odwieczny problem biegacza..łąkotka

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
jsp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam pytanko z góry mówię że wpierw wyszukałem stare posty oraz wątki na ten temat ale nie znalazłem na tyle wyczerpujących informacji abym mógł ten problem zniwelować.Ponadto pewnie zdarzyły sie nowe kontuzje w obecnym gronie wiec dobrze jezeli topic sie rozszerzy.Własnie jestem po operacji łąkotki przyśrodkowej (nie udało się jej doszyc wiec musieli usnunąc -nie była ukrwiona, jedyna sensowna decyzja -gdyż-iż miałem zablokowane kolano :taktak: nie dało się zrobić pełnego wykroku/noga była przykurczona a biegac trzeba :taktak:.
Czy ktoś może sie wypowiedzieć kto biega na dzien dzisiejszy z usuniętą łąkotką? bo tak na logike...organizm coś miał teraz stracił dlaczego miałoby byc lepjej w toku ewolucji po cos tą łąkotke stworzył a juz wczesniej narzekalem na stawy kolanowe wiec o tyle sie boje że szybkomogę tą noge zredukować....nie wyobrażam sobie życia bez biegania :echech: to byłby najgorszy koszmar...i juz nigdy nie byłbym szcześliwym człowiekiem...
ogłólnie nie udalo mi sie jakos rozkrecic zawsze jakas kontuzja czy coś... :trup:
PKO
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Łąkotki nie mam (tzn mam niewielką część ;)) od 2005r, wtedy też miałam szyte więzadło boczne, i biegam regularnie od 3 lat :bum:
Ale ćwiczenia wzmacniające konieczne! I regularne!
jsp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

charm pisze:Łąkotki nie mam (tzn mam niewielką część ;)) od 2005r, wtedy też miałam szyte więzadło boczne, i biegam regularnie od 3 lat :bum:
Ale ćwiczenia wzmacniające konieczne! I regularne!

ale sądzisz ze za 10lat bedzie spoko?...czy kolano zużyte?
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

skoro przetrwało ileś lat tańca (po operacji wróciłam jeszcze do zespołu tańca irlandzkiego), i stawy skokowe też to przetrwały, itd., to liczę, że za 10 lat będę sprawniejsza niż jestem obecnie ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ