Suunto Spartan Ultra

Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no4 pisze:LoveBeer:

fatalny egzemplarz, czy będziesz coś z tym robił?
próbowałeś aktualizacji i zmiany ustawień?

Piotr-Fit

nie ma co przeżywać
typowe komentarze "malychchujkowzazdrosnikow" nie pomogą, a poszydzą
przynajmniej Ty się nie zniżaj do ich poziomu.
to było tak pół żartem, pół serio a bardziej informacyjnie, co inni potrafią ponarzekać.
Podbijam za to pytanie o "próbowałeś aktualizacji i zmiany ustawień?"
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
PKO
lp78
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Panowie a pytanie, jak jesteście na ekranie "Trening" i przewiniecie w prawo to pokazuje wam jakie kolejne aktywności macie zaplanowane na podstawie kalendarza w Movescount ? Bo według instrukcji tak być powinno (par 3.27.1) ale u mnie tylko pisze "Planuj swój trening w Movescount" ale nic nie pokazuje co już zaplanowane.

Chyba, że to się synchronizuje tylko kabelkiem ? hmm
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no4 pisze:LoveBeer:

fatalny egzemplarz, czy będziesz coś z tym robił?
próbowałeś aktualizacji i zmiany ustawień?
no co ty, bogu dzieki to nie moj :D ale zegarkow uzywaja znajomi co dosc siedza w temacie, wiec wszystko jest up to date, wszystko co mozliwe potestowane, z glonassem, bez itd.
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 4:27:31

Nieprzeczytany post

Panowie a pytanie, jak jesteście na ekranie "Trening" i przewiniecie w prawo to pokazuje wam jakie kolejne aktywności macie zaplanowane na podstawie kalendarza w Movescount ? Bo według instrukcji tak być powinno (par 3.27.1) ale u mnie tylko pisze "Planuj swój trening w Movescount" ale nic nie pokazuje co już zaplanowane.

U mnie działa bez problemu. Rozumiem że masz wpisany trening w movescount ? Ja synchronizuje zarówno przez kabel jak i przez telefon. Tyle że mam wpisane treningi do kwietnia.
lp78
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Vein1975 pisze:

U mnie działa bez problemu. Rozumiem że masz wpisany trening w movescount ? Ja synchronizuje zarówno przez kabel jak i przez telefon. Tyle że mam wpisane treningi do kwietnia.
Qrcze to nie wiem o co chodzi. Mam wpisane dwa miesiące treningów w kalendarzu w Movescount ale nic mi sie nie pojawia w telefonie. Moze one musza być jakos oznaczone specjalnie czy cos ?
A możesz dodać jedna zaplanowana aktywność np na jutro i sprawdzić czy Ci sie pojawi w zegarku ?

Ja swoje planowane aktywności zrobiłem dzisiaj na najnowszym firmware zegarka. Moze to jakis błąd tego nowego.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2017, 17:42 przez lp78, łącznie zmieniany 1 raz.
astondb7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39:35

Nieprzeczytany post

no4 pisze:Raczej nic nie pomijasz.
Bardzo dziwne zachowanie.

Sprawdziłem u siebie na nowej trasie jak i na starej.
Niezależnie, czy mam podłączony kablem, czy robię później synchronizację po BT trasa się pokazuje w SSU.

Trzeba wskazać, w którym z posiadanych zegarków, trasy mają być pokazywane.
Oczywiście jeżeli masz różne zegarki od Suunto.
Wczoraj zaczęło działać. Przywróciłem ustawienia fabryczne, ponownie zainstalowałem suuntolink i przy drugiej synchronizacji zaczytało trasy. Reszta też już wydaje się być ok. Pomimo tego, że kilka dni wcześniej zaktualizowałem oprogramowanie, to na moim movescount dopiero dziś pokazał się komunikat: "Masz najnowszą wersję oprogramowania 1.6.14." - wcześniej, mimo, że zegarek miał już najnowszą wersję, to na koncie pokazywało: "Masz najnowszą wersję oprogramowania 1.6.10."
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

lp78 pisze:
Vein1975 pisze:

Qrcze to nie wiem o co chodzi. Mam wpisane dwa miesiące treningów w kalendarzu w Movescount ale nic mi sie nie pojawia w telefonie. Moze one musza być jakos oznaczone specjalnie czy cos ?
A możesz dodać jedna zaplanowana aktywność np na jutro i sprawdzić czy Ci sie pojawi w zegarku ?

Ja swoje planowane aktywności zrobiłem dzisiaj na najnowszym firmware zegarka. Moze to jakis błąd tego nowego.

No i teraz mi nie działa :(. Ale to nie błąd nowego oprogramowania bo po pierwsze mam je od dawna. Po drugie wczoraj podłączałem zegarek do komputera wieczorem, a kalendarz mam zapisany od dawna
lp78
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Vein1975 pisze:
lp78 pisze:
Vein1975 pisze: U mnie działa bez problemu. Rozumiem że masz wpisany trening w movescount ? Ja synchronizuje zarówno przez kabel jak i przez telefon. Tyle że mam wpisane treningi do kwietnia.

No i teraz mi nie działa :(. Ale to nie błąd nowego oprogramowania bo po pierwsze mam je od dawna. Po drugie wczoraj podłączałem zegarek do komputera wieczorem, a kalendarz mam zapisany od dawna
To moze jak program był w kalendarzu przed aktualizacja do najnowszego firmware to działał dobrze a ten nowy firmware właśnie cos "psuje".
Troche mnie juz drażni - sprzęt za taka duza kasę a niedopracowany jednak. I opcji mało w sumie jak porównam nawet do mojego poprzedniego polara v800. Moze garmin fenix3 byłby lepszym wyjściem tyle ze juz go wspierać nie bedą jak wyjdzie fenix5 ehh sam juz nie wiem.
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja mam to opragramowanie naprawdę długo już i nie raz aktualizowałem zegarek więc to nie sprawa nowego oprogramowania. Zresztą ta aktualizacja dotyczyła tylko gps. Przed zmianą w kalendarzu na twoją prośbę było ok, więc bez paniki. Napisałem do suunto zobaczymy co dopowiedzą.
Ja po tej aktualizacji już jestem spokojniejszy.
lp78
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Vein1975 pisze:Ja mam to opragramowanie naprawdę długo już i nie raz aktualizowałem zegarek więc to nie sprawa nowego oprogramowania. Zresztą ta aktualizacja dotyczyła tylko gps. Przed zmianą w kalendarzu na twoją prośbę było ok, więc bez paniki. Napisałem do suunto zobaczymy co dopowiedzą.
Ja po tej aktualizacji już jestem spokojniejszy.
Ok tez do nich napisałem. To jak cos odpiszą tez dam znac. I mam nadzieje ze przyspiesza troche prace nad aktualizacjami :)
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Zaktualizowałem też swojego Peaka i tam treningi są.
lp78
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Odpisali mi z Suunto, że w chwili obecnej zaplanowane aktywności z Movescount da się zsynchronizować ze Spartanem tylko poprzez kabel/suuntolink (przez bluetooth nie ma w chwili obecnej synchronizacji tych danych). Natomiast odpisałem im, że niestety nawet poprzez kabel to nie działa.

Aktualizacja : o dziwo właśnie zrobiłem synchro przez kabel i teraz plan aktywności mam w zegarku. Natomiast w menu zegarka zle wyświetla mi menu "Łączność " w sensie wyświetla "ączność"- tak jakby zmiany w softcie zegarka robili poprzez synchro (ciche zmiany ?).
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja niestety nie mam , mimo że wszystko mam aktualne
Mariodrack
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1:02:07

Nieprzeczytany post

Jak tam u was po wgraniu kolejnej wersji firmware? U mnie w sposób zauważalny poprawiła się kwestia pomiaru wysokości. Na inne kwestie takie jak np dokładnośc GPSa nie miałem powodu narzekać do tej pory.
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Fajne jest jasne tło w czasie nocnego biegania. Super jest 7 polowy ekran we własnych trybach. No i fajne są te nowe bajery : grafy i nowy wygląd startu. No i grafy w podsumowaniach są fajne. To uaktualnienie jest kosmetyczne
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ