HME 2017 Belgrad

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Marx
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Doping się nie skończy bo to niemożliwe. Przecież nie ma nawet jednoznacznej definicji dopingu. Biegający hermafrodyci są najjaskrawszym przykładem.
Endomondo
Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:faraon - nie uderzam w adwersarzy, tylko piszę zgodnie ze swoim szczerym przekonaniem, że źle zinterpretowaliście (niektórzy wy) moje zalinkowanie oraz komentarze Adama, tak więc przytoczyłem cytat z artykułu.
i tyle.
A jaka jest prawidłowa interpretacja?

@barto skomentował tą konkretną imprezę (piszę odnośnie "dominacji"). W kontekście podsumowania medalowego trudno mu odmówić racji.

Też się zdziwiłem, że nie ma na portalu żadnej notki podsumowującej HME. Chociażby z samymi wynikami, jeśli nie było możliwości dodania ciekawego komentarza o jaki pokusił się np. Nagor.
Przeglądając forum można wyciągnąć wniosek, że jednak kogoś ta impreza zainteresowała.

A po lekturze wątku pozostaje mi nieprzyjemne wrażenie oceny w kształcie:
- odbyła się jakaś nieistotna impreza sportowa,
- w której nie sposób było przegrać ze względu na cieniutką obsadę,
- więc nie warto o tym nawet wspominać, bo jeśli mimo wszystko jakiś zapaleniec jest ciekawy któregoś wyniku, to może go sobie odszukać w internetach.
Awatar użytkownika
faraon828
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:48,30
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To że portal bieganie.pl lekceważy HME to już sprawa właścicieli serwisu. Widocznie ktoś uznał, że HME nie wpisują się w kontekst portalu...

Aktualnie na FB tak nawiasem mówiąc odbywa się mały lincz na Marcinie Nagórku za jego artykuł, który tutaj Qba linkował i powiem szczerze, że trochę mnie to przeraża. Rozumiem, że można się nie zgadzać, ale tam takie armaty lecą ze strony niektórych osób, że masakra. Obrażanie się, obrażanie autora...Ech.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to nie jest żaden lincz, tylko emocjonalny wylew żalów. Szczerze mówiąc w tego rodzaju rozmowach mam zasadę, że patrzę, kto podaje argumenty, a kto jedynie rzuca mięsem, obraża się i nie odpowiada na pytania.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

KrzysiekJ pisze: Też się zdziwiłem, że nie ma na portalu żadnej notki podsumowującej HME. Chociażby z samymi wynikami,
Proszę bardzo: http://bieganie.pl/?show=1&cat=11&id=9236

Oczywiście, ze to się wpisuje w kontekst portalu ale realia są jakie są.
Awatar użytkownika
FilipO
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:15

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
KrzysiekJ pisze: Też się zdziwiłem, że nie ma na portalu żadnej notki podsumowującej HME. Chociażby z samymi wynikami,
Proszę bardzo: http://bieganie.pl/?show=1&cat=11&id=9236

Oczywiście, ze to się wpisuje w kontekst portalu ale realia są jakie są.
Adam, złamałeś się :hejhej:
Obecnie: wieczny kontuzjusz.
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Filip,
a może ty byś się przełamał i robił krótkie wrzutki informacyjne? Co, gdzie, kiedy. Program minutowy i na czym można oglądać. Produkujesz się za darmo na forum. Nie ma przeszkód, żebyś robił to samo na głównej.
Awatar użytkownika
FilipO
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:15

Nieprzeczytany post

yacool pisze:Filip,
a może ty byś się przełamał i robił krótkie wrzutki informacyjne? Co, gdzie, kiedy. Program minutowy i na czym można oglądać. Produkujesz się za darmo na forum. Nie ma przeszkód, żebyś robił to samo na głównej.
Nie czuję powołania dziennikarsko-piśmienniczego. Wolę produkować się na forum ;).
Obecnie: wieczny kontuzjusz.
Stare dzieje i rekordy życiowe:
5km - 18min 32s - rok '13
10km - 38min 14s - rok 13'
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:to nie jest żaden lincz, tylko emocjonalny wylew żalów. Szczerze mówiąc w tego rodzaju rozmowach mam zasadę, że patrzę, kto podaje argumenty, a kto jedynie rzuca mięsem, obraża się i nie odpowiada na pytania.
Marcin Nagórek wykonał tym tekstem pewien szpagat emocjonalny i niemożliwą do wykonania figurę retoryczną w kontekście złożoności współczesnego sportu . W sumie wszystko fajnie i logicznie tłumaczy ale wychodzi mu to trochę jak tzw rym żółty, czyli niby już się ma zarymować ale niestety na końcu to się wysypuje i rymu ni mo. Ja na końcu po prostu nie wiem, mam się cieszyć czy płakać, to sukces czy taniec nad jakimś fetyszem. Myślę, ze po prostu teza jest wadliwa i stawiana z góry, że kibice to widzą jako niebywały sukces w skali światowej. A tak chyba nie jest, kibice głupi nie są i wiedzą doskonale, ze halowe ME zawsze były imprezą drugoplanową, zawsze słabiej obsadzaną i miejscem często na błysk dla zawodników drugiego planu. Ale też startuje tam również część europejskiego czy światowego topu. Temat jest prosty, Kszczot i Lewandowski mieli obowiązek to wygrać, Lisek mógł to wygrać i wygrał. Reszta to głównie młodzież, która się świetnie spisała oraz Bednarek po przejściach odbudowany z dobrym wynikiem. To każdy szanujący się kibic wie a dywagacje specjalistów od skoków narciarskich co przed Małyszem myśleli, ze skoczek robi na pewno salto w locie a dziś są światowej miary specjalistami od techniki lotu to bym sobie darował. W sumie racja, trzeba patrzeć na dyskusje a emocjonalne fekalia pomijać wyniosłym milczeniem.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

mihumor pisze: W sumie racja, trzeba patrzeć na dyskusje a emocjonalne fekalia pomijać wyniosłym milczeniem.
Kiedyś Bartoszewski pokusił się o zgrabne podsumowanie podobnej sytuacji.

Zapytany przez dziennikarkę o komentarz do jakichś niesmacznych insynuacji Macierewicza pod swoim adresem odpowiedział mniej więcej tak:
"Jeśli mnie pijak obrzyga w autobusie, to nie traktuję tego w kategoriach moralnych, tylko estetycznych."
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

KrzysiekJ pisze:
mihumor pisze: W sumie racja, trzeba patrzeć na dyskusje a emocjonalne fekalia pomijać wyniosłym milczeniem.
Kiedyś Bartoszewski pokusił się o zgrabne podsumowanie podobnej sytuacji.

Zapytany przez dziennikarkę o komentarz do jakichś niesmacznych insynuacji Macierewicza pod swoim adresem odpowiedział mniej więcej tak:
"Jeśli mnie pijak obrzyga w autobusie, to nie traktuję tego w kategoriach moralnych, tylko estetycznych."
Sorry, ale to jest akurat zły przykład. mihumor chyba nie takie "pomijanie wyniosłym milczeniem" miał na myśli?
W tym wypadku pan Bartoszewski zszedł właśnie na poziom niesmacznej naparzanki słownej charakterystycznej dla naszej "klasy politycznej", co niestety zdarzało mu się pod koniec bardzo pięknego życia.
Rozumiem, że Macierewicz mógł pleść bzdury. Rozumiem, że można go nie lubić. Ale powyższa wypowiedź jest typową wycieczką osobistą i nie ma nic wspólnego ani z dyskusją, ani z elegancją. I z pewnością nie jest "pomijaniem wyniosłym milczeniem".
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

W polityce wyniosłe milczenie rzadko się sprawdza. Choć zapewne korzystniej byłoby czasem pomilczeć czego przykładów ostatnio dostarczono wiele.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Awatar użytkownika
faraon828
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:48,30
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to jak to w końcu jest z tą pozycją polskiej LA w skali świata? ;)
Przy okazji HME redaktor naczelny i paru innych "świadomych" kibiców twierdziło, że - nie mieliśmy z kim przegrać i że takie podniecanie się wynikami w skali Europy to niepotrzebne bicie piany.

Tymczasem zakończyły się MŚ na stadionie podczas których Polacy zgromadzili 8 medali (więcej tylko USA i Kenia), jednocześnie zajmując 4 miejsce w skali świata w dość miarodajnej klasyfikacji punktowej.

;-)
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

faraon828 pisze:No to jak to w końcu jest z tą pozycją polskiej LA w skali świata? ;)
Przy okazji HME redaktor naczelny i paru innych "świadomych" kibiców twierdziło, że - nie mieliśmy z kim przegrać i że takie podniecanie się wynikami w skali Europy to niepotrzebne bicie piany.

Tymczasem zakończyły się MŚ na stadionie podczas których Polacy zgromadzili 8 medali (więcej tylko USA i Kenia), jednocześnie zajmując 4 miejsce w skali świata w dość miarodajnej klasyfikacji punktowej.

;-)
połowa (medali) to młoty, zobacz gdzie bylibyśmy bez nich. ;)
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
kkkrzysiek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W większości państw jest jakaś "specjalizacja" - jedne lepiej wypadają w biegach, inne w konkurencjach technicznych. A w ten sposób można "ocenić" właściwie wszystkie państwa

W Kenii wszystkie medale za biegi średnie/długie - zobacz, gdzie byliby bez nich.

Chiny:
- kula
- oszczep (x2)
- młot
- chód (x3)
Zobacz gdzie byliby bez nich.

Wielka Brytania:
- sztafety (x4)
- Mo Farrah (x2)
Zobacz, gdzie byliby bez nich.

Poza USA chyba tylko Rosja byłaby w stanie zdobywać medale w wielu różnych konkurencjach - sprinty, biegi średnie, czasem nawet długie (akurat tutaj chyba Rosja miałaby problem), konkurencje techniczne.
ODPOWIEDZ