Tłusty Czwartek
- Dwarf
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Spójrz na to Pawle z
Wiadomo, że biegamy bo lubimy i bez pączków też byśmy trochę potruchtali
To trochę taka gra z tymi pączkami. Nie popadajmy w skrajności. Czasami można się objeść i pobyczyć. To też jest bardzo przyjemne :uuusmiech:. Jak sam pisałeś waga na tym nie cierpi, a jesli nawet to przy aktywnym trybie życia szybko wrócisz do normy.
Pozdr
Wiadomo, że biegamy bo lubimy i bez pączków też byśmy trochę potruchtali
To trochę taka gra z tymi pączkami. Nie popadajmy w skrajności. Czasami można się objeść i pobyczyć. To też jest bardzo przyjemne :uuusmiech:. Jak sam pisałeś waga na tym nie cierpi, a jesli nawet to przy aktywnym trybie życia szybko wrócisz do normy.
Pozdr
Dwarf
- Mariusz
- Zaprawiony W Bojach
Pszepyszne pączki jadłem kiedyś w kawiarni w Rewalu nad morzem.Wygladały jak dwa normalne pączki,polane były czekoladą i nadziewane były advocatem.Palce lizać.
Taki pączek to dopiero miał kalorii.
A wiecie co ma 10 000 kcal ?
5 000 Tik-Tak'ów
Taki pączek to dopiero miał kalorii.
A wiecie co ma 10 000 kcal ?
5 000 Tik-Tak'ów
- Mariusz
- Zaprawiony W Bojach
Kaloria w skrócie cal jest jednostką zbyt małą i dlatego operuje się pojeciem kcal,która oznacza dokładnie 1000 cal.Prawidłowo zatem podaje się wartość energetyczną jakiegoś produktu w kcal.
W reklamie TIC-TAK'a figuruje błędną wartość.Jeden tic-tak ma 2 kcal a nie 2 cal.
W reklamie TIC-TAK'a figuruje błędną wartość.Jeden tic-tak ma 2 kcal a nie 2 cal.
- herson
- Zaprawiony W Bojach
To chyba nienormalne ale ja zjadłem tylko jednego pączka przez cały Tłusty Czwartek. Tłumaczyć się mogę tylko brakiem czasu (całkowitym!). A jak wróciłem do domu to już nic nie było.
- Mariusz
- Zaprawiony W Bojach
Ludzie czasami potocznie mówią kalorie.Może i tak być.Trzeba jednak pamietać ,że tak na prawdę to powinno mówić sie kilokalorie,inaczej musielibyśmy operować bardzo dużymi wartościami.Patrz przykład z pączkiem.
Podobnie ma się np.ze zużyciem energii elektrycznej,gdzie to zużycie podaje sie kWh (kilowatogodzinach).
Podobnie ma się np.ze zużyciem energii elektrycznej,gdzie to zużycie podaje sie kWh (kilowatogodzinach).