Zegarek do Biegania wytrzymały :)

Waldas111
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. To mój pierwszy post. Przygodę z bieganiem zacząłem ponad rok temu (trochę późno - jestem po 40stce). Wciągnęły mnie przygotowania na biegi przeszkodowe typu Runmag..., Terenowe masakry itp. Z czasem spodobało mi się bieganie na płaskim i w terenie. W maju będzie pierwszy półmaraton, a we wrześniu troszkę dłuższy bieg górski. Trenujemy 3x w tygodniu dystanse 12-30km po terenie zróżnicowanym. Przygotowujemy się na biegi górskie. Nie mam jakiś tam super wyników w bieganiu - 10km ok 51min (w terenie zróżnicowanym - las, asfalt). Ale jest coraz lepiej. Mam na ramieniu telefon z programem do biegania, ale zaczyna mi już to przeszkadzać a poza tym chciałbym coś zabierać na biegi przeszkodowe - telefon by nie przetrwał. Czytam już od 2-3 tyg o zegarkach i więcej nie wiem niż wiem :) Co ma mieć zegarek: Ma mi mierzyć czas, dystans, chciałbym ustawiać np jakieś tempo i żeby mi sygnalizował czy za wolno czy za szybko itp, fajnie by było jakby miał ślad gps i możliwość powrotu tą samą drogą. I co najważniejsze musi być wytrzymały - lubię taplać się w błotku czasem :), czasem pewnie nim o coś uderzę, przetrę itp. Nie będę go nosił 24g na dobę, najprawdopodobniej będzie mi służył tylko do treningów lub biegów. Za triatlon, pływanie itp nie zamierzam się zabierać. Nie potrzebuje żadnych bajerów i wodotrysków, które powodują, że bateria będzie krócej trzymać :). Co do ceny to powiedzmy że nie gra roli, ale bez przesady. Myślałem o czymś w przedziale 1000-2000zł, ale jak coś by było godnego droższego to myślę, że nie było by problemu. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam forumowiczów. Waldas
PKO
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z godnie z zasadą, że dawniej to nawet kamienie były twardsze, proponowałbym Garmina 910. Solidna konstrukcja, choć plastikowa. A z nowszych rzeczy, jak nie przejmujesz się rysami na obudowie to Fenix 3 (niestety nawet wersja Saphire ma dookoła wyświetlacza ramkę która bardzo łatwo się rysuje).
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Suunto Ambit 3.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot