20kg mniej dieta + bieganie + siłownia co robie źle ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Zrzuciłem od czerwca 2016 20kg. Obecna waga 93kg i pragnę zjechać do 90. Cały czas jem zdrowo i pilnuję kalorii.
Chyba coś robię źle bo czasami nie mam siły na bieganie i chęci a było dobrze. Jestem na planie 6-cio tyg. i obecnie biegam 4min bieg 1 min marszu x 6. Biegam 4 dni w tygodniu na bieżni.
Mój plan wygląda tak:
Poniedziałek: siłownia klatka + triceps + brzuch
Wtorek: bieganie 30min
Środa: siłownia plecy + triceps + brzuch
Czwartek: bieganie 30 min
Piątek: siłownia barki + nogi + kaptury + przedramie
Sobota: bieganie 30 min
Niedziela: bieganie 30 min
Cel to dalsze zrzucenie wagi i trochę wyrzeźbienie się i pozbycie brzucha.
Czy ktoś może pomóc czy obecny plan jest dobry ? Bo czasami wydaje mi się że organizm nie ma czasu na regeneracje.
Może jakiś trening obwodowy ?
pozdrawiam
Zrzuciłem od czerwca 2016 20kg. Obecna waga 93kg i pragnę zjechać do 90. Cały czas jem zdrowo i pilnuję kalorii.
Chyba coś robię źle bo czasami nie mam siły na bieganie i chęci a było dobrze. Jestem na planie 6-cio tyg. i obecnie biegam 4min bieg 1 min marszu x 6. Biegam 4 dni w tygodniu na bieżni.
Mój plan wygląda tak:
Poniedziałek: siłownia klatka + triceps + brzuch
Wtorek: bieganie 30min
Środa: siłownia plecy + triceps + brzuch
Czwartek: bieganie 30 min
Piątek: siłownia barki + nogi + kaptury + przedramie
Sobota: bieganie 30 min
Niedziela: bieganie 30 min
Cel to dalsze zrzucenie wagi i trochę wyrzeźbienie się i pozbycie brzucha.
Czy ktoś może pomóc czy obecny plan jest dobry ? Bo czasami wydaje mi się że organizm nie ma czasu na regeneracje.
Może jakiś trening obwodowy ?
pozdrawiam
-
- Dyskutant
Jak dla mnie jesteś przetrenowany brak czasu na odpoczynek.
Dodatkowo dieta pamiętaj że ćwicząc spalasz również kalorie musisz pilnować minimalnego zapotrzebowania czyli przykładowo dzienne spożycie 2 tys kalorii plus spalone podczas ćwiczeń 800 wiec masz zjeść 2800 kalorii.
Często właśnie niedobór również powoduje że organizm się przeciwstawia
Dodatkowo dieta pamiętaj że ćwicząc spalasz również kalorie musisz pilnować minimalnego zapotrzebowania czyli przykładowo dzienne spożycie 2 tys kalorii plus spalone podczas ćwiczeń 800 wiec masz zjeść 2800 kalorii.
Często właśnie niedobór również powoduje że organizm się przeciwstawia
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50:41
Zrzucenie i rzeźba to i może masa zaraz jeszcze?
wybacz ale to nie jest pstryczek elektryczek i próby osiągnięcia wszystkiego naraz kończą się właśnie w taki sposób. Wszystko musi iść po kolei i na spokojnie.
Po pierwsze jesteś PRZETRENOWANY i to tak mega. Całkowity brak regeneracji to chore podejście, odpowiednia regeneracja to podstawa treningu. TO, że masz noc i część dnia między jednym a drugim treningiem nie oznacza, że to jest czas w którym organizm się zregeneruje. Zdecydowanie za dużo treningów i się wypaliłeś. Sytuacja oczekiwana
Do tego - dwa razy triceps w tygodniu ? Po co ?
Dodatkowo podaj makro swojej diety.
wybacz ale to nie jest pstryczek elektryczek i próby osiągnięcia wszystkiego naraz kończą się właśnie w taki sposób. Wszystko musi iść po kolei i na spokojnie.
Po pierwsze jesteś PRZETRENOWANY i to tak mega. Całkowity brak regeneracji to chore podejście, odpowiednia regeneracja to podstawa treningu. TO, że masz noc i część dnia między jednym a drugim treningiem nie oznacza, że to jest czas w którym organizm się zregeneruje. Zdecydowanie za dużo treningów i się wypaliłeś. Sytuacja oczekiwana
Do tego - dwa razy triceps w tygodniu ? Po co ?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
w jaki sposób diagnozujesz przetrenowanie?bartochm pisze: Po pierwsze jesteś PRZETRENOWANY i to tak mega.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
I najgorszy system wybrałeś - split - lepiej wybierz FBW na ćwiczeniach wielostawowych badz push- pull-legs
Badz jakies obwody na ketlach.
Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Rozgrzewający Się
Żadnej masy ! chcę mieć w miarę wysportowaną sylwetkę ale nie żadna masa jak pakery.bartochm pisze:Zrzucenie i rzeźba to i może masa zaraz jeszcze?
Od kilka lat nic nie robiłem, śmieciowe jedzenie, 1.5 paczki papierosów
teraz odżywiam się zdrowo ruszam się i nie pale tych cholernych fajek
obecnie 250g białka 200 węgli i 60 tłuszczy jakieś 2300kcal
chcę zrobić tak jak napisałeś np:Yahoo pisze:I najgorszy system wybrałeś - split - lepiej wybierz FBW na ćwiczeniach wielostawowych badz push- pull-legs
pon: bieg 30min
wt: FBW
środa: bieg 30min
czw: FBW
pt: bieg 30 min
sob i nd wolne ??
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
Po takim treningu przez dłuższy okres czasu nie widzę innej opcji - a wynika to z moich doswiadczenRolli pisze:w jaki sposób diagnozujesz przetrenowanie?bartochm pisze: Po pierwsze jesteś PRZETRENOWANY i to tak mega.
-
- Zaprawiony W Bojach
A jak ja trenuje 8x w tygodniu bieganie + 4x sile, to tez sie przetrenuje?bartochm pisze:Po takim treningu przez dłuższy okres czasu nie widzę innej opcji - a wynika to z moich doswiadczenRolli pisze:w jaki sposób diagnozujesz przetrenowanie?bartochm pisze: Po pierwsze jesteś PRZETRENOWANY i to tak mega.
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
Mówię z perspektywy początkującego, chcącego schudnąć, który zaraz na dzień dobry rzucił się na głęboką wodę i zawalony codziennie plan treningowy. Zrobiłem dokładnie to samo co kolega na początku swojej historii, miałem identyczne objawy i stąd wysunąłem ten wniosek.Rolli pisze: A jak ja trenuje 8x w tygodniu bieganie + 4x sile, to tez sie przetrenuje?
-
- Zaprawiony W Bojach
To ale nie bedzie "przetrenowanie" tylko zmeczenie albo przeciazenie.bartochm pisze:Mówię z perspektywy początkującego, chcącego schudnąć, który zaraz na dzień dobry rzucił się na głęboką wodę i zawalony codziennie plan treningowy. Zrobiłem dokładnie to samo co kolega na początku swojej historii, miałem identyczne objawy i stąd wysunąłem ten wniosek.Rolli pisze: A jak ja trenuje 8x w tygodniu bieganie + 4x sile, to tez sie przetrenuje?
Tu na forum jest artykol na temat "przetrenowanie"... poszukaj i poczytaj. Wiec nie dewaluujmy tego pojecia.
Tez nie uwazam zeby jego plan byl az tak nadzwyczajnie obciazajacy, gdyz ladnie miesza wysilki. Wszystko zalezy od tego ile siadzial przedtem na kanapie.
- bartochm
- Zaprawiony W Bojach
Rolli pisze:To ale nie bedzie "przetrenowanie" tylko zmeczenie albo przeciazenie.bartochm pisze:Mówię z perspektywy początkującego, chcącego schudnąć, który zaraz na dzień dobry rzucił się na głęboką wodę i zawalony codziennie plan treningowy. Zrobiłem dokładnie to samo co kolega na początku swojej historii, miałem identyczne objawy i stąd wysunąłem ten wniosek.Rolli pisze: A jak ja trenuje 8x w tygodniu bieganie + 4x sile, to tez sie przetrenuje?
Tu na forum jest artykol na temat "przetrenowanie"... poszukaj i poczytaj. Wiec nie dewaluujmy tego pojecia.
Tez nie uwazam zeby jego plan byl az tak nadzwyczajnie obciazajacy, gdyz ladnie miesza wysilki. Wszystko zalezy od tego ile siadzial przedtem na kanapie.
Dobra znalazłem, poczytałem i przyznaję się do błędu. Dzięki Rolli.
No więc może za dużo za szybko. Ja od jakiegoś czasu zamiast splita robię FBW ale dwa zestawy ćwiczeń, zmieniam co tydzień, działa to całkiem fajnie.jablonix pisze:W porównaniu do mojego wcześniejszego stylu życia teraznto.jest niebo a ziemia.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
I rob cwiczenia dynamiczne oraz wielostawowe. I dbaj o mobilność i gibkosc stawów i miesni calego cialajablonix pisze:Żadnej masy ! chcę mieć w miarę wysportowaną sylwetkę ale nie żadna masa jak pakery.bartochm pisze:Zrzucenie i rzeźba to i może masa zaraz jeszcze?
Od kilka lat nic nie robiłem, śmieciowe jedzenie, 1.5 paczki papierosów
teraz odżywiam się zdrowo ruszam się i nie pale tych cholernych fajek
obecnie 250g białka 200 węgli i 60 tłuszczy jakieś 2300kcal
chcę zrobić tak jak napisałeś np:Yahoo pisze:I najgorszy system wybrałeś - split - lepiej wybierz FBW na ćwiczeniach wielostawowych badz push- pull-legs
pon: bieg 30min
wt: FBW
środa: bieg 30min
czw: FBW
pt: bieg 30 min
sob i nd wolne ??
A nie bedziesz klockem mający problem z podrapanuem sie po plecach.
Wysłane z mojego SM-G360F .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."