Wybór zegarka

kuba345
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich serdecznie, mój brat w styczniu będzie kończył 18 lat i postanowiliśmy kupić mu z rodziną zegarek do biegania. Jako że ja i moja rodzina za bardzo na tym się nie znamy a jak wiemy zegarki do najtańszych nie należą to wolę poradzić się osób doświadczonych. Czytałem sporo na internecie i różnych forach i wpadły mi w oko 4 modele polar m400 i v800 chciałbym się dowiedzieć czym one się różnią że jest aż taka rozbieżność ceny i poznać opinie użytkowników. Myślałem też nad garminem forerunner620 a także 235 tylko z tego co przeczytałem w tym zegarku puls czytany jest z nadgarstka czy możliwe jest aby był czytanu z pasa? a druga sprawa wielu użytkowników skarży się na słaby wyświetlacz w tym modelu. Zaznacze że brat planuje biegać w maratonach jak i dłuższych dystansach więc czas działania bateri też ma tu kluczowe znaczenie. Dzięki wszystkim za pomoc i życzę miłego dnia! :usmiech:
PKO
Awatar użytkownika
rozbiegany
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zdecydownie garmin 235 po pierwsze polary troche zostały z tyłu troche bardzo :) garmin 620 jest dotykowy i ma mniejszy ekran niz garmin 235 bo jest po prostu starszy. Pomiar z nadgarstka w garminie 235 jest bardzo fajny monitoruje twoja aktywnosc przez 24h na dobe jesli go nosisz, masz mozliwosc sprawdzenia pulsu z ostatnich 4h, rano widzisz tetno spoczynkowe. Do garmina 235 mozesz smialo dokupic pas do pomiaru tetna (na olx za grosze) do tego mozliwosc generowania skomplikowanych treningow plus powiadomienia z telefonu, sterowanie muzyka i bardzo duzo aplikacji. Serwis garmina jest jednym z najlepszych jesli chodzi o taki sprzet. Ja uzywam tego garmina na codzien od momentu jego premiery i jestem mega zadowolony a co do wyswietlacza mi wiekszych problemow nie ma kolory troche malo zywe czytelnosc znakomita do tego mozliwosc 4 pol danych na jednym ekranie to tez duzy plus. Ogolnie polecam jesli masz jakies pytania to smialo pisz PW w kwestii garmina jest w stanie duzo pomoc
Awatar użytkownika
whitemamba
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale po co 235 jak chcesz pas do tego podłączyć?lepiej zaoszczędzić i kupić 230.
Zmiana kodu 3 z przodu:)
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
Awatar użytkownika
rozbiegany
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

whitemamba pisze:ale po co 235 jak chcesz pas do tego podłączyć?lepiej zaoszczędzić i kupić 230.
Pomiar tętna z nadgarstka monitoruje nasze tętno 24h na dobę jesteśmy w stanie zobaczyć, rano tętno spoczynkowe i zaobserwować kiedy jesteś przetrenowany i na spokojnie można z nadgarstka robić rozbiegania bo niestety na mocniejsze akcenty zapłon nadgarstka jest trochę za wolny. A różnica ceny nie jest duża więc warto dołożyć do 235 i kupić gdzieś pas.

Wysłane z mojego SM-A310F .
Patryck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35'

Nieprzeczytany post

zdecydowanie polecam Garmina 235, jednakże *.
* należy dokupić pas HR.
Owszem głównym atutem jest pomiar pulsu z nadgarstka, ale dość często zdarza się, że po prostu nie działa dobrze.
do monitorowania tetna dziennego świetna sprawa, ale do sensownego pomiaru jednak pas się przydaje.
Zegarki i akcesoria Garmin, FootPody oraz Telefony Kom. -> http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=33684688
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ