BCAA i CARBO

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
tymocz1
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czesc, chcialem sie spytac co sadzicie o stosowaniu powyzszych supli? Stosowac je przed czy po treningu? Spotkalem sie z opiniami ze bcaa warto stosowac z rana oraz przed treningiem, zas po treningu carbo jednak ile w tym prawdy nie mam pojecia.. Fajnie by bylo jakby ktos doradzil mi w tej kwestii. Jesli to wazne to trenuje 6-7 razy w tygodniu a trening biegowy uzpełniam cwiczeniami siłowymi dwa razy w tyg po bieganiu (brzuch, grzbiet, pompki) oraz 2-3 razy w tyg cwiczenia stabilizacyjne. Z góry dzieki !
PKO
Awatar użytkownika
turbojajko
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
Bogil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: wstyd się przyznać

Nieprzeczytany post

Ja uważam, że najlepiej stosować Carbo w czasie treningu. Natomiast BCAA to zalezy od przypadku i podazy białka w diecie.
Awatar użytkownika
turbojajko
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

warto dodac,ze jak ktos biega 30 min dziennie to nie warto stosować ani csrbo ani bcaa
tymocz1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

turbojajko pisze:warto dodac,ze jak ktos biega 30 min dziennie to nie warto stosować ani csrbo ani bcaa
Obecnie w okresie startowym na hali dochodzę biehqm 60km tygodniowo. Trenuje pod 800 metrow wiec wykonuje duzo intensywnych akcentów na duzych prędkościach dlatego pomyslalem ze suplementacja wspomoże regenerację. A wiec bcaa warto stosować przed treningiem zas carbo w czasie i po treningu o ile dobrze wywnioskowalem?
Awatar użytkownika
turbojajko
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

w twoim przypadku warto do dołożyć karbo przed treningiem , w trakcie moze ci byc nie komfortowo przy twoim typie treningu.
Bcaa 45 min przed i po .
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ