Gdy korona maratonów i półmaratonów to za mało:)
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 3 dni
- Życiówka w maratonie: 3 tygodnie
W ogóle to do mnie nie przemawia (jak każda inna korona, półkorona, herb, berło czy inna umowna idea).
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
+1mam_platfusa pisze:W ogóle to do mnie nie przemawia (jak każda inna korona, półkorona, herb, berło czy inna umowna idea).
-
- Zaprawiony W Bojach
Bo pewnie Twoi przodkowie nie nosili herbu. To zmienia sposób patrzenia na zagadnienie. Kiedyś wszystkie herby brały początek w bitwach i królewskich nominacjach. Taka np. bitwa pod Łodwigowem...mam_platfusa pisze:W ogóle to do mnie nie przemawia (jak każda inna korona, półkorona, herb, berło czy inna umowna idea).
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Ha...Tomeck pisze:Bo pewnie Twoi przodkowie nie nosili herbu. To zmienia sposób patrzenia na zagadnienie. Kiedyś wszystkie herby brały początek w bitwach i królewskich nominacjach. Taka np. bitwa pod Łodwigowem...mam_platfusa pisze:W ogóle to do mnie nie przemawia (jak każda inna korona, półkorona, herb, berło czy inna umowna idea).
A ja mam pare takich Herbikow:
http://www.designtagebuch.de/wp-content ... wappen.gif
Ale to chyba sie nie liczy, bo sa one wygrane a nie za ciezkie pieniążki kupione. Szkoda...
- Matxs
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47min 42 s
- Życiówka w maratonie: 5h21min
Powtórzę mój akapit z I strony:
Nie mniej jest to oczywiście dobrowolna odznaka i ja w żaden sposób nie będę przekonywał do przelewów. Jednak zaznaczam, że osoby co przebiegły maratonów 50 w życiu lub 12 w rok mają ją wg komunikatu organizatora za darmo.
Osobiście uważam, że jeśli projekt przyjmie się i organizactor faktycznie będzie z przychodów charytatywnie działał, to odznaka ta będzie miała jeszcze większą wartość- lub dla niektórych jakąkolwiek wartość... .
Ps Rolli gratki za zdobyte Herby - szczerze. Pozdrawiam.
Więc słowo kupić może co najmniej trochę nie pasować.Rzecz najważniejsza. Z tego biznesu wg Wojtka nie ma a po wysyłce oficjalnie on przedstawi rozliczenia a jak zostanie coś to przekazać ma na hospicjum. Do mnie to przemawia.
Nie mniej jest to oczywiście dobrowolna odznaka i ja w żaden sposób nie będę przekonywał do przelewów. Jednak zaznaczam, że osoby co przebiegły maratonów 50 w życiu lub 12 w rok mają ją wg komunikatu organizatora za darmo.
Osobiście uważam, że jeśli projekt przyjmie się i organizactor faktycznie będzie z przychodów charytatywnie działał, to odznaka ta będzie miała jeszcze większą wartość- lub dla niektórych jakąkolwiek wartość... .
Ps Rolli gratki za zdobyte Herby - szczerze. Pozdrawiam.
Mój blog
Komentarze do w/w
Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
Komentarze do w/w
Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
-
- Wyga
bardzo dobra inicjatywa, bo zdobycie Korony jest organizacyjnym koszmarem, nie dość że regulaminowych biegów jest mało to jeszcze bardzo ciężko jest się w ogóle na nie zapisać, przykładowo zapisy na półmaraton grodziski zostały zamknięte w tym roku już po... 1 dniu od uruchomienia zapisów, na wiele innych biegów też już na 3-4 miesiące przed terminem też nie ma miejsc. To jak mamy uczestniczyć w tych biegach skoro nie można się na nie zapisać, to są jakieś żarty.....
Herb maratonów/półmaratonów ma bardzo sensowne założenia organizacyjne, nie trzeba kończyć wyznaczonych biegów tylko jakiekolwiek imprezy biegowe na danym dystansie, nie trzeba podróżować przez pół kraju, płacić krocie za hotele i dojazdy ale można to zrobić znacznie mniejszym kosztem wybierając imprezy lokalne i nie planując startów na pół roku wcześniej.
Herb maratonów/półmaratonów ma bardzo sensowne założenia organizacyjne, nie trzeba kończyć wyznaczonych biegów tylko jakiekolwiek imprezy biegowe na danym dystansie, nie trzeba podróżować przez pół kraju, płacić krocie za hotele i dojazdy ale można to zrobić znacznie mniejszym kosztem wybierając imprezy lokalne i nie planując startów na pół roku wcześniej.
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2017, 22:57 przez Crom, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 2:59:50
Oj, wyglada na to, ze jestem herb-aciarzem.Matxs pisze:[...]Nie mniej jest to oczywiście dobrowolna odznaka i ja w żaden sposób nie będę przekonywał do przelewów. Jednak zaznaczam, że osoby co przebiegły maratonów 50 w życiu lub 12 w rok mają ją wg komunikatu organizatora za darmo. [...]
-
- Wyga
słuchajcie, a może podpowiemy wspólnie organizatorowi Herbu co możnaby poprawić, ulepszyć w tym przedsięwzięciu żeby było jeszcze fajniejsze i gromadziło więcej finalistów.
Ja proponowałbym aby w 2017 roku zaprojektować i wykonać medale pamiątkowe z większym rozmachem wizualnym, może np. coś w tym stylu: https://previews.123rf.com/images/hayak ... -Photo.jpg
Opłata za medal i tak jest bardzo niska, nawet jakby ów medal stał się nieco droższy to w efekcie i tak będzie bardziej atrakcyjny. I będzie ciekawszą pamiątką, bardziej zachęcającą żeby się o niego starać.
Inny pomysł to jakaś "mocniejsza" nazwa, podkreślająca rangę medalu bo w końcu trzeba tu ukończyć więcej biegów niż w przypadku Korony. Może np. Polski Herb Półmaratonów/Maratonów czy coś innego, może nawiązującego do minimalnej liczby biegów jakie trzeba zaliczyć aby to otrzymać. Może ktoś wpadnie na inną fajną nazwę.
Ja proponowałbym aby w 2017 roku zaprojektować i wykonać medale pamiątkowe z większym rozmachem wizualnym, może np. coś w tym stylu: https://previews.123rf.com/images/hayak ... -Photo.jpg
Opłata za medal i tak jest bardzo niska, nawet jakby ów medal stał się nieco droższy to w efekcie i tak będzie bardziej atrakcyjny. I będzie ciekawszą pamiątką, bardziej zachęcającą żeby się o niego starać.
Inny pomysł to jakaś "mocniejsza" nazwa, podkreślająca rangę medalu bo w końcu trzeba tu ukończyć więcej biegów niż w przypadku Korony. Może np. Polski Herb Półmaratonów/Maratonów czy coś innego, może nawiązującego do minimalnej liczby biegów jakie trzeba zaliczyć aby to otrzymać. Może ktoś wpadnie na inną fajną nazwę.