Nie pisz, zadzwoń na infolinię. A zanim to zrobisz (i tak Ci to zasugeruja) zrób twardy reset zegarka i zobacz czy problem wciąż istnieje.emilr10 pisze:Ostatnio dość często(średnio co trzeci trening) zegarek gubi sygnał gps w trakcie treningu (dodaje dystans,rysuje jakąś wyimaginowaną trasę) i co za tym idzie przekłamuje wyniki.O ile na treningu taką sytuację jestem w stanie przełknać to nie wyobrażam sobie tego na kluczowych zawodach.Napisalem do serwisu garmina,ale póki co odpowiedzi brak.Czy można jakoś temu zaradzić? Nie wiem,zaktualizować satelity?Jeśli tak to jak to zrobić?
Garmin Fenix 3/3HR
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:39:30
- Życiówka w maratonie: 03:05:09
Masz rację,zasugerowali wykonanie twardego resetu.Zobaczymy co dalej.Dzięki za odpowiedźblazko pisze:Nie pisz, zadzwoń na infolinię. A zanim to zrobisz (i tak Ci to zasugeruja) zrób twardy reset zegarka i zobacz czy problem wciąż istnieje.emilr10 pisze:Ostatnio dość często(średnio co trzeci trening) zegarek gubi sygnał gps w trakcie treningu (dodaje dystans,rysuje jakąś wyimaginowaną trasę) i co za tym idzie przekłamuje wyniki.O ile na treningu taką sytuację jestem w stanie przełknać to nie wyobrażam sobie tego na kluczowych zawodach.Napisalem do serwisu garmina,ale póki co odpowiedzi brak.Czy można jakoś temu zaradzić? Nie wiem,zaktualizować satelity?Jeśli tak to jak to zrobić?

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:52
- Życiówka w maratonie: 3:59:06
Mam takie małe pytanko odnośnie WiFi.
Czy to się jakoś wyłącza w zegarku?
Znalazłem tylko "połącz z WiFi", natomiast nie ma nigdzie rozłącz. Testowo sparowałem przez Garmin Express z siecią i działa.
Natomiast w zasadzie nie korzystam z WiFi w zegarku (synchronizuję przez BT) i nie chciałbym niepotrzebnie tracić na to baterii.
A doczytałem że automatycznie łączy się, gdy znajdzie się w zasięgu sieci. Czyli że jednak cały czas jest włączone?
Czy to się jakoś wyłącza w zegarku?
Znalazłem tylko "połącz z WiFi", natomiast nie ma nigdzie rozłącz. Testowo sparowałem przez Garmin Express z siecią i działa.
Natomiast w zasadzie nie korzystam z WiFi w zegarku (synchronizuję przez BT) i nie chciałbym niepotrzebnie tracić na to baterii.
A doczytałem że automatycznie łączy się, gdy znajdzie się w zasięgu sieci. Czyli że jednak cały czas jest włączone?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
tak jak łączyłeś zegarek z siecią wifi poprzez garmin express, tak rozłączyć musisz w ten sam sposób
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:52
- Życiówka w maratonie: 3:59:06
Czyli mam usunąć w Garmin Express wszystkie powiązane sieci i wtedy nie będzie nic szukał?Piechu pisze:tak jak łączyłeś zegarek z siecią wifi poprzez garmin express, tak rozłączyć musisz w ten sam sposób
W Garmin Express dodałem sieć WiFi, ale samo połączenie wydaje mi się że robione jest z poziomu zegarka (tam chyba jest opcja połącz z WiFi).
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
jeśli usuniesz sieć z garmin express i zsynchronizujesz zegarek to wtedy dostanie on info o tym, że żadna sieć wifi nie jest skonfigurowana zatem nie będzie jej wyszukiwał.
Poza tym możesz po prostu z poziomu zegarka wyłączyć autoprzesyłanie.
Poza tym możesz po prostu z poziomu zegarka wyłączyć autoprzesyłanie.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Do premiery rynkowej F5 jeszcze trochę zostało, ale biorąc pod uwagę początkowe ceny, jakie podają za F5, nie wydaje się, żeby musieli dużo przeceniać F3, by zrobić przestrzeń w cenniku dla nowego modelu. Po prostu dopiszą go na szczyt listy 

Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Na pewno będą planowane sprzedaże używekrojass pisze:Czy w związku z wejściem do sprzedaży następcy Fenixa 3 planowane są jakieś obniżki cen ? Może ma ktoś jakieś info, bo nie wiem czy czekać, czy zamawiać już teraz

- maciekl122
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:44:09
- Życiówka w maratonie: 3:53:59
Hej,
czy spotkaliście się z sytuacją że podczas synchronizacji przez wi-fi, zegarek wyświetla "błąd 1 pliku"? Co prawda trening został przesłany do Garmin Connect, ale po paru próbach komunikat nadal się pojawia. Jest na to jakieś rozwiązanie?
Pozdrawiam!
czy spotkaliście się z sytuacją że podczas synchronizacji przez wi-fi, zegarek wyświetla "błąd 1 pliku"? Co prawda trening został przesłany do Garmin Connect, ale po paru próbach komunikat nadal się pojawia. Jest na to jakieś rozwiązanie?
Pozdrawiam!
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
U mnie sie ten blad pojawia, potem znika, i znowu pojawia itd.
Przestalem sie tym przejmowac, bo przesylanie zawsze dziala.
Przestalem sie tym przejmowac, bo przesylanie zawsze dziala.
- krystianhapa2
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 41:20
U mnie nic takiego nie występowało. Korzystałem z poprzedniej wersji tego zegarka i tam pojawiały się tego typu błędy (najczęściej przy eksporcie danych)
Czytaj DBX Sport - poradniki treningowe o MMA i CrossFit!
- maciekl122
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:44:09
- Życiówka w maratonie: 3:53:59
@Sikor, masz racje, przesyłanie działa, tylko ten wkurzający komunikat! No nic, jakoś będę musiał z tym żyć. Dzieki za odpowiedź!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Dzisiaj F3 wykręcił mi numer. Na 100% jestem pewien, że zmieniłem z poziomu zegarka Interwały na tryb 2x25min, odp. 5min i baaaardzo się zdziwiłem jak po 15min zegarek zrobił "pik" i napisał "Rest 3min", bo poprzednio realizowałem 4x15min, 3min przerwy.
Macie jakiś sprawdzony sposób jak zmieniać te ustawienia i uruchamiać trening, by na 1000% był właściwy a nie poprzedni? Co gorsza, gdy mam ustawiony Warm-up nie bardzo widać po uruchomieniu treningu, co nas czeka dalej. Zegarek pisze tylko "Warm-up until Lap press".
Macie jakiś sprawdzony sposób jak zmieniać te ustawienia i uruchamiać trening, by na 1000% był właściwy a nie poprzedni? Co gorsza, gdy mam ustawiony Warm-up nie bardzo widać po uruchomieniu treningu, co nas czeka dalej. Zegarek pisze tylko "Warm-up until Lap press".
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Sprawdzone to wgrywanie z poziomu garmin connect. Chociaż to dotyczy własnych treningów. Fabryczne interwały można z zegarka. Coś nie zatrybiło 
Wysłane z iPhone

Wysłane z iPhone