Zamiennik paska Forerunner (230/630) - HELP
- hatek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:48
- Życiówka w maratonie: 3:28:01
Czy ktoś z szacownych forumowiczów ma może doświadczenie z wymianą paska (na rękę) w Garminie Forerunner 230 lub 630 ?
Oryginalny pasek Garmina, jak na produkt do codziennego użytku i intensywnego treningu jest dyskusyjnej jakości.
Mój się już rozpada na ręce a wydawanie 109 pln na kolejne kilka miesięcy to żart.
Czy ktoś wymieniał już pasek np. na jakiś zamiennik (widziałem na pewnym portalu aukcyjnym) albo zupełnie inny wzór/ model i może polecić jako alternatywę ?
Oryginalny pasek Garmina, jak na produkt do codziennego użytku i intensywnego treningu jest dyskusyjnej jakości.
Mój się już rozpada na ręce a wydawanie 109 pln na kolejne kilka miesięcy to żart.
Czy ktoś wymieniał już pasek np. na jakiś zamiennik (widziałem na pewnym portalu aukcyjnym) albo zupełnie inny wzór/ model i może polecić jako alternatywę ?
Prawdopodobnie jestem Laską Kabacką.
Na pewno należę do Afterrunners.
Biegam dla własnej przyjemności.
W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
W treningu skupiam się na bogatej, różnorodnej diecie, odpoczynku i poszukiwaniu czasu na chwilę biegu. Do 3:30 w maratonie to wystarczy.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witaj.
Miałem podobny problem ale z forerunnerem 110 .Zegarek kupiłem z znanym sklepie z Warszawy z 3-letnią gwarancją.W serwisie Garmina nie chcieli mi uznać gwarancji zasłaniając się że to uszkodzenie mechaniczne i że za wymianę trzeba będzie zapłacić coś ok 300 zeta.Zadzwoniłem więc do sklepu z wyjaśnieniem problemu.Poprosili o wysłanie na maila zdjęcia z uszkodzeniem.Po kilku dniach dostałem maila zwrotnego żebym wysłał zegarek i że uznają reklamacją.Jakież moje było zdziwienie kiedy wreszcie dostałem paczkę zwrotną z tejże firmy ponieważ nie dostałem swojego sikora tylko....nowy model 220tki!
Miałem podobny problem ale z forerunnerem 110 .Zegarek kupiłem z znanym sklepie z Warszawy z 3-letnią gwarancją.W serwisie Garmina nie chcieli mi uznać gwarancji zasłaniając się że to uszkodzenie mechaniczne i że za wymianę trzeba będzie zapłacić coś ok 300 zeta.Zadzwoniłem więc do sklepu z wyjaśnieniem problemu.Poprosili o wysłanie na maila zdjęcia z uszkodzeniem.Po kilku dniach dostałem maila zwrotnego żebym wysłał zegarek i że uznają reklamacją.Jakież moje było zdziwienie kiedy wreszcie dostałem paczkę zwrotną z tejże firmy ponieważ nie dostałem swojego sikora tylko....nowy model 220tki!
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja wymieniałem pasek w fr 15 -bez żadnego problemu - telefon na infolinię Garmina i po sprawie .
"Najbardziej lubię rozmawiać sam ze sobą. Oszczędzam w ten sposób czas i
unikam kłótni."Oscar Wilde
unikam kłótni."Oscar Wilde
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:46
Nie wiem z czego Garmin robi te paski , że tak szybko pękają. Straszny syf i wstyd dla firmy. Przesiadłem się na Polara i po prawie 2 latach noszenia non stop pasek jest jak nowy. W zwykłych zegarkach np. Casio paski są prawie wieczne i nie wiem jaki Garmin ma problem żeby wyprodukować porządne paski
5km-16:48
10km - 35:46
10km - 35:46
- rozbiegany
- Dyskutant
- Kontakt:
Bez najmniejszego problemu zadzwoń do garmina przyślą ci nowy. A na wszelki wypadek zakup paska na aliexpress za 4 dolce jest dobra opcja. Powiem nawet że jakość wykonania paska od chińczyka jest lepsza, jest przyjemniejszy w dotyku.
- hatek
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki, właśnie zamówiłem w dwóch miejscach nawet...za takie pieniądze to jest taniej niż gdzieś wysyłać zegarek/ jechać do sklepurozbiegany pisze:Bez najmniejszego problemu zadzwoń do garmina przyślą ci nowy. A na wszelki wypadek zakup paska na aliexpress za 4 dolce jest dobra opcja. Powiem nawet że jakość wykonania paska od chińczyka jest lepsza, jest przyjemniejszy w dotyku.

Do tego mają bajeranckie wzory i kolory.
btw. w zegarkach CASIO z lat 80' takie plastikowe paski żyją do dziś a miały ciężkie życie

Teraz kupuję sportowy w końcu zegarek za ponad 1000 pln i taka kiszka, która u mnie trzyma się już na srebrnej taśmie...
- whitemamba
- Zaprawiony W Bojach
Hej zegarka nie trzeba odsyłać, przysyłają sam pasek.Jeżeli zegarek jest na gwarancji nic nie trzeba płacić.
Porada zamawiajcie paski od wersji 235 zamiast 230 bo oprócz innej kolorystyki są tez bardziej miękkie więc nie powinny tak pękać.Ja kilka miesięcy temu tak wymieniałem.
Porada zamawiajcie paski od wersji 235 zamiast 230 bo oprócz innej kolorystyki są tez bardziej miękkie więc nie powinny tak pękać.Ja kilka miesięcy temu tak wymieniałem.
Zmiana kodu 3 z przodu:)
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
- hatek
- Zaprawiony W Bojach
Potwierdzam,
odpisali mi na maila od razu i mam dostać nowy.
...zobaczymy ile ten wytrzyma
odpisali mi na maila od razu i mam dostać nowy.
...zobaczymy ile ten wytrzyma

- ragozd
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:57
- Życiówka w maratonie: 2:45:28
- Kontakt:
Mi pasek zaczyna pękać - właśnie zgłosiłem do garmina
www.facebook.com/WarszawskiScyzoryk - mistrz Polski i vicemistrz dzielnicy 
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28

M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28