy na rowerze ,jako zamiennika bo czekam na wahoo elemnt bolda
W góry wyruszam dopiero w czerwcu
ygrene
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49:23

Nieprzeczytany post

Witam,

Czy jest opcja treningu interwałowego w Fenix 5? Szukam i nie mogę znaleźć.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W 5X jest

Wysłane z iPhone
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:W 5X jest
Wysłane z iPhone
Svolken a byłbyś tak miły i sprawdził dla mnie (o ile dobrze rozumiem, że masz już 5x) to to:
viewtopic.php?p=895259#p895259
viewtopic.php?p=895533#p895533
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To nie tak szybko, bo dopiero jutro wyskoczę w teren.
Ale z tego co wyczytałem to oczekujesz od niego tego samego co w garminie turystycznym, więc odpada.

Wysłane z iPhone
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trochę tak.
Z drugiej strony ten turystyczny garmin ma owe funkcje od 10 lat więc nie ma chyba powodów dla których f5x miałaby tego nie umieć.

Przy czym, jeżeli nie ma automacznego oznaczania przewyzszen, to pytanie jak wygląda nawigacja jeżeli się w basecamp doda punkty hi/lo? Czy wyswietli dystans i pozostałe przeywzszenie do kolejnego?
ygrene
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49:23

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:W 5X jest

Wysłane z iPhone
Dzięki za info, a jest to gdzieś ukryte głęboko? Może u mnie też jest... :)
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W ustawieniach aplikacji.
No i bum!!! :wrr: . Dwa razy wgrywałem trening poprzez Garmin Connect i dwa razy totalny zwis. Trójkąt i konieczność twardego resetu i zabawa z ustawiania od nowa. Z trzecią próbą zaczekam do aktualizacji systemu :smutek:
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ktoś używa może segmentów Strava na zegarku ? Chciałbym z tej funkcji korzystać ale jakoś mi nie działa.

W aplikacji Connect ustawiłem powiadomienia, jak na załączonym obrazku. Mam miesiąc w gratisie Strava premium (musi być konto premium w Strava).
W Strava mam zaznaczone segmenty o których chcem informacje kiedy na nie wbiegne.
Telefon połączony z zegarkiem przez Bluetooth w trakcie biegu, a na zegarku brak jakichkolwiek informacji że biegnę po segmencie.
Nie wiem co jeszcze mam ustawić, żeby wbiegając na segment, zegarek dał mi znać, czy pokazał coś o tym segmencie itp.
Korzysta ktoś z segmentów Strava na tym czy innych zegarkach, i wie jak to ustawić?
Screenshot_20170402-201151.png

Wysłane z mojego SM-G935F .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ