Rolli, wg mnie to co wkleiłeś to nie jest Manuel
Czyli przyklady i porownanie treningow, przyklady i porownanie roznych interwalow, na standardach naukowych... to wszystko nie jest dla Ciebie "Manual"?Adam Klein pisze: Rolli, wg mnie to co wkleiłeś to nie jest Manuel
Adam Klein pisze:Barcel, tak, przemyślenia, obserwacje. Przemyślenia o sposobie utrudniania czy ułatwiania sobie treningu.![]()
Rolli, wg mnie to co wkleiłeś to nie jest Manuel
Źle mnie zrozumiałeś, nie chodzi mi o rekordzistów. Sprawdzać teorię powinno się na różnym poziomie zaawansowania. Można wówczas sprawdzić w jakim zakresie jest ona słuszna, jeśli jest.Adam Klein pisze:Oczywiscie, że będzie napisane. Nie mam jak sprawdzic tego na sobie. Ale w ten sposób powstało kilka Teorii dopiero pózniej jakos dowodzonych w praktyce. Tez bym chciał, żeby po moich pomysłach ktos pobiegł Rekord Świata
Ale chyba tak samo robi Yacool, a nie oczekujesz od niego, żeby pokazał Ci swoich Rekordzistów?
Dokladnie, chociaz oboju uzywaja tych zamych zwrotow: moje jest najlepsze i na inne nie ma dowodow. A przytaczane dowody sa odrzucane jako "to nie to"barcel pisze:Źle mnie zrozumiałeś, nie chodzi mi o rekordzistów. Sprawdzać teorię powinno się na różnym poziomie zaawansowania. Można wówczas sprawdzić w jakim zakresie jest ona słuszna, jeśli jest.Adam Klein pisze:Oczywiscie, że będzie napisane. Nie mam jak sprawdzic tego na sobie. Ale w ten sposób powstało kilka Teorii dopiero pózniej jakos dowodzonych w praktyce. Tez bym chciał, żeby po moich pomysłach ktos pobiegł Rekord Świata
Ale chyba tak samo robi Yacool, a nie oczekujesz od niego, żeby pokazał Ci swoich Rekordzistów?
Yacool, dużo ze swoich wywodów opiera na rozkładzie sił, a to do mnie przemawia. Pokazuje ćwiczenia i pokazuje problem w praktyce (np. filmy z amatorami i ich brakiem koordynacji). Dużo pokazuje praktycznego sprawdzenia teorii, choć nie można w pełni stwierdzić, że jest ona słuszna. Jeszcze. Niemniej mówi dlaczego tak uważa, skąd taki jego wywód, co przedstawia za pomocą przykładów. Wówczas można samemu ocenić czy to Cię przekonuje, czy nie.
U Ciebie puki co nie wiem, dlaczego tak, a nie inaczej?
[Oraz duża część pozostałego tekstu]Jaką macie korzyść z utrzymywania tego tempa przez 500 m ?
Naprawde szukasz na to odpowiedzi? Czy to sa pytania retoryczne?Qba Krause pisze: 1. coś dobrego zadziało się na poziomie jakimś fizjologicznym,
2. coś dobrego zadziało się na poziomie nerwowo-ekonomicznym,
3. coś dobrego zadziało się na poziomie psychologicznym.
odpowiedź - parafraza (posiłkująca się Jerzym Skarżyńskim)Qba Krause pisze:pytania [ciach]
Qba, nie robiłem przecież badań naukowych na sobie. Zaobserwowałem pewne zależności treningowe, które przekułem w pewną praktykę na własny użytek.Qba Krause pisze:to fajna odpowiedź, ale chyba nie bardzo na moje pytanie
Moge ja odpowiedziec? Moge?Qba Krause pisze:to fajna odpowiedź, ale chyba nie bardzo na moje pytanie