Jeśli dobrze kojarzę to tylko wymiana. To reakcja tworzywa na światło/tlen/pot. Ja bym reklamował - zmiana koloru to nie jest normalne zachowanie produktu.semich14 pisze:Witam takie pytanko odnośnie paska w v800 ,jest jakiś sposób by niebieski pasek wyczyścić z tego ciemnego zabarwienia ?
Komentarz do artykułu Czy ten zegarek zawojuje rynek? Polar V800 z GPS
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:45:34
Witam,
Wczoraj robiłem test, zostawiłem zegarek na balkonie z włączonym GPS i po 7 godzinach komunikat że bateria 10 %
Wydaje się krotko:(
O baterie zawsze dbałem.... Zegarek już jest poza gwarancja
Wczoraj robiłem test, zostawiłem zegarek na balkonie z włączonym GPS i po 7 godzinach komunikat że bateria 10 %
Wydaje się krotko:(
O baterie zawsze dbałem.... Zegarek już jest poza gwarancja
- tomhusky
- Wyga
Wydaje się bardzo krótko, wg mnie powinno być co najmniej jeszcze raz tyle. W takim razie podczas biegu i z paskiem HR będzie połowa tego czasu.
Może ktoś z nowym V800 mógłby wykonać podobny test i podać czas.
Może ktoś z nowym V800 mógłby wykonać podobny test i podać czas.
-
- Rozgrzewający Się
Witam czy ktoś mi odpowie czemu w polar Flow na telefonie po synchronizacji treningu nie wyświetla się mapa z zapisem GPS uprawnienia dla aplikacji mam wszystkie i Google map też ma wszystkie uprawnienia reszta danych jest ok?
Wysłane z mojego LG-H850 .
Wysłane z mojego LG-H850 .
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:53:32
W tym pytaniu chodzi mi czy zostawione macie standardowe wartości, czy mając wyniki badań je sobie ustaliliście? Czyli jak ustaliście sobie próg tlenowy, beztlenowy, mleczanowy: na początku, na końcu jakieś strefy, a może taka strefa +/- 3ud od określonej wartości?SinkER pisze:A jak macie w swoich zegarkach ustalone strefy HR?
Standardowo jest to 50% - 60% - 70% - 80% - 90% - 100%
Dla uszczegółowienia nie pytam o konkretne liczby
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Nie da rady, we Flow wybierasz jedno lub drugie:
Kiedyś też się nad tym zastanawiałem, bo chciałem widzieć to i to w dyscyplinie "Rolki".
Jednak Polar nie daje takiej możliwości.
Kiedyś też się nad tym zastanawiałem, bo chciałem widzieć to i to w dyscyplinie "Rolki".
Jednak Polar nie daje takiej możliwości.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- Pyth0n
- Zaprawiony W Bojach
Cześć
dwa pytanka
czy nowy Polar V800 ma pomiar tętna z zegarka a nie z paska H7 ??
2. co to za opcja pomiaru temperatury w zegarku ??
ustawiłem sobie dzisiaj takie info i na dworze 4-5 stopni a mi zegarek pokazuje 17 :P
dwa pytanka
czy nowy Polar V800 ma pomiar tętna z zegarka a nie z paska H7 ??
2. co to za opcja pomiaru temperatury w zegarku ??
ustawiłem sobie dzisiaj takie info i na dworze 4-5 stopni a mi zegarek pokazuje 17 :P
Biegasz czy trenujesz ????
- zabortom
- Wyga
- Życiówka na 10k: 41:37
Z tego co wiem, nie ma nowego modelu V800, a co za tym idzie, nie ma pomiaru tętna z zegarka.
A pomiar temperatury z zegarka ma to do siebie, że jest skrzywiony temperaturą ciała. Jak chcesz zmierzyć temperaturę powietrza to zdejmij zegarek z ręki. Do Garminów można dokupić zewnętrzny sensor, który jest dokładniejszy, ale dla polarów chyba takowego nie ma.
A pomiar temperatury z zegarka ma to do siebie, że jest skrzywiony temperaturą ciała. Jak chcesz zmierzyć temperaturę powietrza to zdejmij zegarek z ręki. Do Garminów można dokupić zewnętrzny sensor, który jest dokładniejszy, ale dla polarów chyba takowego nie ma.
- Pyth0n
- Zaprawiony W Bojach
właśnie tak myślałemzabortom pisze:Z tego co wiem, nie ma nowego modelu V800, a co za tym idzie, nie ma pomiaru tętna z zegarka.
więc w moim przypadku ten pomiar temperatury jest bez sensu :P
dzięki za info
Biegasz czy trenujesz ????
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Aż tak bez sensu ta temperatura nie jest. Na rowerze wystarczy założyć zegarek na kierownicę i wskazania będą w miarę dokładne.
W biegu jak masz zegarek na ręce, temperatura jest wynikową temperatury otoczenia i ogrzewania z naszej ręki. Jednak jeśli są wahania temperatury zewnętrznej, to i to widać.
Jak my się "gotujemy" to raczej tez wskazania pójdą w górę
Pytanie czy można z tego jakieś wnioski wyciągać?
Dodam, że zauważyłem u siebie mały problem - bez większego znaczenia.
Domyślnie mam ustawiony widok z datą, godziną i paskiem dziennej aktywności.
Jak podłączę zegarek kablem do ładowania to zegarek przestawia mi widok na podobny, ale bez paska aktywności.
Jako ciekawostka: wczoraj robiłem synchronizację zegarka mojej żony - Polara A360 po BT z telefonem (Android).
Telefon wyrzucił info, że jest nowe firmware i że można zrobić aktualizację.
Całość poszła po BT, bez użycia kabla USB.
W biegu jak masz zegarek na ręce, temperatura jest wynikową temperatury otoczenia i ogrzewania z naszej ręki. Jednak jeśli są wahania temperatury zewnętrznej, to i to widać.
Jak my się "gotujemy" to raczej tez wskazania pójdą w górę
Pytanie czy można z tego jakieś wnioski wyciągać?
Dodam, że zauważyłem u siebie mały problem - bez większego znaczenia.
Domyślnie mam ustawiony widok z datą, godziną i paskiem dziennej aktywności.
Jak podłączę zegarek kablem do ładowania to zegarek przestawia mi widok na podobny, ale bez paska aktywności.
Jako ciekawostka: wczoraj robiłem synchronizację zegarka mojej żony - Polara A360 po BT z telefonem (Android).
Telefon wyrzucił info, że jest nowe firmware i że można zrobić aktualizację.
Całość poszła po BT, bez użycia kabla USB.
Mój Blog "Luźne wpisy"
-
- Wyga
Wcześniej było super. Teraz mamy kopię z GarminConnect, która jest o wiele mniej czytelnatomhusky pisze:Nikt nie wspomina o nowym wyglądzie Polar Flow na stronie. Podobają wam się nowe wykresy? Dla mnie wcześniejszy układ nałożony na siebie był bardziej przejrzysty i czytelny.
Tym razem znów lepsze jest wrogiem dobrego....
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:53:32
Mam tak samograbek pisze:Załamka. Po upgrade do 1.8.31, niezależnie od ustawienia opcji autopauzy, autopauza jest włączona.
Jak nie używacie autopauzy, to nie aktualizujcie.
Z tego powodu ostatnio nie byłem pewien czasu na zawodach i nie zgłosiłem odwołania, a w domu oglądając oficjalne międzyczasy okazało się, że jest błąd organizatora (czas brutto/netto). Byłoby parę oczek wyżej i lepsze samopoczucie
Czy znacie jakieś rozwiązanie? Czy aktualizacja do 1.9.62 rozwiązuje problem (czy tylko wprowadza GoPro)?