Komentarz do artykułu Co się dzieje z Maniacką Dziesiątką?

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Laszlo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bosak pisze:Z tego co widzę to wszyscy piszecie co "wam się wydaje" a nie jak jest...
Słuszna uwaga. I weź teraz na tej podstawie pouczaj Komisje Rewizyjną... a o nad interpretację popytaj autora oświadczenia.

Laszlo
Laszlo
[url]http://www.laszlo.pl[/url]
PKO
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie. Ja ich nie będę pytać/pouczać. Oni są władzą i jestem z nimi :spoczko:
Jak coś robią źle, to członkowie stowarzyszenia mają narzędzia do zmiany sytuacji. Mi nie znanej zresztą.
To że 3 ludzi płacze na forach że jest źle niczego nie dowodzi... Z Artim może być ludzi 300 łącznie z KR i pozostałymi członkami zarządu. No takie życie...
Tego nie doczytałem..
xxx pisze:Nie mniej, dzieje się. 11.01.2017 jest walne które wybierze nowy zarząd, zmieni statut i da odpowiedź na wiele pytań.
Niezłe wizje :oczko: A ten statut w jakich punktach będzie zmieniać? Co jest w nim złego?
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Specjalnie robię oddzielny wpis, bo jestem z walczącymi :spoko:
Cytat
Arti pisze:Dodatkowo jak wykazała przedstawiona przeze mnie dokumentacja w sprawie pozostałych rozliczeń, saldo na moją korzyść wykazało in plus, co potwierdziła Komisja Rewizyjna Klubu. Czyli na tą chwilę w roku 2016 jeszcze wyłożyłem środki na rzecz działalności Klubu - i to są fakty.
Zauważcie, że tu nie ma zwrotu włożyłem "własne/swoje/moje" środki na rzecz działalności Klubu, a jakieś tam środki... Przypadek? Nie sądzę :hejhej:
Emii
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie chciałam brać udziału w dyskusjach na publicznym forum, ale dzisiaj rano już mnie szlag trafił, jak podczas picia porannej kawy moim oczom ukazało się owe "oświadczenie". Jestem członkiem komisji rewizyjnej KB Maniac i mi jako jedynej przypadła weryfikacja rozliczenia. Biję się w pierś, że w poprzednich latach klub działał jak działał, ale czasu nie cofnę. Skupię się jednak na oświadczeniu i waszych komentarzach. Weryfikacja była możliwa na podstawie wyciągów otrzymanych z banku (połowa roku), historii rachunku otrzymanej w PDF od prezesa (druga połowa roku), oraz kserokopii wystawionych faktur i niektórych potwierdzeń przelewu (umów nie dostałam, mimo, że o niektóre prosiłam). Jak już wiecie, dostępu do konta również nie mogliśmy się doprosić, a na końcu samo konto zostało zamknięte...To prawda, że w tym roku na podstawie przedstawionych dokumentów wyszła nadpłata - nieduża, ale wyszła (choć wg założenia prezesa miała być jeszcze wyższa). Niemniej jednak jest sporo nieprawidłowości w samym sposobie zarządzania finansami klubu. Można by długo wymieniać. Jest dużo spraw, które nadal wymagają wyjaśnienia i jak widzę, że w oświadczeniu jest podkreślone, że była nadpłata (z pominięciem innych wypaczeń), a inni są oczywiście źli, no to sorry.... Prawda jest taka, że sprawa finansów ma zostać zakończona do 4.01. A ja nadal czekam na niektóre wyjaśnienia i odpowiedzi na pytania, które zadałam prezesowi... Bez nich komisja rewizyjna nie podpisze się pod niczym (w każdym razie na pewno nie ja). Nie chcę jednak rozwodzić się tutaj nad tym tematem. Sprawy będą się toczyć swoim torem.
Nowy Zarząd i Komisja zostaną wybrane w przyszłym tygodniu.
Ps. Nie traktujcie tego jako oświadczenia klubu, bo takie pewnie jeszcze będzie. Chciałam się ustosunkować jedynie do poprzednich wypowiedzi osób spoza klubu odnośnie sposobu kontroli.
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To bardzo nie dobrze, że i tu coś jest nie tak...
xxx pisze:Jestem członkiem komisji rewizyjnej KB Maniac i mi jako jedynej przypadła weryfikacja rozliczenia
Prezes działa sam... "Komisja Rewizyjna" rozlicza finanse stowarzyszenia jednoosobowo... Prezes sam zamknął konto stowarzyszenia w banku...
Mapet szoł :hejhej:
Jak już wymienicie władze, to sprawdźcie te konto, bo widocznie działo się na nim...
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bosak, czy możesz się postarać żeby przy okazji wyrażania swojego zdania nie obrażać ludzi, którzy - pomijając już ocenę ich działań - są zwyczajnie zaangażowani emocjonalnie w sprawę, wypowiadają się tu osobiście i może im się zrobić zwyczajnie przykro?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sorki. Ale nie ja im ten los zgotowałem... Gdyby właśnie w tym stowarzyszeniu było normalnie, a nie "bo ufam", "nie powiem tego co myślę, bo będzie przykro komuś", "nie zgłoszę zmiany, bo koleżanka/kolega się obrazi", "a podpiszę to, chociaż nie mam pojęcia co to jest" itp itd. Oczekujesz, że i ja taki będę poklepywacz po plecach? Nie będę.
Ja wiem kto tam zawinił (oczywiście nazwisk nie znam i chcę znać). Więc nie imputuj mi wycieczek personalnych. Ja tylko wytykam błędy "funkcyjnym" w tym stowarzyszeniu. Nie jestem z nikim związani emocjonalnie, ani nikogo nie lubię. Jeśli ktoś przyjął jakąś tam funkcję, to... sorki. Albo się znasz, albo chcesz być...
Chciałbym, aby było im przykro, przynajmniej głupio powinno być, bo to przez nich, a nie Artiego Stowarzyszenie jest w stanie agonalnym.
O ile pamiętam Statut Prezesa wybiera Zarząd i ten sam Zarząd mógł to zmienić w 5 minut (chyba że nie pamiętam Statutu ;) ) Prezes to nie dożywocie na stanowisku :spoko:
Stowarzyszenie się odbuduje tylko co z tego?
Awatar użytkownika
yacoll
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 03:43

Nieprzeczytany post

bosak, na ostatnich 11 postów w tym wątku - 6 jest Twojego autorstwa. Ponad 50%. Jesteś już blisko tej granicy (a może już nawet za nią) gdzie będziesz już dyskutował sam ze sobą. Opanuj się. Taka czcza gadanina nikomu nie pomoże. Trudno to określić inaczej niż "bicie piany". :ojnie:

yacoll
Ostatnio zmieniony 04 sty 2017, 13:48 przez yacoll, łącznie zmieniany 1 raz.
happy running :hej:
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oczywiście, że pomoże. Tylko ciebie to przerasta pewnie :oczko: Pomoże to Stowarzyszeniu oraz kandydatom do przyszłego Zarządu i Komisji Rewizyjnej. Właściwie dobrze zauważyłeś 60% wytyczek i dobrych porad na przyszłość jest mojego autorstwa. Tylko mojego... :spoczko:
Gdybyś się nie odezwał nic już nie napisałbym...
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Taa. Zaczynając od tej najbardziej wartościowej, żeby działali bez pomocy prawnika.

Większość twoich tu wpisów można interpretować w ten sposób, że po każdej wypowiedzi kogokolwiek starasz się udowadniać swoją wyższość intelektualną nad przedmówcą, nie szczędząc drwin i insynuacji (przykład poniżej). Do niczego to nie prowadzi. Gdybyś tą energię poświęcił na rzeczywiste działanie w sprawie klubu, albo w jakiejś swojej prywatnej sprawie, były by przynajmniej jakieś efekty.
bosak pisze:Chciałbym, aby było im przykro, przynajmniej głupio powinno być, bo to przez nich, a nie Artiego Stowarzyszenie jest w stanie agonalnym.
Tymczasem trzymam za słowo z twojego ostatniego zdania powyżej.
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dlaczego kłamiesz pisząc tak do mnie:
oczerniający mnie pisze:Taa. Zaczynając od tej najbardziej wartościowej, żeby działali bez pomocy prawnika.
a ja napisałem tak i jest dalszy ciąg tekstu, ale sam go sobie znajdź:
ja napisalem pisze:Prawnika mogą "buntownicy" wynająć ale tylko i wyłącznie po to żeby ich za rękę poprowadził do tych zmian i powiedział krok po kroku jak to zrobić. Natomiast wynajęty prawnik niczego nie ustali dla "buntowników"
Piszesz
oczerniający pisze:Większość twoich tu wpisów można interpretować w ten sposób, że po każdej wypowiedzi kogokolwiek starasz się udowadniać swoją wyższość intelektualną nad przedmówcą
Zacytuj moje teksty podważające czyjeś porady? Jeśli w ogóle ktoś takich udzielał... Poza tymi nawołującymi do sądu, prokuratora itp. To gimnazjum uwierz mi.
Nawet nowe władze będą miały bardzo mało, albo nic do wniesienia do tych organów. Ugryzę się w język dlaczego...
Jesteście jakimiś stronnikami jednej lub drugiej strony że tak na mnie napadacie?
xxxx pisze:Gdybyś tą energię poświęcił na rzeczywiste działanie w sprawie klubu, albo w jakiejś swojej prywatnej sprawie, były by przynajmniej jakieś efekty.
Można mnie wynająć. Przecież nie uchylam się :spoczko: Prywatnej sprwy nie mam żadnej. Nie znam nikogo kto jest tu zły, ani kto jest dobry... Ile razy mam pisać, że piszę o fatalnej sytuacji stowarzyszenia (złe wybory) a nie o ludziach imiennie...
Dodam
Jak myślisz ilu ludzi przeczytało lub przeczyta coś takiego jak Statut Stowarzyszenia do którego należy? Moim zdaniem 99% nie wie w jakim jest stowarzyszeniu. Uważam, że dzięki mnie takich osób będzie ze sto więcej... Podobnie funkcjonują Wspólnoty Mieszkaniowe. Kto zna ustawę i uchwały obowiązujące we wspólnocie, w której mieszka? Promil....
Laszlo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

bosak pisze:Ja tylko wytykam błędy "funkcyjnym" w tym stowarzyszeniu (...)Chciałbym, aby było im przykro, przynajmniej głupio powinno być, bo to przez nich, a nie Artiego Stowarzyszenie jest w stanie agonalnym.
W imieniu funkcyjnych bardzo dziękuję za cenne uwagi i nieocenioną diagnozę. W sumie to poziom gimnazjalny w psychologii wiedzieć, że jest się też winnym zdrady współmałżonka. Cenne dowiedzieć się, że aż w takim stopniu. Przekażę, że czym prędzej mają przeprosić Prezesa. Dzięki. Bez odbioru.

Laszlo
Laszlo
[url]http://www.laszlo.pl[/url]
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bosak pisze:Dlaczego kłamiesz pisząc tak do mnie:
Jeśli jedna osoba mówi ci że jesteś koniem, to ją zignoruj. Jeśli dwie osoby mówią ci ze jesteś koniem, to je zignoruj. Jednak jeśli pięć osób mówi ci że jesteś koniem, to idź i kup sobie siodło...
human
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oświadczenie "Prezesa" - bez komentarza.
Kibicuję klubowiczom, jestem ciekawy jak to się skończy...
bosak pisze: Można mnie wynająć. Przecież nie uchylam się :spoczko:
Kolego bosak: ile to będzie kosztowało...?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Nie wiem dokładnie co napisał kolega bosak, ale od dłuższego już czasu jego posty powodują, że dyskusja schodzi na tor boczny. Dlatego będę kasował jego kolejne wpisy w tym temacie bo sprawa jest zbyt poważna, żeby jak wiele dyskusji wszystko zeszło na typową internetową napierdalankę nie na temat, pomiędzy nie zaangażowanymi w sprawę czytelnikami.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ