Witam. Planuję kupić buty(w moim przypadku nike vomero 9) i przeglądam różne strony i mam pytanie do doświadczonych biegaczy . Co oznaczją te ciągi liczb po nazwie i modelu butów ? ×w moim przypadku są to 642195404 i 642196007
Czy chodzi tylko o kolor? Czy parametry amortyzacji itp.są takie same ? Dziękuję
Wysłane z mojego GT-I9195 .
Liczby przy butach
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To jest zapewne kod produktu, który raczej nic nie znaczy dla klienta, bo nie kryje się za tym żadna informacja dotycząca cech użytkowych buta.
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
Cech użytkowych - nie, ale moim zdaniem, sporo znaczą dla klienta właśnie, bo umożliwiają precyzyjne przeszukanie sieci w poszukiwaniu lepszej oferty cenowej.yacool pisze:To jest zapewne kod produktu, który raczej nic nie znaczy dla klienta, bo nie kryje się za tym żadna informacja dotycząca cech użytkowych buta.
Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
- jarek_bb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:40
- Życiówka w maratonie: 3:36:50
To kod produktu. Ostatnie cyfry to kolor. Każda firma ma inny sposób kodowania. Pracownik firmy tylko na podstawie kodu potrafi powiedzieć z jakiego sezonu i kategorii jest dany model. I w jakim kolorze.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 42.46
- Życiówka w maratonie: brak
Dziękuję za odpowiedź . Właśnie chodziło mi o te ostatnie cyfry.jarek_bb pisze:To kod produktu. Ostatnie cyfry to kolor. Każda firma ma inny sposób kodowania. Pracownik firmy tylko na podstawie kodu potrafi powiedzieć z jakiego sezonu i kategorii jest dany model. I w jakim kolorze.
Wysłane z mojego GT-I9195 .