Wasze opinie na temat butów Inov-8

pixelix
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 33:34
Życiówka w maratonie: 2:39:23

Nieprzeczytany post

Hej wszystkim, przymierzam się do kupna butów terenowych inov-8. Nie mam doświadczenia z tego typu butami, cały czas biegam na asfaltówkach i teraz postanowiłem jednak zakupić i sprawdzić jak się ma sprawa takich butów. Na razie mam na oku ten model http://natural-born-runners.pl/product- ... -AW16.html ale chciałbym poznać Wasze opinie na temat butów inov-8, jakie jest Wasze doświadczenie z ich użytkowaniem i czy lepiej może rozglądać się za modelami innych marek. Chcę zaznaczyć że nie szukam typowych butów do biegania po górach. Tereny jakie mnie interesują to ścieżki leśne (twarde, miękkie, piasek, trochę kamieniste) i drogi szutrowe.
PKO
Altek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie mam modelu który masz na oku, ale do biegania w terenie używam inov-8 mudclaw. Jestem z nich bardzo zadowolony, mega wygodne i przyczepne. Co prawda mam je około 4 miesięcy ale biegałem w nich całą zimę, 2 city traile, kilka treningów w dość trudnym terenie oraz co najważniejsze 2 Runmageddony a buty wyglądają jak nowe... Polecam też wstrzymać się z zakupem butów jeśli ci się nie śpieszy bo często są fajne promocje na różnych stronach, mi się mudclawy udało dorwać za 260, a normalnie są chyba po 500.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

terraclaw 250 nadają się świetnie do takiego zastosowania. but którego nie mogłem zajeździć mimo ponad 2k km po asfalcie. Nie warto jednak biegać w nim po twardym bo bieżnik szybko schodzi. Uważaj też, jeśli masz wąska stopę, bo przód jest szeroki.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
lama71
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52,22

Nieprzeczytany post

pozwolę się dołączyć do pytania.
Jak jest z rozmiarami tych butów? Gdzieś wyczytałem, że raczej są zaniżane. I co jeśli z rozmiarem nie trafię, jak wygląda kwestia zwrotów (pytam, bo takich do biegania jeszcze nie kupowałem przez sieć). A interesują mnie Roclite 280. Te konkretne.
pixelix
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mudclawy mają trochę za agresywny bieżnik, szukam trochę dynamiczniejszych butów, takich jak terraclawy 250.

@lama71 zawsze sprawdzaj czy rozmiarówka podana na stronie zgadza się z rozmiarówką podaną przez producenta. Raz się przejechałem bo sklep zawyżył rozmiarówke w stosunku do tego co podał producent. Poza tym kupując produkty przez sieć zwykle masz prawo zwrotu/wymiany bez podania przyczyny.

Ale tak na serio, skoro być może też będę kupował, to jest ktoś zorientowany jak jest z tymi rozmiarami?
Moja stopa ma 26,5 cm, dodając 1 cm zapasu to powinien wziąć rozmiar 42,5.
Awatar użytkownika
ragozd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:57
Życiówka w maratonie: 2:45:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja słyszałem bardzo dobre opinie, ostatnio widziałem w akcji terraclawy 220, i tez myślę o modelu 250. Ale właśnie na jakąś okazję czekam - na razie nie planuje szybkich biegów terenowo/górskich.
www.facebook.com/WarszawskiScyzoryk - mistrz Polski i vicemistrz dzielnicy :)
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46

Nieprzeczytany post

Dla mnie Terraclaw 250 to but idealny i niczego innego w teren nie zamierzam już kupować. Mam w nich przebiegnięte ponad 4000km i jestem nimi zachwycony. Odkąd je kupiłem reszta butów zalega w szafie i się kurzy. W tym temacie już o nich pisałem i wklejałem zdjęcia viewtopic.php?f=38&t=53820&start=0
5km-16:48
10km - 35:46
pixelix
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Buty już zakupione :) Udało mi się dorwać numer 42,5 za 400 zł z wyprzedaży. Jutro powinny dotrzeć i pierwszy test a w sobotę test na zawodach przełajowych 15 km :)
pixelix
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zrobiłem w nich dzisiaj 3x2 km w lesie (w tempie po 3:35) i muszę powiedzieć że są to najlepsze buty w jakich kiedykolwiek biegałem. Idealnie dopasowane do stopy,świetne czucie terenu, mega przyczepność i przede wszystkim są ultra lekkie, praktycznie nie czuć ich na stopach.Umożliwiają bardzo szybkie bieganie w terenie, coś czego szukałem od dawna. Jeśli są tak wytrzymałe jak piszecie to będzie ekstra i pewnie posłużą więcej niż 1 sezon :)
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46

Nieprzeczytany post

Moje mają ponad rok i jeszcze kilka miesięcy na pewno wytrzymają a oprócz biegania jeżdżę w nich na rowerze i chodzę codziennie na długie spacery z psem po lesie. Nawet jakby wytrzymały rok to i tak jest super. Wcześniej musiałem kupować kilka par w roku bo wytrzymywały 400-500 km a teraz wystarczy kupić jedną i nie dość że mam zarąbiste buty to jeszcze kupę kasy w kieszeni. Szukam już powoli jakiś przecen i jak coś się trafi bo biorę kolejną parę na zapas. Za 400zl brałbym od razu ale nie ma mojego rozmiaru 45
5km-16:48
10km - 35:46
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ