Witam,
Można powiedzieć, że zatoczyłem koło

. Pierwszym moim postem było pytanie o buty na początek mojej przygody z bieganiem. Doradzono mi ten najtańszy model z decathlonu i tak zrobiłem

. Niestety buty już nie nadają się do biegania i prosiłbym o doradzenie na jakie buciki warto zwrócić uwagę.
Stopa neutralna, przeznaczenie głównie trening. W planach, bardzo bym chciał pobiegać te 40 km ale nie wiem jak to wyjdzie w praniu

;/. Czytałem, że przy zakupie butów trzeba wybrać but o pół rozmiaru większy a te, które mają nas ponieść na maratońskie odcinki powinny być o rozmiar większe. Pytanie: Zakładając, że biorę się za te treningi na 40 to wystarczy mi but o pół rozmiaru większy czy jednak trzeba rozglądać się za rozmiarem o jeden większym? Wiadomo but należy przymierzyć, zobaczyć jak leży i tak czytając te internety to rozważam między 3 firmami: Asics, Mizuno albo Adidas chyba, że może jakieś Nike Pegasus.
Podsumowując: Jak byście mogli się odnieść do tego rozmiaru i zasugerować jakieś modele. Stopa neutralna, przeznaczenie trening, nawierzchnia głównie asfalt, 186 cm na 76 kg.