skarpety

Awatar użytkownika
Pavol
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 55:34
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Myslałem też o nich. Bo cena jakoś niska, firma znana ;)
PKO
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

maciekl122 pisze:Posiadany przeze mnie model to RSN4

download/file.php?id=9421

...
Mam takie same, są często używane i za każdym razem prane, program "Sport" w mojej pralce Electrolux: 30min, 30st, 800 obr.

Moje wyglądają tak:
Obrazek
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 47,48
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zdecydowanie są one zużyte, pytanie jest następujące, ile w nich zrobiłeś kilometrów jak często pierzesz itp. Bo mi one wygalają na jakieś 600-700km, pytanie także zasadnicze, czego oczekujesz po takich skarpetach. Niezniszczalne nie oznacza, że nie będą się zużywać. Chodzi oto, że, że nie puszczą oka i nie przetrą się tu i tam. Chciałbym poznać więcej szczegółów od Ciebie, sam testuje jedną parę od 2000 tys km. Biegam w niej 4 razy w tygodniu około 60km, piorę za każdym razem, ale widać po niej, że się zużywa. Natomiast funkcje swoje spełnia. Ciekawy jestem większej dawki szczegółów od Ciebie.

Pozdrówka.

Wojtas.
Awatar użytkownika
maciekl122
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:44:09
Życiówka w maratonie: 3:53:59

Nieprzeczytany post

Myśle że nie mają one więcej niż 400 km, głównie wykorzystywałem je na zawody, co oznacza że prane były około 25 razy. Oczekuje że "nie puszczą oka i nie przetrą się tu i tam" i tutaj jestem mile zaskoczony. W tej kwestii zupełnie spełniają moje oczekiwania. Jednak utrata koloru i elastyczności (co widać na zdjęciach) uważam że w moim przypadku nastąpiła zbyt wcześnie, tym bardziej, gdy czytam opinie innych użytkowników. Nie wiem już sam czym to było spowodowane. Być może gorsza partia, albo po prostu miałe pecha :)
W razie dalszych pytań służę odpowiedzią.
Pozdrawiam! :)
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 47,48
Kontakt:

Nieprzeczytany post

maciekl122 pisze:Myśle że nie mają one więcej niż 400 km, głównie wykorzystywałem je na zawody, co oznacza że prane były około 25 razy. Oczekuje że "nie puszczą oka i nie przetrą się tu i tam" i tutaj jestem mile zaskoczony. W tej kwestii zupełnie spełniają moje oczekiwania. Jednak utrata koloru i elastyczności (co widać na zdjęciach) uważam że w moim przypadku nastąpiła zbyt wcześnie, tym bardziej, gdy czytam opinie innych użytkowników. Nie wiem już sam czym to było spowodowane. Być może gorsza partia, albo po prostu miałe pecha :)
W razie dalszych pytań służę odpowiedzią.
Pozdrawiam! :)
Nie pozostawiamy naszych użytkowników samym sobie. Dla mnie jest to zastanawiające. Partia gorsza czy lepsza to nie to, jestem po prostu ciekawy czemu tak jest. A czy masz tylko jedną parę czy więcej? Możemy podesłać inny kolor i wtedy byśmy coś porównali:)

pisz do mnie na nessi@nessi-sport.pl
Awatar użytkownika
maciekl122
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:44:09
Życiówka w maratonie: 3:53:59

Nieprzeczytany post

Mam również ten sam model skarpety w kolorze pomarańczowym. Co prawda do tej pory korzystałem z nich troche rzadziej (kolor nie pasuje do butów :D ), przez co mają znacznie mniejszy kilometraż. Na obecną chwilę zmian podobnych do tych zielonych, nie zauważyłem.

Skoro jest tak dużo zadowoloych użytkowników skarpet Nessi, czy jest ktoś kto używał wersji kompresacyjnej i może się podzielić swoją opinią na ten temat?
Awatar użytkownika
lama71
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52,22

Nieprzeczytany post

Podobnie jak maciekl122 mam RSN4, orientacyjnym przebiegiem ok. 2 tys. Kolor pomarańczowy. Używam ich jakoś od wiosny zeszłego roku. Mój syn ma też takie, tyle że zielone. Używam ich z wyjątkiem zimy.
Według mnie są niezniszczalne, wyglądają może nieco gorzej niż te na zdjęciu maciekl122, ale nie dużo. Za każdym razem jak w nich biegnę, są prane. Albo ręcznie, albo w pralce. W zależności od prania, albo krótkie - 15 min, albo normalne ... nie wiem, z 1,5 godziny w 40 stopniach. Używam ich zarówno na asfalcie, jak w terenie oraz w górach. Mają raczej ciężkie życie.
Według mnie, mają dwie wady. Jedna to taka, że rozmiary są nieco "za małe", jak kupiłem 42-44 i są ciasnawe. NIe za ciasne, ale na styk. A co za tym idzie, wada druga, potrafią załatwić paznokcie. Sprawdziłem na sobie, gdy nie naciągam ich dokładnie, tak że jest miejsce między skarpetką a palcami, jest ok. Jak naciągnę dokładnie, bywają problemy.
Ogólnie jestem z nich bardzo zadowolony, dlatego jesienią zeszłego roku kupiłem też dłuższe, na zimę. A model... nie pamiętam.
Cep_Polska
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 41:30
Życiówka w maratonie: 4:00:00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Co do krótkich skarpetek do biegania to zdecydowanie Marka CEP. Skarpetki posiadają płaskie szwy, które nie powodują punktów ucisku a także zapewniają ochronę przed odciskami. Kompresja śródstopia dla jego stabilizacji. W ofercie posiadamy również Skarpety stopki, Skarpety kompresyjne oraz opaski do biegania. Zapraszamy na www.cepsports.pl
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Cep_Polska pisze:... Skarpety stopki, Skarpety kompresyjne ...
Rozumiem ze to reklama, ale fakt pisania w srodku zdania slowa "skarpety" z duzej litery, to jednak pierwszy raz w zyciu widze... ;-)
Lubelski biegacz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:00
Życiówka w maratonie: 3:50

Nieprzeczytany post

Osobiście używam Opasek kompresyjnych marki CEP i jestem bardzo zadowolony. Regeneracja po cięższym treningu to niebo dla nóg. 45 min odpoczynku w opaskach i nogi jak nowo narodzone. Również wałek do rolowania i następnego dnia konkretne rozciąganie jest ;-)
alalagru
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja zawsze kupuję taki troszkę lepszej jakości, koniecznie jak najbardziej miękkie. Niedawno mi się starły i zastanawiam się nad kolejnym zakupem. Znalazłam tez fajny artykuł na http://www.runners-world.pl/ , właśnie na temat skarpet. Które z nich wy byście wybrali?
Chodzi mi konkretnie o ten art: http://www.runners-world.pl/sprzet/Ciep ... LAD,8336,1
Awatar użytkownika
byashu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42 min.
Życiówka w maratonie: w tym roku :)

Nieprzeczytany post

alalagru pisze:Ja zawsze kupuję taki troszkę lepszej jakości, koniecznie jak najbardziej miękkie. Niedawno mi się starły i zastanawiam się nad kolejnym zakupem. Znalazłam tez fajny artykuł na http://www.runners-world.pl/ , właśnie na temat skarpet. Które z nich wy byście wybrali?
Chodzi mi konkretnie o ten art: http://www.runners-world.pl/sprzet/Ciep ... LAD,8336,1
Wybrałbym z lekkim dogrzaniem od ASICSa. Ta firma zawsze mnie zaskakuje dobra jakością produktów :D
Sprawdź, jak leczyć hemoroidy odbytnicy już teraz!
Tomeck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A gdzie są baterie? :-)
Btw. Wkładki thermic są pyszne, ale nie do biegania.
Barto299
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dokładnie, do biegania się nie nadaje.
Ostatni
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: ~~1:30

Nieprzeczytany post

Ja ostatnio biegałem w getrach piłkarskich drifit nike bo podkolanówki do biegania były w praniu I nie wiem czy pod względem wygody nie były lepsze. ;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ