Komentarz do artykułu Czy decyzja Trumpa ma wpływ na biegowy świat ?
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Czy decyzja Trumpa ma wpływ na biegowy świat ?
- szymon_szym
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:52:14
Abstrahując od bieżącej polityki, byłem zaskoczony gdy wyczytałem w biografii Faraha, jakie miał problemy, żeby w ogóle załatwić sobie pobyt w USA. I to mimo tego, że miał rekomendację od Nike i nie był raczej postacią anonimową.
- Gwynbleidd
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
- Życiówka w maratonie: powyżej trzech
Takie tam łzawe pieprzenie pod publiczkę. Choć jest zrozumiale że się chłop oburza, to przecież o zakazie wjazdu nie decydują geny czy miejsce urodzenia ale przynależność państwowa. A skoro pani Theresa May nie miała ostatnio problemu z wjazdem to i Mo mieć nie powinien.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ale sprawa dotyczy tez tych z podwójnym obywatelstwem. Chociaż on akurat chyba somalijskiego już nie ma.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Niektórych obywatelstw nie da sie oddac i masz podwojne, czy chcesz czy nie. Jak zrozumialem, on (Mo) wlasnie ma jeszcze somalijskie.Adam Klein pisze:Ale sprawa dotyczy tez tych z podwójnym obywatelstwem. Chociaż on akurat chyba somalijskiego już nie ma.
Donald chyba w ogole nie zrozumial co przez ten dekret wywola.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Tak można by zrozumieć z jego postu na FB, ale z tego co wiem to nie ma, po prostu boi się, że jak pokaże na lotnisku w USA swój Brytyjski paszport, to oni i tak go znają i mu powiedzą: "ukrywasz się Somalijczyku pod płaszczykiem Brytyjczyka? Wynocha!"Rolli pisze:Niektórych obywatelstw nie da sie oddac i masz podwojne, czy chcesz czy nie. Jak zrozumialem, on (Mo) wlasnie ma jeszcze somalijskie.Adam Klein pisze:Ale sprawa dotyczy tez tych z podwójnym obywatelstwem. Chociaż on akurat chyba somalijskiego już nie ma.
- szymon_szym
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:52:14
Nie do końca masz rację. Jak załatwiał sobie pobyt, żeby trenować w Oregonie, od dawna był już Brytyjczykiem. Musiał wtedy wyjeżdżać do Kanady i tam załatwiać wizę, a jego sprawę badało FBI. Dokładnie nie pamiętam jak to wyglądało, ale paszport UK na niewiele mu się zdał, bo był badany jako potencjalny terrorysta z Somalii.Gwynbleidd pisze:Choć jest zrozumiale że się chłop oburza, to przecież o zakazie wjazdu nie decydują geny czy miejsce urodzenia ale przynależność państwowa.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Trump teraz zrobil 2-3 kroczki do tylu. Problem sie dla Mo chyba rozwiazal.
Co nie oznacza ze dla innych nie ma dalej problemow.
Co nie oznacza ze dla innych nie ma dalej problemow.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
Skoro ma passport brytyjski to chyba nie ma sie o co bac. Conajwyzej na granicy moga go bardziej sponiewierec "podejrzewajac" podrobienie paszportu. Cala sprawa ma chyba polityczny podtekst, zeby dokopac Trupowi.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:30
- Życiówka w maratonie: 2:27:16
W tym akcie chodzi nie tylko o paszport, ale też o miejsce urodzenia i z tym ma problem Mo. Nie badają jakie miał po drodze obywatelstwa, a jedynie gdzie się urodził.
#WrocławskieIten
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
Chyba ma podwójne obywatelstwo, w tym z kraju objętego dekretem (Somalia).grzechu_wroc pisze:W tym akcie chodzi nie tylko o paszport, ale też o miejsce urodzenia i z tym ma problem Mo. Nie badają jakie miał po drodze obywatelstwa, a jedynie gdzie się urodził.
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52 min
- Życiówka w maratonie: 4:15:12
Bialy Dom wyraznie sprostowal, ze zakaz nie dotyczy/nie dotyczyl posiadaczy zielonych kart, oraz obywateli innych panstw posiadajacych paszporty z krajow nie objetych zakazem.