Nie wiem jaki stabilizator mam wybrać do mojego urazu

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Mockingbird
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam was serdecznie, jestem tu nowy i chciałem zapytać was o poradę. Mianowicie, byłem u ortopedy jakiś długi czas temu, gdyż bolała mnie prawa noga w okolicach kostki i stwierdził, że jest to zapalenie mięśnia stawu piszczelowego. Oczywiście przepisał mi tabletki i maści i zakazał jakiej cokolwiek aktywności fizycznej. Przestało mnie boleć i jak nnarazie jest wszystko olej, jednak chciałbym wznowić treningi(piłka ręczna i bieganie) i zastanawiam się nad kupnem stabilizatora aby kontuzja nie powróciła, jednak nie wiem czy to coś pomoże.. Może mógłby mi ktoś pomóc i poradzić co mam robić, jaki (jak już) stabilizator wybrać. Pozdrawiam serdecznie
PKO
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

Stabilizacja pogłębi kontuzję. Trzeba Ci rehabilitacji i ćwiczeń wzmacniających mięśnie, które mogę odciążyć staw.
Mockingbird
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Myślałem nad zakupem stabilizatora Zamst A2 DX, Ale jeżeli ma to pogorszyć to sobie odpuszczę. W takim razie co Pan myśli o zakupie opaski kompresyjnej takiej na przykład: http://allegro.pl/opaska-stawu-skokoweg ... 59673.html
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

Idź najpierw do dobrego gabinetu rehabilitacyjnego. Oni powiedzą Ci co robić. Wszystkie opaski tylko zamaskują problem, a nie wyleczą go.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ