Polar M400

jacekj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:36
Życiówka w maratonie: 3:48:21
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No właśnie przed chwilą robiłem synchronizację i jest ok.
New Balance but biegowy
matti775
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:!2
Życiówka w maratonie: 3:10:31

Nieprzeczytany post

No to super, ja wczoraj jeszcze załapałem się na błąd. Ciekawe, o której wypuścili łatkę.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

matti775 pisze:No to super, ja wczoraj jeszcze załapałem się na błąd. Ciekawe, o której wypuścili łatkę.
Hmm, dziwne, bo na stronie supportu cisza o jakimkolwiek fixie, ostatni realese z listopada:
http://support.polar.com/en/updates?product=M400
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przecież to nie fix zegarka a serwisu Flow.
Firmware zegarka nie ma nic do tego.

Jednak o tym też nic nie wspominają:
http://support.polar.com/en/support/pol ... egory=faqs

Cichaczem to zepsuli i może tak samo naprawili :oczko:
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Przecież to nie fix zegarka a serwisu Flow.
Firmware zegarka nie ma nic do tego.

Jednak o tym też nic nie wspominają:
http://support.polar.com/en/support/pol ... egory=faqs

Cichaczem to zepsuli i może tak samo naprawili :oczko:
hmm, dziwne by to było, ale aż zrobię zaraz synchronizację i zobacze dosłownie na sucho bo nie wierzę, że wydali fixa nic o tym nie wspominając. :bum:
sting126
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 54:47

Nieprzeczytany post

Ja się też już raz cieszyłem bo po synchronizacji było ok, ale po kolejnej problem wrócił... może tym razem im się udało.

Wysłane z mojego SM-G920F .
pawelmeteo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie.
a jak wam się synchronizuje aktywność z PM400?

mi po nocnym wywaleniu się zegarka - jest to znane nie wiadomo kiedy naprawią - przestało mi się synchonizować.

przesyłam screeny abyście mogli zobaczyć dokładnie co się u mnie na końcie stało.
polar_blad.PNG
a przed zawieszeniem wykresy wyglądały:
polar_aktyw.PNG
faktycznie jest to najprawdopodobniej błąd, lub wyłączenie ten funkcji w flow przez polar, bo po zakupieniu V800 również on nie generuje tutaj wykresów aktywności.

nadmienie że po zawieszeniu się M400 - zaczeły się kłopoty z rozpoznawaniem aktywności... potrafi się zaciąć i przez 12g pokazywać aktywność, lub sen mimo że nie był noszony. Wcześniej nie miałem uwag do działania aktywności.

oczywiście w aplikacji w telefonie wykres kołowy działa :)

pozdr
Paweł
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Wczoraj i dziś synchronizacje nie wyłączyły autolapów. Wygląda na to, że działa.
BLOG - KOMENTARZE
5 km - 19:09 (01.09.18)
10 km - 38:28 (11.03.18)
HM - 1:25:11 (18.03.18)
M - 3:13:15 (09.09.18)
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rolin' pisze:Wczoraj i dziś synchronizacje nie wyłączyły autolapów. Wygląda na to, że działa.
A to ciekawe Rolin, bo ja włączyłam ręcznie we wszystkich sportach, poleciałam na bieganie - w trakcie elegancko autolapy działały, zsynchronizowałam zegarek żeby zgrać trening i dzisiaj znowu autolapy wyłączone, wrrrrrrrrr :wrr: :wrr: :wrr: :wrr:
RoliG
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58:25

Nieprzeczytany post

Przymierzam si do zakupu polar m400, pytanko czy oplaca sie dorzucić ponad stowke aby był z pulsometrem ? Czy to nke warta zabawka ?

Biegam dla siebie co drugi dzien 3-8km , nigdy nie bede biegac zadnego maratonu ani polmaratonu.

Dzieki za odpowiedź
"Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni !!"

Pierwszy półmaraton zaliczony https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php ... 2&start=30

Endomondo
Polar Flow
Astraroth
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

RoliG pisze:Przymierzam si do zakupu polar m400, pytanko czy oplaca sie dorzucić ponad stowke aby był z pulsometrem ? Czy to nke warta zabawka ?

Biegam dla siebie co drugi dzien 3-8km , nigdy nie bede biegac zadnego maratonu ani polmaratonu.

Dzieki za odpowiedź
Jak dla mnie zegarek do biegania bez pulsometru to niczym auto bez kierownicy. No chyba że sobie truchtasz po prostu dla zdrowia i nie chcesz podnosić wytrzymałości swojego organizmu, poprawiać tempo biegu itd. Bez pulsometru zegarek nie obliczy Twojego obciążenia przez trening, kalorii, postępów biegowych.
RoliG
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Astraroth pisze:
RoliG pisze:Przymierzam si do zakupu polar m400, pytanko czy oplaca sie dorzucić ponad stowke aby był z pulsometrem ? Czy to nke warta zabawka ?

Dzieki za odpowiedź
Jak dla mnie zegarek do biegania bez pulsometru to niczym auto bez kierownicy. No chyba że sobie truchtasz po prostu dla zdrowia i nie chcesz podnosić wytrzymałości swojego organizmu, poprawiać tempo biegu itd. Bez pulsometru zegarek nie obliczy Twojego obciążenia przez trening, kalorii, postępów biegowych.

Biegajac do 10km na treningu zyskam cos posiadajac opaske HR do polara ?

Co zyskuje z opaska czego nie ma w przypadku gołego m400?

Pierwszy półmaraton zaliczony https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php ... 2&start=30

Endomondo
Polar Flow
Tomeck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

RoliG pisze:
Astraroth pisze:

Dzieki za odpowiedź

Biegajac do 10km na treningu zyskam cos posiadajac opaske HR do polara ?

Co zyskuje z opaska czego nie ma w przypadku gołego m400?
Prawidłowe oszacowanie wysiłku.
majas
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 36:12
Życiówka w maratonie: 3:02,14

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem, jak biegasz dla siebie te kilka kilometrów, nie planujesz startów, nie planujesz rozwoju treningowego, to nie ma potrzeby posiadania paska. Tym bardziej, jeśli nie jesteś totalnym początkującym i wiesz, z jaką intensywnością najlepiej Ci się biegnie wyznaczone dystanse. Ale z drugiej strony może ci się zechce kontrolować swój organizm, to wtedy będziesz żałować. M400 + HR to zestaw kompletny, więc jeżeli ta stówa nie robi ci różnicy, to zawsze warto mieć pasek.
RoliG
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

majas pisze:Moim zdaniem, jak biegasz dla siebie te kilka kilometrów, nie planujesz startów, nie planujesz rozwoju treningowego, to nie ma potrzeby posiadania paska. Tym bardziej, jeśli nie jesteś totalnym początkującym i wiesz, z jaką intensywnością najlepiej Ci się biegnie wyznaczone dystanse. Ale z drugiej strony może ci się zechce kontrolować swój organizm, to wtedy będziesz żałować. M400 + HR to zestaw kompletny, więc jeżeli ta stówa nie robi ci różnicy, to zawsze warto mieć pasek.
Zainwestuje w zegarek z paskiem najwyzej nie bede z niego zbytnio korzystał. Dzieki za odpowiedz

Endomondo
Polar Flow
ODPOWIEDZ