Teraz jest Pt, 4 grudnia 2020, 15:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 926 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 62  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Wt, 17 stycznia 2017, 12:37 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Cz, 7 kwietnia 2016, 09:09
Posty: 22
Czarna seria napraw:
zegarek wrócił i tego samego dnia odesłałem bo leżąc na biurku
wskazywał -12 i 4600 wys.
Po kilku dniach odesłali wymieniony, przynajmniej koperta
miała inny numer 99xxxxxx.
Pierwsza aktywnośc i ponownie 10.000m wys w Gorcach
wyświetlacz blady, kontrast nie działa.
Wysłałem ponownie i znów inny numer koperty mam w liście
przewozowym wysłanym dziś z serwisu.

Jeśli teraz będzie coś nie tak to teraz chyba faktycznie tylko
do szamana

Dobrze że A2 narazie działa poprawnie bo A3P od 19.12.2016
w rozjazdach a ja dziś jadę na alpejskie stoki a A3 pewnie
będzie jutro.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Wt, 17 stycznia 2017, 18:28 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): N, 8 maja 2016, 10:50
Posty: 53
hmmm

Jakiś czas temu próbowałem podpowiadać do Supportu co można by poprawić i gdzie są błędy (czy to logiczne, czy programowe), ale dostawałem odpowiedzi "kopiuj-wklej" z jakiegoś faqa. W końcu sobie dałem spokój.
Na dzień dzisiejszy jest gorzej.

1. Movescount wysypuje się przy pierwszej synchronizacji.
2. Przy drugiej nie pobiera danych z zegarka (A3Peak).
3. Po pobraniu danych z zegarka kablem A3Peak nie wyświetla ekranu biegu zaprogramowanego w Movescount.
3a.Pomaga zsynchronizowanie z Movescount (pkt. 1), wtedy ekran zacznie się pojawiać.
5. Movescount przy synchronizacji nie wgrywa ani Treningów ani Trybów sportowych (albo nie zawsze wgrywa, jeszcze nie rozgryzłem, od czego to zależy)
5a.Pomaga zmiana stanu (włączenie bądź wyłączenie) innego trybu sportowego, wtedy pojawiają się Treningi i Tryby. Osobiście mam taki Tryb sportowy o popularnej nazwie d*** i wtedy szybko widzę czy mi się wgrało czy nie.

Tak czy inaczej, coraz więcej funkcji nie działa jak powinno i trzeba je obchodzić. Do ostatniej aktualizacji nie używałem kabla a teraz już muszę.
Support albo robi "kopiuj/wklej" albo milczy.
Generalnie nadal polecam te zegarki (właśnie żonie kupiłem A3Run), ale wszystko ma swoje granice...

A.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Cz, 26 stycznia 2017, 14:46 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Wt, 10 grudnia 2013, 23:40
Posty: 76
Witam,

od kilku dni jestem posiadaczem Ambita 3 Peak - jak na razie zaliczony 2 x basen i raz bieganie. Pytanie: czy zegarek rozpoznaje Wam bez problemu style pływania? U mnie notorycznie myli grzbiet z kraulem, tzn. pływam kraulem a potem widzę, że 1/3 wszystkich długości rozpoznał jako grzbietowy. Niby go uczyłem na początku... mistrzem stylów też nie jestem, zdaję sobie z tego sprawę, ale ciekawy jestem jak to wygląda u innych.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Cz, 26 stycznia 2017, 21:16 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Pt, 8 stycznia 2016, 11:40
Posty: 137
ArtiFTD napisał(a):
Puszczyk napisał(a):
A właśnie. Kojarzycie może jakąś aplikację do interwałów, która sygnalizowałaby spadek tętna do określonych wartości?


No ale w Movescount to możesz ustawić, przynajmniej ja kiedyś się w to bawiłem.


Chyba jednak potrzebuję pomocy :ojnie: Gdzie to się ustawia? :ojoj:

_________________
zapraszam do komentowania :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Cz, 26 stycznia 2017, 23:24 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): N, 8 maja 2016, 10:50
Posty: 53
Puszczyk napisał(a):
Chyba jednak potrzebuję pomocy :ojnie: Gdzie to się ustawia? :ojoj:

Czytając swoją podpowiedź zauważyłem, że zabrakło jednej istotnej informacji: Movescount na telefonie (a nie na komputerze)... Szukaj tam.

A.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pt, 27 stycznia 2017, 11:53 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Pt, 8 stycznia 2016, 11:40
Posty: 137
OK, pogrzebię w instrukcji, dzięki

edzia: już wszystko wiem, dzięki :)

Najpierw trzeba ustawić w movescount na kompie w zaawansowanych ustawieniach trybu sportowego, a potem włączyć w zegarku :)

I jeszcze jedno pytanie:

Czy jest możliwość, żeby w zegarku Ambit 3 Run podejrzeć powiadomienia, przeczytać treść smsów i sprawdzić, kto do nas dzwonił?
W instrukcji jest napisane:

Cytuj:
Aby wyświetlać powiadomienia na zegarku
1. Naciśnij przycisk [Start Stop], aby wyświetlić menu startowe.
2. Za pomocą przycisku [Light Lock] przewiń w menu do pozycjiPOWIADOMIENIA i zatwierdź
wybór przyciskiem [Next].
3. Przewijaj powiadomienia za pomocą przycisków [Start Stop] lub


Wszystko fajnie, tylko że w menu startowym nie mam pozycji "POWIADOMIENIA". Umiem je włączyć i faktycznie, jak ktoś do mnie dzwoni, czy pisze smsa, to jak jestem super szybki udaje mi się skrawek zobaczyć, ale nie mam możliwości obejrzenia tego w całości, ani wrócenia do tego później. Nie widzę też kto dzwoni. Najczęściej powiadomienie dostaję już po fakcie jako połączenie nieodebrane bez informacji kto dzwonił.

_________________
zapraszam do komentowania :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pt, 27 stycznia 2017, 17:57 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Śr, 18 stycznia 2017, 15:42
Posty: 2
W instrukcji jest błąd. Powiadomienia można przeczytać w tym samym miejscu, gdzie je się włącza. Przytrzymaj Next - Łączność - Powiadomienia.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pt, 27 stycznia 2017, 20:03 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Pt, 8 stycznia 2016, 11:40
Posty: 137
HanaM napisał(a):
W instrukcji jest błąd. Powiadomienia można przeczytać w tym samym miejscu, gdzie je się włącza. Przytrzymaj Next - Łączność - Powiadomienia.


U mnie w tym miejscu można tylko włączyć, albo wyłączyć powiadomienia. Nie da się ich przeczytać, albo ja nie umiem tego zrobić.

_________________
zapraszam do komentowania :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pt, 10 lutego 2017, 14:53 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Pt, 16 października 2015, 17:30
Posty: 9
Lokalizacja: Władysławowo
Witam
nabyłem wersje run i nie mogę poradzić sobie z moveslinkiem....ciągle pojawiają się komunikaty wystąpił błąd w skrypcie...i nie da się wejść do movescount.
Mam windows 7, zainstalowałem moveslink2 ze strony Suunto i ciągle pokazuje te błędy. Jest jakaś rada na to?
Z góry dzięki za podpowiedzi.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pt, 10 lutego 2017, 15:46 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): Śr, 17 lipca 2013, 08:51
Posty: 80
nukari napisał(a):
Witam
nabyłem wersje run i nie mogę poradzić sobie z moveslinkiem....ciągle pojawiają się komunikaty wystąpił błąd w skrypcie...i nie da się wejść do movescount.
Mam windows 7, zainstalowałem moveslink2 ze strony Suunto i ciągle pokazuje te błędy. Jest jakaś rada na to?
Z góry dzięki za podpowiedzi.


Miałem ostatnio to samo. Windows 7, najnowszy moveslink, Ambit 2R. Działał i po długim czasie przestał. Pojawiały się właśnie błędy w skrypcie. Pomogło przeinstalowanie systemu...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pt, 10 lutego 2017, 21:00 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Pt, 16 października 2015, 17:30
Posty: 9
Lokalizacja: Władysławowo
Na kompie znajomego z Windows 10 wszystko śmiga a u mnie ciągle wywala ten błąd....


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: So, 4 marca 2017, 09:38 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): So, 4 marca 2017, 09:26
Posty: 6
Witam
Również miałem problem z połączeniem zegarka z aplikacją na systemie Windows7, wyskakiwały błędy w skrypcie.
Problemy te pojawiły się na świeżo postawionym systemie.
Po sprawdzeniu na innych komputerach było ok, z wyjątkiem komputera z niedawno przeinstalowywanym system.
Po aktualizacji systemu problem zniknął, jedyna uwaga że aplikacja pomimo ustawień języka na polski ciągle zmienia się na angielski.

Może i u was aktualizacja systemu pomoże.

_________________
Wyniki / 10km: 40:13 / 21km: 1:36:26 / 42km: 03:31:06


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: N, 5 marca 2017, 00:12 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): N, 8 maja 2016, 10:50
Posty: 53
Po ostatnich testach okazało się, że aplikacja mobilna na mojej komórce działa, musiałem natomiast zmienić router, lub ustawić go na 5GHz. Była koncepcja, że to wina pracy BT i WiFi na tych danych częstotliwościach, ale jednak nie.
Router, który powoduje niepobieranie treningów z zegarka to modem kablowy UPC (na 2,4 GHz).

Może komuś się tę informacje przydadzą.

A.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pn, 6 marca 2017, 10:57 
Offline
Dyskutant
Dyskutant

Dołączył(a): Pt, 28 lutego 2014, 15:51
Posty: 36
leszekp napisał(a):
Czarna seria napraw:
zegarek wrócił i tego samego dnia odesłałem bo leżąc na biurku
wskazywał -12 i 4600 wys.
Po kilku dniach odesłali wymieniony, przynajmniej koperta
miała inny numer 99xxxxxx.
Pierwsza aktywnośc i ponownie 10.000m wys w Gorcach
wyświetlacz blady, kontrast nie działa.
Wysłałem ponownie i znów inny numer koperty mam w liście
przewozowym wysłanym dziś z serwisu.

Jeśli teraz będzie coś nie tak to teraz chyba faktycznie tylko
do szamana

Dobrze że A2 narazie działa poprawnie bo A3P od 19.12.2016
w rozjazdach a ja dziś jadę na alpejskie stoki a A3 pewnie
będzie jutro.


Miałem to samo. Po prawie 2 latach zegarek w nocy potrafił wynieść mnie na 4000m a potem sam schodził na poziom na którym spałem. Wymienili mi na nowy, ale że kończyła mi sie gwarancja (został tydzień) to rozszerzyli mi o 3 miesiące. Troche słabo ale mam cichą nadzieje że nic więcej się nie przydaży. Szkoda, bo przez 2 lata, ambit 3 peak tyrany w róznych warunkach nie miał tendencji do jakich kolwiek awarii...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pn, 6 marca 2017, 16:07 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Cz, 7 kwietnia 2016, 09:09
Posty: 22
Nowy zegarek powinien Ci działać bez zarzutu
bo mi wymieniali 5 razy i każdy leciał w kosmos z wysokością.
Podejrzewam więc że wszystkie nowe (nie sprawne) wysyłali już
do mnie a że więcej uszkodzonych nie mają to jutro wraca już nie wymieniony
tylko naprawiony po wymianie czujnika ciśnienia.
A2 niestety działa jak chce....


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 926 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 62  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL