Buty na teren mieszany
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. Na wstępie chciałem się przywitać, jest to mój pierwszy post a zarazem pytanie. Chodzi mi o wybór butów na pierwsze treningi. Dodam że jestem początkujący w tej dziedzinie.Trasa przeze mnie wyznaczona to około 2,5 km lasu i około tyle samo asfaltu. Chciałbym Was prosić o pomoc w doborze butów właśnie na taką trasę. Moja waga ok.95kg a kwota jaką dysponuje to +,- 300zł. Najbardziej interesują mnie buty New Balance lecz obuwie innych firm też biorę pod uwagę. Zastanawiam się czy lepiej zakupić buty na asfalt czy bardziej na miękkie podłoża. Pozdro dla wszystkich
-
- Wyga
buty na asfalt sprawdzą się także na parkowej czy leśnej ścieżce. Przy dużej wadze nie żałowałbym kasy i zakupił bardzo najlepiej amortyzowany model renomowanej marki, oszczędzą wielu kontuzji. Jakie konkretnie buty to nikt przez internet dobrze nie doradzi, trzeba mierzyć.
- Piotr-Fit
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:30
- Życiówka w maratonie: 3:00:56
- Kontakt:
But to tylko narzędzie. Nie zaoszczędzi kontuzji, jeśli będziemy robić inne błędy. A i najlepsza amortyzacja to nie jest zawsze najlepsze rozwiązanie.Crom pisze:buty na asfalt sprawdzą się także na parkowej czy leśnej ścieżce. Przy dużej wadze nie żałowałbym kasy i zakupił bardzo najlepiej amortyzowany model renomowanej marki, oszczędzą wielu kontuzji. Jakie konkretnie buty to nikt przez internet dobrze nie doradzi, trzeba mierzyć.
--
Buty zdecydowanie na asfalt. Z NB dobry model to 1080 i Zante, u Ciebie powiedziałbym, że ten pierwszy.
Ale przymierz w sklepie, potruchtaj. Pamiętaj, aby brać rozmiar większy, przymierzać wieczorem niż rano.
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Zgadza sie zasuwać nie zamierzam zwłaszcza że mam małe problemy serduchowe a kardiolog zalecił mi godzinę dziennie w pulsie nie przekraczającym 130. Jeśli chodzi o NB HIERRO rzeczywiście model ciekawy tylko cenowo dosyć drogi ok.500zł ale jeszcze poszukam może znajdę taniej. Wielkie dzięki. Pozdrawiam
- Piotr-Fit
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:30
- Życiówka w maratonie: 3:00:56
- Kontakt:
I tak i nie.Satyr-ss pisze:Dzięki za pomoc. Czyli jak rozumiem mają to być buty z wyższej półki. Pozdrawiam
Mają być dobre ale nie najdroższe. Lepiej zadbać TAKŻE o dodatkowe ćwiczenia nóg, rolowanie, rozgrzewkę i ogólne zasady treningu niż kupić hiper buty i myśleć, że to wystarczy. Zwłaszcza jeśli zaczynamy przygodę z bieganiem zza biurka.
Buty na Twój teren to obok klasycznych szosówek także np. Salomon X-scream czy Sonic Aero. Te 1 w dobrej cenie można dostać.