Od dłuższego czasu (3 lata) biegam dla przyjemność, lecz dość rzadko (2 razy w miesiącu). Ostatnio zacząłem częściej czyli raz w tygodniu. Chciałbym zwiększyć dystanse i częstotliwość jeszcze bardziej ale blokuje mnie pewna przypadłość. Otóż tworzą mi się ZAWSZE odciski po około 30 minutach biegu zaczynam je odczuwać a po 40 minutach już są bardzo irytujące i sprawiają ból (Pęcherzyki) przy każdym kroku. Następnie potrzebuje kilku dni na regenerację tych odcisków.
Zdjęcie 2 dniowych odcisków : http://imgur.com/a/gjJkE . Tworzą się na jednej jak i na drugiej stopie. Jak mogę zminimalizować ten efekt? Podejrzewam, że mogą to być dość słabe buty, mam 5 letnie z decathlonu za 100 zł lub moja wada "postawy". Gdy chodzę/biegam wywalam stopy jakby na zewnątrz (supinacja nadmierna bodajże). Macie jakiś rady? Od razu mówię, że trenuję bardziej intensywnie na basenie i na siłowni a bieganie traktuje jako hobby raz na jakiś czas dlatego nie chciałbym płacić za buty do biegania dla osób z supinacją za 500 zł

Pozdrawiam