Polar M400

Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

mnich2067 pisze:a wiecie może dlaczego z kilku treningów nie widzę mapy ?
Kilka postow wyzej roblem rozwiązaliśmy.

Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
New Balance but biegowy
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:
Downgrade to chyba cofnięcie sie do poprzedniej wersji software? Jak tego dokonałaś?

Przy kolejnej synchronizacji zapytał mnie, czy zezwalam na aktualizację oprogramowania, w opisie mamy podane wycofanie funkcjonalności a więc jest to downgrade. To, że devopsi z Polara nadali temu wydaniu kolejny numerek wersji (dokładnie 1.9.600) to inna sprawa, techniczne jest to po prostu downgrade :).
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Astraroth pisze:
Yahoo pisze:
Downgrade to chyba cofnięcie sie do poprzedniej wersji software? Jak tego dokonałaś?

Przy kolejnej synchronizacji zapytał mnie, czy zezwalam na aktualizację oprogramowania, w opisie mamy podane wycofanie funkcjonalności a więc jest to downgrade. To, że devopsi z Polara nadali temu wydaniu kolejny numerek wersji (dokładnie 1.9.600) to inna sprawa, techniczne jest to po prostu downgrade :).
U mnie bylo tylko TAK - dużymi literami napisane, nie bylo wyboru kliknąć na 'nie', jedynie zamkniecie aplikacji.

Wysłane z mojego SM-G360F .
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Yahoo pisze:
Astraroth pisze:
Yahoo pisze:

U mnie bylo tylko TAK - dużymi literami napisane, nie bylo wyboru kliknąć na 'nie', jedynie zamkniecie aplikacji.

Wysłane z mojego SM-G360F .
I button X zamykający okno dialogowe aplikacji był tą drugą opcją Yahoo czyli NIE :hej: . Ba - nawet w pierwszym momencie tak uczyniłam, potem na spokojnie przeczytałam co to za realese i dopiero wtedy wywołałam ponowne synchro i aktualizację firmware.
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Polar M400 1.9.600 hotfix firmware update
02.03.2017

The 1.9.600 hotfix release includes a fix to the sync problem found in the previous firmware version. You're now able to sync your sessions successfully with Flow again.

In general we recommend syncing data with the Flow web service or app fairly frequently. By doing this you'll minimize the chance of encountering problems when syncing.

Improvements/fixes in this release:

Training data not synced correctly to Flow web service in some cases, fixed
'Cancelled' shown when M400 charged, fixed
Activity and calory calculation wrong in Swimming profile, fixed
Training load and fat % wrong in some cases, fixed
Older M400 release notes are available here.

Related products: M400
Gdzie masz w opisie wycofanie funkcjonalności?
BLOG - KOMENTARZE
5 km - 19:09 (01.09.18)
10 km - 38:28 (11.03.18)
HM - 1:25:11 (18.03.18)
M - 3:13:15 (09.09.18)
tomiangelo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hej, zdecydowałem się na zakup m400 i będę go nosił dodatkowo na codzień. Mam jednak dylemat czy brać klasycznie czarny kolor czy może biały. Jak według Was biały zegarek się prezentuje na męskim nadgarstku ?

Wysłane z mojego SM-G900F .
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rolin' pisze:
02.03.2017

The 1.9.600 hotfix release includes a fix to the sync problem found in the previous firmware version. You're now able to sync your sessions successfully with Flow again.

In general we recommend syncing data with the Flow web service or app fairly frequently. By doing this you'll minimize the chance of encountering problems when syncing.

Rollin, czytałam opis tego release'u:
The M400 1.9.25 firmware release has been withdrawn from distribution. We have identified a bug that causes M400 training/activity data not being synced. We are working hard to get this issue fixed as soon as possible. The firmware will be returned to distribution once the problem is solved. We apologize for any inconvenience this may have caused you.
No i mamy info żę firmware jest wycofany z dystrybucji. 1.9.25 zawierał feature z mierzeniem pokonanej odległości z ruchów ręką zarówno podczas aktywności jak i treningu.
A może kliknęłam na listingu szczegółowy opis 1.9.25 a nie 1.9.6. :bum: Aż zgłupiałam teraz jak zobaczyłam opisy obu wydań.
Podsumowując, obecnie powinno być okej a funkcja mierzenia odległości z kadencji ma niby działać. To sprawdzimy dzisiaj bo będa interwały na bieżni po treningu. :spoczko:
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Astraroth pisze:
rolin' pisze:
02.03.2017

Rollin, czytałam opis tego release'u:
The M400 1.9.25 firmware release has been withdrawn from distribution. We have identified a bug that causes M400 training/activity data not being synced. We are working hard to get this issue fixed as soon as possible. The firmware will be returned to distribution once the problem is solved. We apologize for any inconvenience this may have caused you.
No i mamy info żę firmware jest wycofany z dystrybucji. 1.9.25 zawierał feature z mierzeniem pokonanej odległości z ruchów ręką zarówno podczas aktywności jak i treningu.
A może kliknęłam na listingu szczegółowy opis 1.9.25 a nie 1.9.6. :bum: Aż zgłupiałam teraz jak zobaczyłam opisy obu wydań.
Podsumowując, obecnie powinno być okej a funkcja mierzenia odległości z kadencji ma niby działać. To sprawdzimy dzisiaj bo będa interwały na bieżni po treningu. :spoczko:
Jak mialas starsza wersje, wczesniejsza niz 1.9.25 i robisz update. To sie pojawia ta nowsza wersja czyli 1.9.6 a nie poprzednia-tutaj 1.9.25.

I ci sie wydawalo ze ja wycofali bo nie bylo ni do wyboru.

Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i teraz się zgadzamy :) 1.9.25 została wycofana, ale ci co zdążyli już zaktualizować nie mieli żadnego downgrade'u. Po prostu wypuścili fixa niedługo później :)
BLOG - KOMENTARZE
lepkareka
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:49:48

Nieprzeczytany post

pierwszy raz od kiedy użytkuje zegarek mam problem z połączeniem i synchronizacją (zrywa w połowie). Wiecie może co to może być? wina kompa czy może czegoś innego?
Maraton - 3:45

„Jeśli ktoś jest w stanie pokonać 160, 80, czy nawet 42 kilometry, to zyskuje taką wiarę we własne możliwości, że poradzi sobie ze wszystkim” – Scott Jurek
grabek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

lepkareka pisze:pierwszy raz od kiedy użytkuje zegarek mam problem z połączeniem i synchronizacją (zrywa w połowie). Wiecie może co to może być? wina kompa czy może czegoś innego?
Dokładnie tak. Może to być wina kompa lub czegoś innego ;)
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1. Zmień kabel.
2. Spróbuj przez telefon.
3. Soft reset.
BLOG - KOMENTARZE
tomiangelo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Od kilku dni posiadam polara m400 hr i dopiero 2 treningi mam w polar flow. Jak utworze plan treningowy na stronie polara to np za 2 tygodnie plan zostanie zweryfikowany i zaktualizowany do aktualnych treningów. Tak działają plany na endomondo że po kolejnym teście Coopera plan się zmienia. W polarze jest może tak samo ?

Wysłane z mojego SM-G900F .
Dariush
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mojego 2,5-letnigo M400 dopadła dziwna choroba. Zegarek nie widzi paska HR. Jakiś czas temu na zegarku pojawiał mi się komunikat o słabej baterii w pasku, a ja tak się zbierałem do zakupu nowej baterii, że w końcu zegarek w ogóle przestał wykrywać pasek. Logicznie pomyślałem, że bateria doszczętnie zdechła. Kupiłem nową, ale z nową baterią zegarek nadal nie pokazuje tętna. Z poziomu zegarka wchodziłem w łączność i synchronizację, odłączyłem połączenie z paskiem, następnie ponownie włączyłem łączenie z paskiem. Zegarek odnalazł pasek i połączył się z nim, ale tętna w czasie treningu nadal nie pokazuje, nie łączy się nawet z paskiem. Myślałem może, że ten pasek jest coś walnięty, bo ostatnia wymianie bateria wyczerpała się w jakieś 3 miesiące. Podłączyłem pasek do telefonu przez Endomondo i tam wszystko gra i buczy - pokazuje reaguje na zmianę wszystko ok. Z zegarkiem jednak pasek nie chce współpracować. Ktoś może ma pomysł jak rozwiązać tą ciekawostkę?
Tu kiedyś był link do bloga i komentarzy :)
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

hard reset zegarka, jak nie pomoże to coś się popsuło w samym zegarku.
ODPOWIEDZ