Gdańsk Morena
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hej. Jestem nowa w Gdańsku. Mieszkam na Morenie i odkryłam ze nie mam tu gdzie biegac. Ktoś może mi podpowiedzieć jakieś trasy w okolicy? Bede wdzięczna
- barcel
- Zaprawiony W Bojach
To zależy o jakiej porze dnia ? W dzień bardzo blisko masz do Matemblewa i Lasu. Wieczorami można biegać na Wróbla Staw (wokół stawu) i chodnikami.bjakbiedronka pisze:Hej. Jestem nowa w Gdańsku. Mieszkam na Morenie i odkryłam ze nie mam tu gdzie biegac. Ktoś może mi podpowiedzieć jakieś trasy w okolicy? Bede wdzięczna
- Poranny Biegacz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:41
- Życiówka w maratonie: 2:37:41
- Kontakt:
Morena, to wymarzone miejsce do biegania:
staw wileńska
wróbla staw
zbieg jaśkową doliną i powrót - bardzo wczesnym rankiem gdy nie ma ruchu (spaliny)
zbieg Rakoczego i powrót - bardzo wczesnym rankiem gdy nie ma ruchu (spaliny)
Las w okolicach Jaśkowej Doliny
Matemblewo
Cały Trójmiejski Park Krajobrazowy
Możliwości jest mnóstwo:)
staw wileńska
wróbla staw
zbieg jaśkową doliną i powrót - bardzo wczesnym rankiem gdy nie ma ruchu (spaliny)
zbieg Rakoczego i powrót - bardzo wczesnym rankiem gdy nie ma ruchu (spaliny)
Las w okolicach Jaśkowej Doliny
Matemblewo
Cały Trójmiejski Park Krajobrazowy
Możliwości jest mnóstwo:)
-
- Wyga
Póki co znana mi jest ulica rakoczego. I chyba od niej zacznę:) dzięki wielkie bo już myślałam ze jak chomik bede musiała kręcić kolka po osiedlu:)
- barcel
- Zaprawiony W Bojach
https://www.google.pl/maps/dir/54.35788 ... !3e2?hl=pl a później już jesteś w lesie
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Dużo ludzi biega wokół zbiornika retencyjnego przy stacji PKM Jasień.
Z Bulońskiej zbiegasz Myśliwską w dół, kawałek za Biedronką jest przystanek kolejki (kilkaset metrów od osiedla Wróbla Staw). W bezpośrednim sąsiedztwie las ze ścieżkami zarówno polnymi jak i asfaltowymi.
Zbiornik retencyjny to w miarę wygodna opcja, bo jedno kółko ma mniej więcej 1km.
W godzinach spacerowego szczytu trzeba czasem konkurować o miejsce z rowerzystami, rolkarzami i właścicielami psów
Z Bulońskiej zbiegasz Myśliwską w dół, kawałek za Biedronką jest przystanek kolejki (kilkaset metrów od osiedla Wróbla Staw). W bezpośrednim sąsiedztwie las ze ścieżkami zarówno polnymi jak i asfaltowymi.
Zbiornik retencyjny to w miarę wygodna opcja, bo jedno kółko ma mniej więcej 1km.
W godzinach spacerowego szczytu trzeba czasem konkurować o miejsce z rowerzystami, rolkarzami i właścicielami psów
- Poranny Biegacz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:41
- Życiówka w maratonie: 2:37:41
- Kontakt:
Jesteś pewien, że naokoło? Wydaje mi się, że całego zbiornika tą ścieżką nie da się obiec - trzeba zawracać albo wbiec ma chodnik.harry pisze:na około zbiornika na Srebrzysku
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:48
- Życiówka w maratonie: 3:36:08
Jak jestem u rodziców na Morenie to biegam zamiennie: Lasek w stronę Srebrzyska i okolic albo na wzgórze i potem w dół: raz od Jaskowej, raz od strony stawu, raz od strony Matemblewa
Podbiegi też fajnie wychodzą
Podbiegi też fajnie wychodzą
-
- Rozgrzewający Się
A w okolicach Wrzeszcza górnego, znacie jakieś fajne trasy do biegania?
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:48
- Życiówka w maratonie: 3:36:08
Ulica czy lasek?
Ja lubię biegać ulicami Wrzeszcza, Oliwy i Zaspy, bo przypominają mi się miejsca z dzieciństwa ...
Wcześnie rano lub w niedzielę, jak nie ma dużo ruchu
Ja lubię biegać ulicami Wrzeszcza, Oliwy i Zaspy, bo przypominają mi się miejsca z dzieciństwa ...
Wcześnie rano lub w niedzielę, jak nie ma dużo ruchu